Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.30

Παρουσίαση-συζήτηση: Η εξέγερση στη Χιλή

Η Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών-τριών Λαμίας σας προσκαλεί στην:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΧΙΛΗ
(Μια αναρχική οπτική συντρόφισσας από το Valparaiso της Χιλής, μέλους του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφωνικού σταθμού Rara Señal)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19:30 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας

Παραθέτουμε το συνοδευτικό κείμενο που μας έστειλε η συντρόφισσα, με μερικά λόγια για την εκδήλωση..

"Η παρουσίαση αφορά την πολιτικο-κοινωνική εξέλιξη που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή που κάποτε ονομαζόταν Χιλή.
Για να μπορέσουμε να την κατανοήσουμε, το πρώτο βήμα είναι να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή η οποία θα δικαιολογήσει γιατί το παρόν είναι γεμάτο από εξέγερση, οργάνωση, αντίσταση και καταστολή.
Σε δεύτερο βαθμό θα μιλήσουμε για τη διαδικασία του κοινωνικού ξεσπάσματος, από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα,κάνοντας μια σύντομη περιγραφή των οδομαχιών, της καταστολής, των συμβόλων της εξέγερσης και των συναισθημάτων που δημιουργούνται μέσα από αυτή τη "διαδικασία".
Τέλος θα γίνει ανάλυση από μια αναρχική οπτική και θα παρουσιαστούν παραδείγματα της κοινωνικής (λαϊκής) οργάνωσης στην περιοχή, η οποία είναι πολύ σημαντική στην αντίσταση απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και το παρακράτος.
Σαν ράδιο "Rara Señal" μεταδίδουμε όλη την εξέλιξη της εξέγερσης από τις 20 Οκτωβρίου, από την περιοχή του Valparaíso.
Το ράδιο "Rara Señal" είναι ένα αναρχοφεμινιστικό και αντιιμπεριαλιστικό ραδιόφωνο, το οποίο δημιουργήθηκε από γυναίκες, τράνς, λεσβίες και προερχόμαστε από τις γειτονιές, τα λιμάνια, τα βουνά, είμαστε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μέσα από την κατάληψη των ραδιοκυμάτων συνωμοτούμε κόντρα στην καπιταλιστική πατριαρχία και τους εξουσιαστές της."

πηγή : https://el-gr.facebook.com/stekilamias/