Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.00

Συνέλευση για διοργάνωση πορείας μνήμης για τον Λάμπρο Φούντα

Σε συνέχεια του καλέσματος που έγινε απο πρωτοβουλία συντρόφων/ισσων του Λάμπρου Φούντα για τη διοργάνωση πορείας δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του συντρόφου, ακολουθεί περιληπτική ενημέρωση από την πρώτη κουβέντα για τα ζητήματα που τέθηκαν και τις κινήσεις που αποφασίστηκαν. Επόμενη συνέλευση Σάββατο 22/2/20 στις 7.00μ.μ στο Γκίνη

Στην πρώτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της πρωτοβουλίας συντρόφων/ισσών του Λάμπρου Φούντα την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βρεθήκαμε αποφασίσαμε τη διεξαγωγή πορείας μνήμης και αγώνα για τον αναρχικό και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρο Φούντα το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στο μετρό της Δάφνης.

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε κατατέθηκαν σκεπτικά σχετικά με την ανοιχτότητα του αρχικού καλέσματος και την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα τέτοιο κάλεσμα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το κίνημα έχασε έναν αγωνιστή, ένα κομμάτι του. Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές αφετηρίες, επιλογές, προοπτικές και χωρίς απαραίτητα να ταυτιζόμαστε με αυτές είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να βρεθούμε. Οπότε σε ένα ανοιχτό κάλεσμα μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες θέλουν να ανταλλάξουν σκεπτικά, να συνδιαμορφώσουν πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση για τη διοργάνωση κεντρικής πορείας. Επίσης υπήρξαν τοποθετήσεις σχετικά με την σημασιοδότητηση ως "κεντρικού" ενός γεγονότος. Όπως είχε γραφτεί και στο αρχικό κάλεσμα- κεντρικό είναι ένα γεγονός όταν το αγκαλιάζουν με τη συμμετοχή τους συλλογικότητες, ομάδες, άτομα του πολιτικού μας χώρου εμπλουτίζοντάς το με περιεχόμενα και προτάσεις για κινήσεις. Γι αυτό και δόθηκε χρόνος μιας εβδομάδας από το αρχικό κάλεσμα μέχρι την πρώτη μας συνέλευση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ώστε όσοι και όσες θέλουν να συνδιαμορφώσουν να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν. Από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συμμετείχαν στην κουβέντα κρίθηκε σημαντικό να βρεθούμε ξανά στους δρόμους της Δάφνης, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο σύντροφος, όπως βρισκόμαστε κάθε χρόνο στο Κερατσίνι όπου δολοφονήθηκε ο Φύσσας, στα Πετράλωνα όπου δολοφονήθηκε ο Σ.Λουκμάν, στα Εξάρχεια όπου δολοφονήθηκε ο αναρχικός μαθητής Αλ.Γρηγορόπουλος. Ταυτόχρονα, σημαντική θεωρήθηκε η ανάδειξη της πολυμορφίας του αγώνα και των μέσων που έχουν στα χέρια τους και ανάλογα επιλέγουν οι αγωνιζόμενοι και οι αγωνιζόμενες. Ο σύντροφος Λάμπρος συμμετείχε σε πληθώρα αγώνων, έδωσε αναρίθμητες μάχες ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο με το μέσο που ο ίδιος επέλεγε και αξιολογούσε -αλλά δεν ιεραρχούσε- κάθε φορά.

Κατατέθηκαν σκεπτικά σε σχέση με τη σύνδεση των επιλογών ζωής του Λάμπρου με τη σημερινή κατασταλτική επίθεση που δέχονται τα αγωνιζόμενα κομμάτια και ιδιαίτερα ο α/α χώρος, για το νήμα που ενώνει τους αγώνες όλα αυτά τα δέκα χρόνια από το θάνατο του συντρόφου.

Συμφωνήθηκαν οι άξονες για τη συγγραφή κειμένου που θα μοιράζεται στην πορεία αλλά και σε προπαγανδιστικές κινήσεις. Επίσης αποφασίστηκε να βγει κοινή αφίσα καλέσματος για την πορεία, το περιεχόμενο της οποίας κουβεντιάστηκε και θα πάρει την τελική του μορφή στη συνέλευση του Σαββάτου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603152/