Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.00

Μικροφωνική συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Irdi K.

Την Κυριακή 16.02.2020 και ώρα 12.00 στην Πλατεία Κυψέλης καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Irdi Κ. Εδώ είναι και το κείμενο ενημέρωσης του ίδιου του Irdi K. https://athens.indymedia.org/post/1601926/

post image

Την Κυριακή 16.02.2020 και ώρα 12.00 στην Πλατεία Κυψέλης καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Irdi Κ.

Στις 12 Μαρτίου εξετάζεται για δεύτερη φορά το αίτημα του Irdi K. για ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια παραμονής του, με την δικαιολογία ότι αποτελεί "δημόσιο κίνδυνο". Ο παραπάνω αυθαίρετος χαρακτηρισμός, βασίζεται στο γεγονός ότι το 2014 ο Irdi K. είχε συμμετάσχει στην πορεία μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 από τον μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η πορεία αυτή είχε και τον χαρακτήρα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού.

Η άμεση απειλή της απέλασης που αντιμετωπίζει ο Irdi K., ως μετανάστης από την Αλβανία, είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία του ελληνικού κράτους στην διαχείριση του μεταναστευτικού πληθυσμού. Οι μετανάστ(ρι)ες εξ ορισμού αντιμετωπίζονται από το ελληνικό κράτος ως εθνικός κίνδυνος και απειλή για την δημόσια τάξη και υγεία. Από τις εξεγέρσεις στην Αμυγδαλέζα μέχρι την Μόρια, από τον αγώνα της Σάναα Τάλεμπ και των υπόλοιπων μεταναστριών στο Ελληνικό και την Π. Ράλλη, ο θεσμικός/μιντιακός λόγος περί μεταναστ(ρι)ών που δεν πειθαρχούν φέρει πάντα τον χαρακτήρα του δημόσιου κινδύνου και συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από την ποινή της απέλασης.

Το γεγονός ότι ο Irdi K., όπως και χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες, έχει μεγαλώσει και χτίσει τη ζωή και τις σχέσεις του σε αυτόν τον τόπο δεν έχει και τόση σημασία για το ελληνικό κράτος. Παρά μόνο στο βαθμό που αυτή η διαμονή συνοδεύεται από εκμετάλλευση και πειθάρχηση. Η αντιμεταναστευτική πολιτική του, με τους πνιγμούς στο Αιγαίο και τις δεκάδες Μόριες σε όλη την Ελλάδα, είναι ριζωμένη στην θεσμοθετημένη παρανομοποίηση και την υποτίμηση των μεταναστ(ρι)ών. Αυτό που φαίνεται ως μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση, αυτή η χρόνια ρουτίνα συλλογής δικαιολογητικών και η ανάλογη ταρίφα για την ανανέωση ή όχι των χαρτιών, δεν είναι παρά η αποτύπωση μιας βαθιά ρατσιστικής πολιτικής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή του Irdi K. να υπερασπίζεται την πολιτική του ταυτότητα, ως αναρχικός, τον κάνει τουλάχιστον δύο φορές επικίνδυνο και ανεπιθύμητο. Συμπυκνώνει για το ελληνικό κράτος και ισχυρό κομμάτι της κοινωνίας τόσο τον εξωτερικό εχθρό, ως μετανάστη από την Αλβανία, όσο και τον εσωτερικό, ως αναρχικό και αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Για μας ο "δημόσιος κίνδυνος" παραμένει στα έδρανα της βουλής, στα μεγάλα και μικρά αφεντικά που εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν τις ζωές μας στο όνομα του κέρδους. Στους επενδυτές και τις τράπεζες που λεηλατούν την φύση στο όνομα της ανάπτυξης. Σε αυτούς που διώχνουν τους φτωχούς από τις γειτονιές τους για να παρελάσει ο τουρισμός και το χρήμα. Σε αυτούς που ετοιμάζονται να κατασχέσουν την πρώτη κατοικία. Είναι αυτοί που επιτίθενται στις καταλήψεις επειδή τους χαλάνε αυτά τα σχέδια.

Ο Irdi. K. θα μείνει μαζί μας

Να γκρεμίσουμε τα κέντρα κράτησης

Δημόσιος κίνδυνος είναι η κανονικότητα τους(κράτους και αφεντικών)

κάλεσμα : Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603030/