Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.30

Έναρξη μαθημάτων ελληνικών για τα προσφυγάκια και συγκέντρωση γραφικής ύλης

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης σας ενημερώνει πως από την Τετάρτη 19/02/2020 και ώρα 19:30 και κάθε Τετάρτη στο γνωστό μέρος (Γραφεία Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, Ευαγγελιστρίας 46 απέναντι απ΄ τα ΚΕΠ) θα γίνονται μαθήματα Ελληνικών για τους πρόσφυγες, δημιουργική απασχόληση για τα προσφυγόπουλα και μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα μας.


Αυτή την πρώτη Τετάρτη θα την αφιερώσουμε σε μέρα γνωριμίας και συζήτησης πάνω σε θέματα που απασχολούν, καθώς και προγραμματισμός των μαθημάτων.

Η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, να έρθει σε επαφή μαζί μας ώστε να βοηθήσει τα άτομα που θα υλοποιήσουν αυτή την πρωτοβουλία. Όσο ο καιρός καλυτερεύει θα προγραμματιστούν και εξωτερικές δραστηριότητες...

Επίσης για τις ανάγκες των παραπάνω δραστηριοτήτων όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει γραφική ύλη(μολύβια, στυλό,γόμες κτλ), τα κλασικά μπλε τετράδια, που θα προσφερθούν και για τις ανάγκες των μαθημάτων στο χώρο της δομής από τους ίδιους.
Ακόμα συγκεντρώνουμε συνεχώς ρούχα, πάνες αλλά και παιχνίδια που τόσο έχουν ανάγκη οι μικρότεροι φίλοι μας.

Εκφράζουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλα τα προσφυγόπουλα. Έχουμε ευθύνη να τα αγκαλιάσουμε, να διεκδικήσουμε όρους πραγματικής ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε πείσμα για δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στους πραγματικούς θύτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης!
- Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
- Ενάντια στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.
- Ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου της ΕΕ για το άσυλο.
Είναι ο θυμός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε...και μην ξεχνάτε...

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ' τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες - μα ούτε βήμα πίσω.

πηγή : https://www.facebook.com/SpartiRefugeeSolidar…