Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις 19.30

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση διαδήλωσης Αλληλεγγύης...

Τετάρτη 4 Μάρτη 2020, Πολυτεχνείο, κτήριο Γκίνη, 7:30 μ.μ.

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση διαδήλωσης στις 21 Μάρτη 2020 προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη πραγματοποίηση κινήσεων αλλήλεγγύης σε πρόσφυγες/ισσες και μετανάστες/στριες ενάντια στη φασιστική αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/ισσες και στους μετανάστες/στριες που εξεγείρονται ενάντια στο σύγχρονο φασισμό

των κλειστών συνόρων

του καθεστώτος εξαίρεσης και παρανομοποίησης όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού

του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές

του αποκλεισμού από τους βασικούς πόρους επιβίωσης, υγείας και παιδείας

των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα κράτησης

της βίαιης καταστολής των αγώνων και της εκκένωσης των καταλήψεων στέγης

των επιθέσεων των παρακρατικών συμμοριών και του κοινωνικού κανιβαλισμού

των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο, τον Έβρο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

να αγωνιστούμε συλλογικά για ζωή και αξιοπρέπεια

ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη - Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς σύνορα, καταπίεση και εκμετάλλευση

¡NO PASARAN!

Αναρχικό - Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική - Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81956/


ΚΑΛΕΣΜΑ στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για το Μεταναστευτικό Τετάρτη 4/3 στο Πολυτεχνείο.

Ο ΕΚΧ. Nosotros καλεί στη συνέλευση για το Μεταναστευτικό στο Πολυτεχνείο (αμφ. Γκίνη) καταγγέλλοντας τη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης που καλλιεργεί τα χυδαιότερα ένστικτα στην κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία.
Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης κι ένα βομβαρδισμό εθνικιστικών, ρατσιστικών και μισαλλόδοξων φοβικών μηνυμάτων, κάποια κομμάτια του λαού έχουν αναπτύξει επιθετικά ανακλαστικά πρός κάθε τι το ξένο, το διαφορετικό και το αδύναμο. Στην παρούσα περίπτωση με την "κρίση" του μεταναστευτικού παρουσιάζονται φαινόμενα εξαίρεσης, απανθρωπιάς και οριακά φασιστικές συμπεριφορές.
Στα νησιά και τα βόρεια σύνορα το κλείσιμο των συνόρων ενορχηστρώνει ένα διαρκές πογκρόμ κατά των εξαθλιωμένων και γυμνών από δικαιώματα μεταναστών.
Είναι ένα φαινόμενο που ανάλογο του σπάνια έχει παρουσιαστεί στην ιστορία της χώρας. Οι σύγχρονοι διαχειριστές της εξουσίας προτιμούν να εστιάσουν σε μία πόλωση Ελλάδας - Τουρκίας οξύνοντας τα εθνικιστικά-ρατσιστικά ανακλαστικά και οι απανταχού ακροδεξιοί τρέχουν να πλαισιώσουν τα τάγματα εφόδου, και τους "αγανακτισμένους" ακρίτες στοχοποιώντας τους αδύναμους μετανάστες.
Η Νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να χτίσει ένα κοινωνικό μέτωπο δομημένο στο φόβο, το ρατσισμό και τον έξαλλο εθνικισμό. Αυτός είναι ο λόγος που καλοδέχεται την πόλωση με τη γείτονα χώρα αντί να εστιάσει στην Αντιευρωπαϊκή της πρακτική. Για τον ίδιο λόγο αναστέλλει τη χορήγηση ασύλου για ένα μήνα.
Όποιος σπέρνει θύελλες θερίζει καταιγίδες όμως και μία πολιτική που αφήνει περιθώρια στο φόβο και την εξαίρεση ήδη προκαλεί ένα βαθύ διχασμό στην ήδη κομματιασμένη ελληνική κοινωνία.
ΚΑΛΟΥΜΕ στη Συνέλευση στο Πολυτεχνείο την Τετάρτη 4/3 στις 19.00 μμ.

ΕΚΧ. Nosotros.

πηγή : https://www.facebook.com/FreeSocialCenterNoso…