Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Στα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες ημέρες ο δημόσιος λόγος γέμισε ρατσιστικές ιαχές κατά των προσφύγων και όχι κατά των συνθηκών διαβίωσής τους... Η ακροδεξιά ελληνική κυβέρνηση έστειλε κ απέσυρε τις δυνάμεις των ΜΑΤ μετά από πολύ ξύλο κ την άρνηση των γαλάζιων παιδιών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Ερντογάν κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στον Κ.Μητσοτάκη μετά την παταγώδη αποτυχία του, προκειμένου να πιέσει ΕΕ και ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε πως δεν θα σταματήσει κανένα πρόσφυγα που θέλει να φτάσει στα ευρωπαϊκά σύνορα. Στρατός, υπουργοί, αξιωματικοί έσπευσαν στα νησιά κ στον Έβρο για να πάρουν την ρεβάνς της κυβέρνησης ρίχνοντας πραγματικά πυρά. Ακροδεξιά τάγματα πολιτών φυλούν σκοπιά σε παράλια κ Έβρο ουρλιάζοντας "πνιξτε τους, καψτε τους". Ήδη ένα μικρό παιδί πνίγηκε ανοιχτά της Λέσβου. Τα ΜΜΕ τρίβουν τα χέρια τους και με τη σειρά τους υστεριάζουν κ αυτά για την απόβαση των βαρβάρων.. Το ΚΥΣΕΑ αγνοώντας επιδεικτικά διεθνές δίκαιο κ ελληνική νομοθεσία αποφάσισε πως κανείς δεν θα περνάει κ θα γίνονται επαναπροωθησεις χωρίς καν την καταγραφή των εν δυνάμει αιτούντων ασύλου πετώντας το μπαλάκι στην ΕΕ. Εμείς, οργισμένοι και βαθιά απογοητευμένοι από την κατάντια κ τη σαπίλα που επικρατεί, καλούμε σε πορεία την τρίτη 3/3 στις 7μμ στα λιοντάρια για να διατρανώσουμε ένα μεγάλο όχι στο φασισμό και την μισαλλοδοξία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

https://bit.ly/2vxalx5

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Μάρτιος 13h


1 2 3

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Μπλόκο στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες

Για να νικήσει η αλληλεγγύη των λαών και όχι ο φόβος και το μίσος για τον άλλο, που πάντα οδηγεί σε σκοτεινές εποχές.


Η Τ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου στέκεται ενάντια σε κάθε ρατσιστική κίνηση που εκδηλώνεται στη Λέσβο τις τελευταίες ώρες και καταγγέλλει την άθλια ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ. Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα με την καταστολή και κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


Η βρόμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι δηλώσεις ότι προστατεύονται τα σύνορα από γυναικόπαιδα δείχνει την κατρακύλα της ρατσιστικής πολιτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπεται ταχύτατα σε Όρμπαν των Βαλκανίων, σε δεσμοφύλακα της βάρβαρης Ευρώπης-φρούριο, που δεν διστάζει να στέλνει τα ΜΑΤ και να «απωθεί» πρόσφυγες. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η αντιδημοκρατική πρόκληση της χρήσης του στρατού ενάντια στους πρόσφυγες. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε τέτοιες βρόμικες αποστολές!


Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνεχίζουν τη λαθροχειρία που ξεκόβει πλήρως το προσφυγικό από τον πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.) και συνολικά τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου της δύσης», δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια.


Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στην «εισβολή» των οποίων (με βάσεις, στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμβόλαια με πολυεθνικές) έχει επενδύσει η εγχώρια άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει εξουσία, ρόλο και μερίδιο από τα κέρδη των ΑΟΖ. Έτσι μεταφράζεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός τόσο για την ελληνική όσο και για τη τούρκικη αστική τάξη. Εκεί στοχεύει η συνενοχή της κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στην αντιπροσφυγική πολιτική, η συμμετοχή στους άξονες πολέμου για τις ΑΟΖ με τις πολυεθνικές και με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ.
Αυτό εξηγεί γιατί με την κυβέρνηση στρατεύεται το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά Ελληνική Λύση αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στην θητεία του την ίδια πολιτική στην Ειδομένη και τη Μόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το δικαίωμα στο άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, αφήνει στο απυρόβλητο ΕΕ και ΗΠΑ για τις εγκληματικές ευθύνες τους, ενώ πλειοδοτεί στη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της κούρσας των εξοπλισμών.


Η αλήθεια που κρύβουν είναι ότι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ κομμάτιασαν Συρία και Ιράκ για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, ενώ η εμπλοκή των ανταγωνιστών τους όπως η Ρωσία κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την εξέλιξη. Είναι ανάγκη με τον αντιπολεμικό αγώνα των λαών να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε να σβήσει η φωτιά του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.


Αυτές οι βρόμικες επιχειρήσεις είναι που δημιούργησαν τα 5 εκατ. πρόσφυγες που χωρίς ντροπή και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τον ανταγωνισμό τους. Όπως κάνει αυτές τις μέρες το καθεστώς Ερντογάν, που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει προκλητικά ως πιόνια τους απελπισμένους πρόσφυγες σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα ζητώντας από ΕΕ και ΝΑΤΟ περισσότερη χρηματοδότηση και υποστήριξη στην τουρκική επέμβαση στη Συρία.


Καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Να σταματήσουν οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για παρέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Σ. Αραβίας στο πλευρό του Ερντογάν. Να αποχωρήσουν τώρα όλοι ξένοι στρατοί, επίσημοι και ανεπίσημοι από τη Συρία.


Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη με τις ΗΠΑ και τα αντιδραστικά τοπικά καθεστώτα για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και οφείλει να ανοίξει άμεσα τα σύνορα της για τους πρόσφυγες. Πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί στην πολεμική ένταση. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα ότι δεν μπορεί να αντέξει η ΕΕ των 600εκατ. τους κατατρεγμένους ανθρώπους από το πόλεμο, την οικονομική καταστροφή και τις πολιτικές διώξεις. Η ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «αλληλεγγύης», με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τη Τουρκία σε φυλακές ψυχών, στοιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό, καταδικάζοντας και τους κατοίκους σε υποβάθμιση της ζωής τους, όπως γίνεται στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, των οποίων οι κάτοικοι δέχτηκαν πρόσφατα τη καταστολή των ΜΑΤ. Είναι ανάγκη να ακυρωθεί άμεσα η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Απαιτείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να ανοίξει ειδικά για τους πρόσφυγες τα σύνορα και αυτά με την Τουρκία για παροχή ασύλου και βοήθεια, αλλά και αυτά προς τις χώρες της ΕΕ για έξοδο όσων θέλουν προς την Ευρώπη ή άλλους προορισμούς, καταργώντας στην πράξη τις Συμφωνίες Δουβλίνο. Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να
υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ. Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών που γίνονται με την οικονομική αιμορραγία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να βγει μπροστά η δύναμη της αλληλεγγύης και να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική.


- Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα στην Ελλάδα. Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη των προσφύγων.


- Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ, δυνατότητα των προσφύγων να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν, ευρωπαϊκές ή άλλες. Ανοιχτά σύνορα για μετανάστες και πρόσφυγες! Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, "ανοιχτά" ή κλειστά.


- Να μπει φραγμός στην πολεμική προπαγάνδα, να μην υποθηκευτεί το μέλλον για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών.


- Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις στις ΑΟΖ. Να υπερασπιστούμε την ειρήνη, το δικαίωμα για ζωή των λαών της περιοχής, το φυσικό περιβάλλον.


Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ο λαός, η νεολαία και η αριστερά οφείλουν να γυρίσουν σελίδα και να κρατήσουν συνεπή αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική και διεθνιστική στάση. Κόντρα στη λογική του κεφαλαίου που αναζητά στήριγμα στην πρόσδεση στις δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Σε ρήξη με την πολεμική προπαγάνδα. Με αλληλεγγύη χωρίς όρους στους πρόσφυγες. Υποστηρίζουμε τον αγώνα της νεολαίας, μέσα και έξω από το στρατό, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν οι φαντάροι ενάντια στους πρόσφυγες.

--

Γραφείο Τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηρακλείου


1 2 3

Αλληλεγγύη στους Ξεριζωμένους!

Ενάντια σε πόλεμο και εθνικισμό

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μάρτιος 12h