Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στις 18.30

Εκδηλωση: η απεργια της 19 μαρτη και οι προοπτικες του εργατικου κινηματος

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Επόμενο βήμα η απεργία της 19 Μάρτη

Η απεργία της 18 Φεβρουαρίου απαιτεί συνέχεια. Το Ασφαλιστικό του Βρούτση που έχει κατεβάσει η Κυβέρνηση για ψήφιση, είναι μια ακόμα χειρότερη εκδοχή του προηγούμενου νόμου Κατρούγκαλου, όπου πέραν της βασικής σύνταξης πείνας που εγκαθιδρύει, διαμορφώνει το πλαίσιο της παροχής σε όλο και λιγότερους επιδομάτων εξαθλίωσης αντί συντάξεων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους μαφιόζους της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το επόμενο τρίμηνο επιπλέον, η Κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες εκκαθάρισης των «κόκκινων δανείων» ετοιμάζοντας τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς από τα ιδιωτικά επενδυτικά ταμεία. Συγχρόνως ετοιμάζεται το νέο πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων πρώτα από όλα της ΔΕΗ αλλά και όλων των άλλων υπολειμμάτων δημόσιων επιχειρήσεων. Ο λογαριασμός όμως έχει έρθει η ώρα να πληρωθεί!

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία, έχουν κάθε λόγο να κινητοποιηθούν ανεξάρτητα και ενάντια στα σχέδια πολιτικής παράλυσης των αγώνων από τους συνδικαλιστικούς καρεκλοκένταυρους της ΑΔΕΔΥ και των Εργατικών Κέντρων. Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό για την συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν στις 18 Φεβρουαρίου, πρώτα από όλα από τους σκληρά εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους άνεργους, σε κάθε συνοικία και χώρο δουλειάς.

Το επόμενο βήμα στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας πάλης, είναι η απεργία που έχουν κηρύξει για τις 19 Μαρτίου 2020, μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα, προωθώντας εργατικά αιτήματα και μορφές πάλης, που δεν χωρούν στα πλαίσια του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού οποιασδήποτε εκδοχής, αλλά στοχεύουν να ανοίξουν τον δρόμο στην ταξική αναμέτρηση της εργατικής τάξης με όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς και το κράτος του κεφαλαίου. Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, η συλλογικότητα δράσης για όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης στην περιοχή των Δυτικών Συνοικιών, προετοιμάζει αυτήν την απεργία των πρωτοβάθμιων σωματείων, με την εκδήλωση στις 6 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, να συζητήσουμε και να προωθήσουμε το δικό μας ανεξάρτητο από τους γραφειοκράτες σχέδιο αγώνα, με την πεποίθηση ότι ο καιρός της μαζικής ταξικής δράσης έχει έρθει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ, 6.30μμ, αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Ιλίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 19 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

(https://ergatikisymmaxia.blogspot.com/)

πηγή : https://ergatikisymmaxia.blogspot.com/2020/02…