Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.30

Μάθημα ελληνικών και ώρα δημιουργικής απασχόλησης για τα προσφυγάκια

Αυτή την εβδομάδα στα πλαίσια των μαθημάτων για τους πρόσφυγες, πειραματικά θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση την Τρίτη 25/02/2020 για τα παιδιά με ώρα πρώτης επαφής με τη γλώσσα μας και ώρα δημιουργικής απασχόλησης (εικαστικά). Την Τετάρτη 26/02/2020 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση-μάθημα με τους μεγαλύτερους σε ηλικία, έχοντας θέσει τις βάσεις και ένα πλάνο από την πρώτη συνάντηση-μάθημα την προηγούμενη Τετάρτη.

Και οι δύο δράσεις θα γίνουν στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, Ευαγγελιστρίας 46 απέναντι απ' τα ΚΕΠ Σπάρτης και ώρα 7:30 μ.μ.

Καλούμε όσους ακόμα έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια να μας επισκεφτούν αύριο και μεθαύριο να μιλήσουμε, να έρθουν σε επαφή με την ομάδα εκπαιδευτικών,μελών κ.α. που έχουν αναλάβει αυτές τις δράσεις.

Φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους δείχνουν και με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους, επίσης να ευχαριστήσουμε το 6/θ δημοτικό σχολείο Ασωπού-Φοινικίου Λακωνίας, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, για τη βοήθεια σε υλικά (φωτογραφία) καθώς και για τη συνεχή έμπρακτη στήριξη-αλληλεγγύη τους.

  • Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματα και τη στάση μας απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα.
  • Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης

πηγή : https://www.facebook.com/SpartiRefugeeSolidar…