Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 9.00 πμ

Μαζική παράσταση στη δίκη για το βιασμό & τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη

Στη θέση της είμαι εγώ, η Ελένη δεν είναι εδώ.

ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2018 Η ΕΛΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ. Την Ελένη κακοποίησαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι, επειδή δεν συναίνεσε να κάνει σεξ μαζί τους. Ήταν μια οριακή και βάρβαρη αλλά καθόλου μεμονωμένη έκφανση της έμφυλης βίας. Στην περίπτωση της, όπως και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις γυναικοκτονιών στον κόσμο, είναι οι άντρες εκείνοι που διεκδικούν την κυριαρχία στο σώμα και στην ίδια τη ζωή των θηλυκοτήτων. Από τις 28 Νοεμβρίου 2018 ως σήμερα, το 2020, έχουν γίνει άλλες 16 γυναικοκτονίες, εκ των οποίων η μία μόλις λίγες ημέρες πριν, στις 23/1/2020.

Η Ελένη δολοφονήθηκε από την πατριαρχία που έχει θεσμική υπόσταση και διαχέεται σε κάθε πτυχή της ύπαρξης μας. Θυμόμαστε καλά την εγκληματική αδιαφορία που συνάντησε από την τοπική αστυνομία, όταν κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της έναν χρόνο πριν. Θυμόμαστε ότι για ακόμη μια φορά πάνω σε μια γυναικοκτονία, συναντήθηκαν ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο μιντιακός βόθρος, που έσπευσαν να βάλουν στο μικροσκόπιο τη ζωή της Ελένης, να διαχωρίσουν τους δράστες σε ντόπιους και μετανάστες, να ψυχιατρικοποιήσουν την τοξική αρρενωπότητα για να τους ρίξουν στα μαλακά.

Πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση. Στην πρώτη δικάσιμο στις 13 Γενάρη, οι δύο κατηγορούμενοι δια των συνηγόρων τους, συνέχισαν να ψεύδονται αποποιούμενοι τις ευθύνες τους. Δεν πρόκειται για «κτήνη» αλλά για δύο καθημερινούς άνδρες που συνειδητά επέλεξαν να βιάσουν, να βασανίσουν, να σκοτώσουν μια γυναίκα και τώρα επιδιώκουν την ατιμωρησία. Εμείς απαντάμε: Ούτε να το σκέφτεστε. Θα είμαστε εκεί να διασφαλίσουμε ότι δε θα περάσει ούτε η ατιμωρησία, ούτε η παραπλάνηση. Θα είμαστε εκεί για να φωνάξουμε «Στην έμφυλη βία: Καμία Ανοχή»

Η εξουσία μας θέλει βουβές, βιασμένες, δολοφονημένες. Η εξουσία θέλει να γινόμαστε σκισμένα ρούχα, κηλίδες αίματος που σκουπίστηκαν γρήγορα, φέρετρα που όλη η γειτονιά ήξερε ότι μας περίμεναν αλλά κανείς δε νοιάστηκε, τυποποιημένες καταγραφές στα αστυνομικά συμβάντα και γαργαλιστικά ψέματα που ενεργοποιούν τα πιο ταπεινά αντανακλαστικά στα τηλεοπτικά σκουπίδια που σερβίρει με το κιλό η κάθε Τατιάνα.

Ξέρουμε πως στη θέση της Ελένης, της Έλενας στην Κύπρο, της Αγγελικής Πέτρου στην Κέρκυρα, της Ερατούς στη Λέσβο, της Κατερίνας στη Σητεία, της Eaton στα Χανιά και τόσων άλλων, είναι εν δυνάμει η οποιαδήποτε από μας. Αγωνιζόμαστε για τα δολοφονημένα αδέρφια μας, για τις δολοφονημένες αδερφές μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Οι ζωές μας έχουν αξία.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, 9.00 το πρωί.

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

πηγή : https://www.facebook.com/events/8422894962177…