Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 18.30

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες/μετανάστες

Αυτή την Πέμπτη 5/3 στήνουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων και μεταναστών κόντρα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, στην ΕΕ, στον ρατσισμό, στον φασισμό, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Απέναντι σε όλους αυτούς που κρατάνε άοπλους, αβοήθητους και εγκλωβισμένους ανάμεσα σε αντίπαλους στρατούς, μπροστά από φράχτες και μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τα βάσανα και τις κακουχίες και αναζητούν ελάχιστη ελπίδα για να ζήσουν.

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και βάζουμε μπλόκο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της κοινωνίας, που επιβάλλεται από τους ισχυρούς προς άγραν εξιλαστήριων θυμάτων.

Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.

Να βγούμε μαζί στον δρόμο και να σημάνουμε αντιφασιστικό συναγερμό απέναντι στα πογκρόμ και την ρατσιστική βία, στα νησιά, στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από και προς την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ : Πέμπτη 5/3 - Προπύλαια - 18:30
_____________________________________________________
Ανακοινώσεις Οργανώσεων:

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά: https://synantisi.org/2020/03/03/asymmetri-ap…

Κομμουνιστικός Συντονισμός: https://kommounistikos-syntonismos.gr/

Διεθνιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης: https://crossbordersolidarity.com/#greek

Διεθνείς Κινητοποίησεις για το ζήτημα:

Cross Border Solidarity actions

- Germany Tuesday 3/3 in Almost 20 cities (https://www.facebook.com/events/5951461377054…)

- Greece Athens Tuesday 3/3 (https://www.facebook.com/events/6377473403408…)

- Greece Heraklion Crete Tuesday 3/3 (https://www.facebook.com/events/5708538069733…)

- Greece Thesaloniki Thursday 5/3 (https://www.facebook.com/events/2250961575198…)

- Greece Chios Tuesday 3/3

- Greece Lesvos Saturday 7/3

- Holand Wednesday 4/3

- Italy - Rume Wednesday 4/03 (https://www.facebook.com/events/2044545709054…)

- Austria, Vienna Friday 6/3 (https://www.facebook.com/events/2726486003874…)

- Belgium, Brussel, Wednesday 4/3 (https://www.facebook.com/events/2438576436472… ?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1583241814814828)

- Schwitzerland (no link yet)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/19630400830…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

συμμετέχει και καλεί στην

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 5/3 στις 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Μετά το τέλος της πορείας μαζευόμαστε

στο καφενείο της ΛΕΣΧΗΣ

και συζητάμε για το προσφυγικό ζήτημα

(δράσεις,παραμβάσεις κλπ)

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μάρτιος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης, Πέμπτη 5 Μάρτη, Προπύλαια 6.30μμ
Αφήστε τους πρόσφυγες να έρθουν, ανοίξτε τα σύνορα τώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε κήρυξη πολέμου κατά των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα που επιχειρούν να ξεφύγουν όχι μόνο από τους πολέμους, την πείνα, την κλιματική καταστροφή και τις δικτατορίες των χωρών τους αλλά και από την εξαθλίωση των καμπ μέσα στη Τουρκία μετά την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε κίνδυνο εξόντωσης. Σφράγισε με τα όπλα τα σύνορα, πάγωσε την διαδικασία ασύλου και επιτίθεται με χημικά στους πρόσφυγες της Μόρια που ζητάνε μετακίνηση στον Πειραιά. Πέτσας και Γεωργιάδης δαιμονοποιούν τις προσφυγομάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά μιλώντας για "ασύμμετρη απειλή". Είναι μια κτηνώδης ρατσιστική εκστρατεία που δεν θα περάσει!
Η κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς από την εξέγερση των εργαζόμενων, των αγροτών, των ψαράδων για την ταπεινωτική ήττα της απόβασης και της επιδρομής στη Λέσβο και την Χίο που στόχευσε στην επιβολή φυλακών προσφύγων στα νησιά, με τη βία των επιτάξεων, των χημικών, των εμπρησμών δασών και των καταστροφών αυτοκινήτων.
Τώρα στο στόχαστρο των ΜΑΤ, του στρατού και του Λιμενικού με τον κλείσιμο των συνόρων και τις περιπολίες στον Εβρο και τα νησιά μπήκαν πρόσφυγες, μωρομάνες, με το πρώτο παιδί να πνίγεται στην καταδίωξη ανοικτά της Λέσβου και δεκάδες τραυματίες από ρίψη χημικών και ξυλοδαρμούς στα περάσματα.
Οι δήμαρχοι της Δεξιάς στα νησιά που απομονώθηκαν από την εξέγερση, τώρα πριμοδοτούν ρατσιστικές αντιδράσεις "επιτροπών κατοίκων" που εμποδίζουν τις βάρκες να δένουν στα λιμάνια και καίνε το χώρο υποδοχής στη Σκάλα Συκαμινιάς για να βασανίζονται γυναίκες και παιδιά μέσα στο κρύο.
Προχώρησε ακόμη και στην πραγματοποίηση ασκήσεων του στρατού από τον Εβρο μέχρι τα νησιά, με πραγματικά πυρά, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων και μετατρέποντας τους σε στόχους σε θάλασσα και ξηρά. Μόνο τις νάρκες που κομμάτιαζαν παλιά εκατοντάδες μετανάστες δεν έχουν επαναφέρει για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες!
Ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν με την εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή είναι συνένοχοι στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών που κατέστρεψαν ολόκληρες χώρες, ισοπεδώνοντας τα σπίτια εκατομμυρίων. Τώρα μετατρέπουν τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους με τις άθλιες συνθήκες στα κάμπ, το ατέλειωτο κυνηγητό αλλά και τον εγκλωβισμό για να τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Στις όχθες του Αιγαίου και του Εβρου, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά και τις συλλογικότητες να πρωτοστατήσουμε ενωμένοι για να σταματήσει αυτή η εγκληματική ρατσιστική επιδρομή κατά των προσφύγων που στρώνει το έδαφος στους φασίστες
Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα στους κατατρεγμένους, να τους αφήσουν να έρθουν τώρα. Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που εμποδίζουν τους πρόσφυγες να ξεφύγουν από το θάνατο και την εξαθλίωση, να υπάρξει ανθρώπινη υποδοχή, να δοθούν άσυλο και χαρτιά, στέγη και φροντίδα.
Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ενδοχώρα και να έρθουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας!
Να σταματήσουν οι απελάσεις. Απελάστε τον Μητσοτάκη και όχι τους πρόσφυγες!
Να σταματήσουν οι σπατάλες για εξοπλισμούς και κυνηγητά προσφύγων για να δοθούν λεφτά για προσλήψεις, συντάξεις, την παιδεία και την υγεία, την φροντίδα των προσφύγων και των φτωχών.
Η εξέγερση στην Λέσβο και την Χίο κατά των φυλακών προσφύγων, με τις απεργίες των Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ έδειξε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε! Κλιμακώνουμε τώρα τις κινητοποιήσεις και στηρίζουμε τις συνεχόμενες διαδηλώσεις των προσφύγων, των γυναικών στη Μόρια για σπάσουν τα γκέτο στα νησιά.
Με την αλληλεγγύη και τη δύναμη των κινημάτων σε Ελλάδα και Τουρκία μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Θα δώσουμε κοινή απάντηση με την διεθνή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη, σε Ελλάδα, Τουρκία Κύπρο και σε δεκάδες άλλες χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αυστραλία, με συλλαλητήρια στην Ομόνοια στις 3μμ και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/399…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ασύμμετρη απειλή είναι η κυβέρνηση, όχι οι πρόσφυγες

Μαζική συμμετοχή στις πορείες της Πέμπτης 5/3 σε Αθήνα, 18.30 Προπύλαια και Θεσσαλονίκη, 18.00 Καμάρα

Ασύμμετρη απειλή είναι η κυβέρνηση, όχι οι πρόσφυγες

A picture taken from Pazarkule shows a group of migrants waiting on no man's land between Turkey and Greece, at the Turkeys Pazarkule border crossing with Greece's Kastanies, in Turkey, February 28, 2020. REUTERS/Huseyin Aldemir

Η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι η χώρα δέχεται επίθεση από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζει «ασύμμετρη απειλή». Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο. Η κυβέρνηση είναι αυτή που συνιστά ασύμμετρη απειλή τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους. Η κυβέρνηση είναι αυτή που:

Κινητοποιεί το στρατό και την αστυνομία ενάντια σε άοπλους/ες απελπισμένους/ες και παιδιά.
Παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό του ασύλου και μιλά ανοιχτά για επαναπροωθήσεις.

Επιδίδεται σε ένα όργιο βίας και αυθαιρεσίας στα σύνορα χωρίς προηγούμενο. Συνεχίζει να υπερασπίζεται τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που μετέτρεψε τα νησιά σε εκτεταμένους χώρους εγκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων.Κατέστειλε με βάναυσο τρόπο και χουλιγκανικες πρακτικές τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα Νησιά.

Λειτουργεί και σχεδιάζει την κατασκευή νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών. Ψεύδεται ξεδιάντροπα, μιλώντας για εισβολή και δημογραφική αλλοίωση, από κάποιες χιλιάδες ανθρώπους που δεν θέλουν καν να μείνουν στην Ελλάδα. Καλλιεργεί τον κρατικό ρατσισμό και ανοίγει το δρόμο στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες ως το μακρύ χέρι της καταστολής.

Η κυβέρνηση καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες- πράγμα που κάνει. Όμως και η ίδια η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες σε ένα βρώμικο παιχνίδι ακροδεξιάς ιδεολογικής χειραγώγησης και γεωπολιτικού πλεονεκτήματος στην πεπατημένη στρατηγική του καλού και υπάκουου παιδιού της Δύσης.

Με άσυλο στους πρόσφυγες, κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, με άμεση δυνατότητα μετακίνησης των εγκλωβισμένων στα νησιά και κατανομής τους στην ενδοχώρα, με χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, με άμεσες πολιτικές ένταξης (παιδεία, υγεία, κατοικία, εργασία κ.α.) για όσες/ους επιλέξουν να μείνουν εδώ, μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο απέναντι στην κρατική καταστολή και την ακροδεξιά ατζέντα κυβέρνησης και ΕΕ.

Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Να πούμε όχι στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Καλούμε στις πορείες της Πέμπτης 5/3 σε Αθήνα, 18.30 Προπύλαια και Θεσσαλονίκη, 18.00 Καμάρα

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/03/03/asymmetri-ap…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ελλάδα σκάσε! Πίσω καθάρματα! - Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5/3 στις 18:30

Εδώ και μερικές ημέρες η Ελλάδα ζει μια παρατεταμένη Νύχτα των Κρυστάλλων. Ένας εσμός καθαρμάτων, με την υποστήριξη του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης, πάνοπλων αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ και πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού κεφαλαίου, που θυμήθηκε ξαφνικά να κάνει πατριωτικές δωρεές σε φρούτα, λαχανικά, αναβολικά και κεφτέδες, επιτίθεται με κτηνώδη βαρβαρότητα ενάντια σε άοπλους, ανυπεράσπιστους και κατατρεγμένους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά με την ίδια θρασυδειλία που χαρακτηρίζει ιστορικά όλους τους φασιστικούς όχλους που δοκίμασαν τα όρια της ανθρώπινης αισχρότητας οργανώνοντας πογκρόμ κατά αδύναμων ανθρώπων.

Η ποσότητα ντροπής που έχει παραχθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 96 ώρες ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοχή. Μανάδες και παιδιά πυροβολήθηκαν ή δέχτηκαν χημικά στον Έβρο και τη Μυτιλήνη, έγκυες γυναίκες τραμπουκίστηκαν από χυδαίους απόγονους της Κου Κλουξ Κλαν, των Ες Ες και των λαδέμπορων της κατοχής με την ανοχή του Λιμενικού που είχε πολιτική εντολή να μην τους ενοχλήσει. Αποθήκες τροφίμων και ιματισμού που δημιουργήθηκαν από τον μακρόθυμο κόπο της αλληλεγγύης παραδόθηκαν στις φλόγες, εργαζόμενοι/ες, αλληλέγγυοι/ες και πρόσφυγες προπηλακίστηκαν, φωτογράφοι και διεθνείς δημοσιογράφοι λιντσαρίστηκαν, την ώρα που οι Έλληνες «συνάδελφοί» τους μετέδιδαν ξεδιάντροπα τα πιο ελεεινά ψέματα. Γραφικοί και επικίνδυνοι ηλίθιοι μιλούσαν για «εισβολείς» και ξαναζούσαν στο κεφάλι τους το έπος του '40, μαφιόζοι και διακινητές ηρωίνης χαιρέτιζαν τον ελληνικό στρατό που φυλάει τα σύνορα. Γύρω από όλα αυτά στήθηκε το ιδανικό σκηνικό για το δυστοπικό όνειρο του κάθε απατεώνα: την εθνική ομοψυχία των δολοφόνων.

Γελιούνται ότι θα τα καταφέρουν. Όλα αυτά τα αποβράσματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις συνέπειες της ύβρης που συνιστά η αναβίωση των ναζιστικών πρακτικών στην Ευρώπη. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοσιογράφοι, «νησιώτες» και «ακρίτες των συνόρων», δειλά ανθρωπάκια με καραμπίνες, κήρυκες του δολοφονικού δημόσιου λόγου, θα αντιμετωπιστούν ακριβώς όπως αντιμετωπίστηκε κάθε φασίστας στην ανθρώπινη ιστορία, και χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η επίκληση της κυνικής πολιτικής της Τουρκίας, που εργαλειοποίησε τον πόθο χιλιάδων ανθρώπων να ζήσουν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και την ερήμωση, είναι εντελώς παραπειστική. Είναι η ίδια η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση που υπέγραψαν το 2016 τη συμφωνία να μοιραστούν από μισή βαρβαρότητα με την Τουρκία, με το αζημίωτο. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που επιδίωξαν και πέτυχαν την ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής, που καταστρατηγούσε κάθε ανθρωπιστική αρχή που γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που έστησαν στρατόπεδα και Μόριες για να κρύψουν την εξαθλίωση που γέννησαν οι μιλιταριστικές επεμβάσεις τους. Σήμερα, που η συμφωνία αυτή είναι στην πράξη νεκρή, το ελληνικό κράτος επιλέγει για ακόμη μία φορά να βιάσει το διεθνές δίκαιο με την ανοχή της υπόλοιπης Ευρώπης, εκδίδοντας αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις για συλλογική αναστολή της εξέτασης ασύλου, αντί να αξιώσει να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για να περάσουν οι άνθρωποι, που η ΕΕ κρατά φυλακισμένους σε στρατόπεδα πληρώνοντας νοίκι.

Εμείς όλοι/ες, άνθρωποι που κινούμαστε από τις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα παλιοτόμαρα των δύο πλευρών του Αιγαίου να γίνουν οι μυλόπετρες που θα συνθλίψουν τις ζωές αθώων ανθρώπων, δεν πρόκειται να ανεχτούμε οι ζωές τους να βγουν στη διατίμηση από τους ελεεινούς δολοφόνους με τα λευκά κολάρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο όνομα της ζωής, της ελευθερίας και του ανθρώπινου γένους, θα καταθέσουμε τους εαυτούς μας στον ευγενικό σκοπό να περάσουν οι πρόσφυγες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι όπου επιθυμούν.

Θα βρεθούμε στον δρόμο, στα αμφιθέατρα, στα συνδικάτα, στα νησιά, στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστ(ρι)ών, για να διεκδικήσουμε την ελεύθερη διέλευσή τους προς την ελληνική ενδοχώρα και την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να πάνε πάρα πέρα εφόσον το επιθυμούν. Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε άδεια κτίρια για να διασφαλίσουμε την στέγασή τους σε ανθρώπινες συνθήκες, την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Θα σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε φασιστικό όχλο που θέλει να τους κάνει κακό, κάθε κυβέρνηση που τους στοχοποιεί και κάθε αντιπολίτευση που τους σιγοντάρει στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος».

Στην απόπειρα να μετατραπεί η Ελλάδα του 2020 σε Γερμανία του 1938, απαντάμε: Όχι στη βάρδια μας! Οι πρόσφυγες θα περάσουν, ο φασισμός δεν θα περάσει!

Σε έναν κόσμο αγριότητας που μας προτείνουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε άνθρωπο και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να ενισχύσει τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5 Μάρτιου:

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

πηγή : http://rocinante.gr/ellada-skase-piso-katharm…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πέμπτη 5/3, 18:30, Προπύλαια. Να μπει τώρα τέλος στην ακροδεξιά βαρβαρότητα. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Είναι αδιαπραγμάτευτο. Απέναντι στην ακροδεξιά εκτροπή της κυβέρνησης, τα φασιστικά τάγματα εφόδου και τον κοινωνικό εκφασισμό εμείς τασσόμαστε με την πλευρά των καταπιεσμένων. Οι πρόσφυγες δεν είναι παιχνίδι ούτε του Ερντογάν, ούτε της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι άνθρωποι κυνηγημένοι από την φτώχεια και τους πολέμους. Πολέμους για τους οποίους την βασική ευθύνη φέρουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ, η οποία ενω τους εξωθεί στην προσφυγιά, τους υποδέχεται με στρατόπεδα συγκέντρωσης, δακρυγόνα και στρατιωτικά πυρά στα σύνορα της, με μια Ελλάδα σε ρόλο δεσμοφύλακα - δολοφόνου.

Δεν θα επιτρέψουμε η εθνικιστική υστερία και το ρατσιστικό μίσος να γίνουν κανονικότητα στον τόπο μας.

Τώρα είναι η ώρα να παρουμε όλες και όλοι θέση. Ή θα αντισταθούμε ή θα αφήσουμε την ακροδεξιά βαρβαρότητα να κυριαρχήσει.

Δώστε άσυλο, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες, που επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χωρες της Ευρώπης.
Να σταματήσουν τώρα οι ιαχές του πολέμου και η εθνικιστική υστερία.

Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή. Τις ζωές μας απειλούν ο φασισμός, ο πόλεμος και ο ρατσισμός.

Όλοι όλες στον δρόμο την Πέμπτη 5/3 στις 6:30 στα Προπύλαια.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Πίσω ακροδεξιοί, εθνικιστές και φασίστες.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2020/03/53-1830.ht…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαδήλωση για το προσφυγικό την Πέμπτη 5/3

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ

ΠΕΜΠΤΗ 6.30 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΗ / Θεσσαλονίκη Καμάρα 6μμ

  • Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!
  • Άσυλο,στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία - Παιδεία, ίσα δικαιώματα.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα - φυλακές.
  • Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας -Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης - Φρούριο.
  • Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ - διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας - Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5591


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πέμπτη 5/3 - Διαδηλώνουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στην κυβερνητική υστερία του ρατσισμού, του εθνικισμού, της καταστολής

AΘΗΝΑ, 6:30 μμ, Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 6:00 μμ, Καμάρα

Κάτω τα χέρια από τα θύματα του πολέμου και τους κατατρεγμένους Πρόσφυγες / Μετανάστες

Να καταργηθεί άμεσα η αισχρή Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Σύνορα ανοιχτά, παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων - για την ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών.

Να υπερασπιστούμε μαχητικά τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Όχι στο νέο νομοσχέδιο που χτυπάει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις. Στον δρόμο να σπάσουμε την τρομοκρατία των πογκρόμ ενάντια στο Άσυλο και τους αγώνες, το κύμα διώξεων και συλλήψεων αγωνιστών, νέων, εργαζόμενων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/11020


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η ΟΡΜΑ καλεί εργαζομένους και νεολαία στην πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Διαδηλώνουμε την Πέμπτη 5/3, Προπύλαια, 18:30 και αγωνιζόμαστε για:

ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΑΜΚΑ χωρίς προυποθέσεις για κάθε πρόσφυγα και μετανάστη
ΟΧΙ στη γκετοποίηση ΟΧΙ στον εγκλεισμο σε κλειστά κέντρα
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΧΙ στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις - ΕΝΑΝΤΙΑ στον ακροδεξιό οχετό
ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ σε μπάτσους και ναζί

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όλοι & όλες στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες/μετανάστες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ

Τις τελευταίες μέρες ο ελληνικό κράτος διεξάγει ανοιχτά πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια σε πρόσφυγες/μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στην Ε.Ε., χρησιμοποιώντας στρατό, ΜΑΤ και ένοπλες ομάδες πολιτών και έχοντας δημιουργήσει την εικόνα ότι η Ελλάδα δέχεται επίθεση υβριδικού πολέμου από την Τουρκία. Πρόκειται για κεντρικά σχεδιασμένη και οργανωμένη "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" στα ανατολικά σύνορα της χώρας με τη συνενοχή όλων των media, των κοινοβουλευτικών κομμάτων και όλων όσων σιγοντάρουν την γκαιμπελική προπαγάνδα.

Η τροπολογία για τη μη εξέταση του ασύλου, οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά, οι πολύχρονες καταδίκες-εξπρές συλληφθέντων προσφύγων/μεταναστών, οι εγκληματικές ενέργειες του λιμενικού, η δράση παραστρατιωτικών ομάδων, οι επιθέσεις των ΜΑΤ και οι πυροβολισμοί ενάντια σε άμαχους που έχουν βαφτιστεί εισβολείς συνθέτουν το έγκλημα που συντελείται για να εξυπηρετηθεί η πολιτική της Ε.Ε., για να ανακτήσει το κύρος του το εξεφτελισμένο στη Χίο και τη Μυτιλήνη αστυνομικό κράτος και για να βαθύνει ο εκφασισμός της κοινωνίας, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός κάνοντας πρόβες πολέμου.

Η συνένοχη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην πολιτική της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακού-γεωπολιτικούς πολεμικούς ανταγωνισμούς, στους πολέμους που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή και στην αφαίμαξη των χωρών της Αφρικής είναι η πραγματικότητα ενάντια στα παραμύθια για μια χώρα που είναι διαρκώς το καημένο θύμα όλου του κόσμου.

Στις δύσκολες ιστορικές στιγμές που ο φασισμός (που οργανώνεται κεντρικά και εκφράζεται διάχυτα κοινωνικά) επιτίθεται στους φτωχούς και απόκληρους του κόσμου κανείς δεν πρέπει να μείνει αδρανής και σιωπηλός.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ & ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΠΕΡΙ ΕΙΣΒΟΛΗΣ, ΕΠΙΘΕΣΗΣ & ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ CAMP
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ & ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

4/3/2020

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2020/03/blog-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Διαμαρτυρία για το προσφυγικό

Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα, με τη καταστολή και κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους, είναι το αποκορύφωμα της βάναυσης και ρατσιστικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης, που άφησε τους πρόσφυγες στο έλεος της επόμενης για να αποφύγει τις ευθύνες της.


Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, δηλαδή τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στους οποίους δίνουν γη και ύδωρ, για να πραγματοποιούν τις επεμβάσεις τους, ξεκόβουν έντεχνα το προσφυγικό, από το πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες επεμβάσεις σε όλη τη περιοχή(Ιράκ-Αφγανιστάν κ.λ.π) και συνολικά τις ευθύνες του "πολιτισμένου κόσμου της δύσης" δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού, και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους, που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια. Αυτές οι βρώμικες επιχειρήσεις είναι που δημιούργησαν 5 εκατ. πρόσφυγες, που χωρίς ντροπή και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τους ανταγωνισμούς τους.

Ως Εργατική Λέσχη καταγγέλουμε τη ρατσιστική-αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, που λειτουργώντας σαν το μαντρόσκυλο της Ε.Ε χτίζει κλειστές φυλακές για τους πρόσφυγες, ενώ χρησιμοποιεί μέχρι και φαντάρους για να εμποδίσει τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες να περάσουν στη χώρα. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 5ης Μαρτίου 2020 για την υπεράσπιση των προσφύγων (Προπύλαια 6.30μμ).

  • Αλληλεγγύη χωρίς όρους στους πρόσφυγες.
  • Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της Ε.Ε, δυνατότητα στους πρόσφυγες να ταξιδέψουν σε όποιες χώρες επιθυμούν, ευρωπαϊκές η άλλες.

Εργατική Λέσχη Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου

πηγή : https://ergatikilesxipatisiakipseligalatsi.bl…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις υπέρ των προσφύγων

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις συλλογικότητες και τα άτομα που εναντιώνονται στην ωμή καταστολή κατά των προσφύγων στις ακριτικές περιοχές αντιμετωπίζοντας αυτή την ώρα σοβαρές πιέσεις από κυβέρνηση, ακροδεξιούς και φασίστες. Δηλώνουμε ότι θα κινητοποιηθούμε στηρίζοντας κάθε κινηματική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ακύρωσης της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Καλούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις διαδηλώσεις καταγγελίας των ρατσιστικών μέτρων και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5 Μάρτη.

Νιώθουμε την ανάγκη να ορθώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κατά παράβαση κάθε διεθνούς συνθήκης και κουρελιάζοντας το προσφυγικό δίκαιο, η Ελλάδα διεξάγει πλέον πραγματικό πόλεμο κατά άοπλων κυνηγημένων ανθρώπων, ανδρών, γυναικών και παιδιών που επιχειρούν να ζητήσουν άσυλο σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο (συνθήκη της Γενεύης 1951) να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ασύλου.

Δεν αποτελεί επιχείρημα ικανό να δικαιολογήσει τις αθλιότητες της Ελληνικής κυβέρνησης η προφανής χρησιμοποίηση των προσφύγων από την πλευρά των Τουρκικών αρχών προς όφελος των γαιοστρατηγικών επιδιώξεων της Τουρκίας. Για αυτές τις μάζες των κατετρεγμενων αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης υπάρχουν αιτίες και ένοχοι: είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για το μοίρασμα των πρώτων υλών που προκαλούν οι ηγεμόνες της γης, και υποστηρίζει και η κυβέρνηση της Δεξιάς. Η ωμή καταστολή των προσφύγων στα συνοριακά περάσματα του Έβρου, το πάγωμα της καταγραφής αιτημάτων ασύλου στα σύνορα και η άρον-άρον φυλάκιση και επαναπροώθησή τους, οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τον Ελληνικό Στρατό στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, η άρνηση περισυλλογής ναυαγών με αποτέλεσμα να πνίγονται παιδιά, αποτελούν ρατσιστικά εγκλήματα που δεν ξεπλένονται από καμία γαιοστρατηγική επιδίωξη στα πλαίσια του οποιουδήποτε ανταγωνισμού. Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτά είναι οι απανταχού ακροδεξιοί και φασίστες, οι φασιστικές ομάδες που περιπολούν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες, εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους στις ακριτικές περιοχές υπό την κάλυψη τοπικών παραγόντων της αυτοδιοίκησης.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης έρχεται σε συνέχεια της εισβολής των ΜΑΤ και της ωμής καταστολής των κινητοποιήσεων στα νησιά του Αιγαίου με στόχο την επιβολή των νέων στρατοπέδων - φυλακών για τους πρόσφυγες και την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε ρόλο ακρίτα-θεματοφύλακα της ΕΕ-Φρούριο των Μέρκελ, Μακρόν και Σία. Και μάλιστα την ώρα που η συμφωνία αυτή έχει γίνει ήδη κουρελόχαρτο από τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και από την Τουρκία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση του ρατσισμού, της λιτότητας και της πολεμοκαπηλείας είναι ο κοινός εχθρός των Ελλήνων εργαζόμενων όσο και των προσφύγων.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες-τριες που δραπετεύουν από την κόλαση των πολέμων και της ιμπεριαλιστικής καταλήστευσης.

Απαιτούμε να σταματήσουν όλα τα δολοφονικά μέτρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων από την Ελληνική κυβέρνηση. Απόσυρση στρατού, αποδοχή αιτημάτων ασύλου, σταμάτημα των δολοφονικών push backs σε ξηρά και θάλασσα.

Να ακυρωθεί και από την πλευρά της Ελλάδας η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και τον Έβρο με μεταφορά σε ανθρώπινες συνθήκες στην ενδοχώρα. Κλείσιμο των ΚΥΤ τύπου Μόριας. Όχι νέες κλειστές φυλακές.

Να ανοίξουν για την προσφυγιά τόσο τα ανατολικά όσο και τα δυτικά σύνορα της χώρας. Να παρασχεθεί άσυλο και σε όσους επιθυμούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τις Ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να αιτηθούν άσυλο ή να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Μπλόκο στις φασιστικές ομάδες παντού. Όχι στον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/news/συμμετέχουμε-στι…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συμμετοχή στην πορεία Πέμπτη 5/3, 18:00, Προπύλαια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ||

|| ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ - ΦΑΣΙΣΜΟ - ΡΑΤΣΙΣΜΟ ||

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/poreia-5-3-propylaia/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ολοι/ες σήμερα στις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες δεν είναι μόνο μια επιχείρηση βάρβαρης καταστολής προσφύγων και μεταναστών, που προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα για να κατευθυνθούν στην Ευρώπη.

Απ' αφορμή το γεγονός ότι το καθεστώς Ερντογάν, για τους δικούς του λόγους, σταμάτησε να περιορίζει τους πρόσφυγες στην τουρκική ενδοχώρα και τους ωθεί στα σύνορα, επικρατεί στη χώρα μας μια υστερία εθνικισμού, ξενοφοβίας και ρατσισμού, μέσω της οποίας επιχειρείται ο μαζικός εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας.

Εκφασισμός που δε θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως όχημα για την πιο άγρια καταστολή των προσφύγων και την παγίωση της χώρας μας ως συνοριοφύλακα και δεσμοφύλακα της Ευρώπης-φρούριο, αλλά και για να επιβληθεί στη χώρα σιγή νεκροταφείου, στο όνομα των «κρίσιμων εθνικών στιγμών». Για να υποταχυεί ο λαός μας στη ρη μνημονιακή πολιτική, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

♦ Αυτό που μέχρι τώρα ονομαζόταν «προσφυγική κρίση» πλέον ονομάζεται «εισβολή» και «απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Ο λόγος των φασιστών, των χρυσαυγιτών, του Βελόπουλου, έχει γίνει επίσημος κρατικός λόγος. Αποτυπώνεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις, εκφέρεται από τα χείλη του πρωθυπουργού και υπουργών του, αναπαράγεται από όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους, απ' όλους τους δημοσιολογούντες.

♦ Τα ΜΑΤ, τα ίδια που πριν από μερικές μέρες έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Μυτιλήνη, επειδή δεν κατάφεραν να τους νικήσουν «επί του πεδίου», έχουν αναγορευτεί σε «προμάχους του έθνους», σε «υπερασπιστές του πατρίου εδάφους». «Βαρόνοι» της κεφαλαιοκρατίας, οι ίδιοι που ρουφάνε τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, οργανώνουν αποστολές με τρόφιμα και αναψυκτικά για τους «υπερασπιστές των συνόρων». Αν το πράγμα κρατήσει, θα δούμε και εράνους και μαραθώνιους αγάπης, προκειμένου ο πιο άγριος μηχανισμός καταστολής ν' αποκτήσει κοινωνική νομιμοποίηση (αν όχι να γίνει λαϊκό είδωλο).

♦ Με τον πιο επίσημο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ξερονήσια, αν τα υποδείξουν οι «τοπικές κοινωνίες», ενώ αποκαλύφθηκε ότι στην ΕΕ έχει υποβληθεί πρόταση για να μετατραπούν παροπλισμένα σαπάκια της ακτοπλοΐας σε πλωτές φυλακές.

♦ Στον Εβρο περιπολούν ένοπλες πολιτοφυλακές, κυνηγούν, συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα. Αλλες πολιτοφυλακές στη Λέσβο και τη Χίο τρομοκρατούν πρόσφυγες, εργαζόμενους σε ΜΚΟ και ντόπιους που δε συμφωνούν με την τρομοκρατική τους δράση, πυρπολούν αποθήκες αλληλεγγύης και κτίσματα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στήνουν μπλόκα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να δούμε πίσω απ' αυτές τις παρα-κρατικές συμμορίες, με επικεφαλής γνωστούς φασίστες, το αποκρουστικό πρόσωπο της ΚΥΠ/ΕΥΠ, με τη μακρά παράδοση σε τέτοιες δράσεις.

Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Να υψώσουμε ανάχωμα στον επιχειρούμενο εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Να διαλύσουμε τα μαύρα σύννεφα του εθνικισμού και της ξενοφοβίας. Να σπάσουμε το μέτωπο της «εθνικής ενότητας». Αυτό δεν είναι μόνο καθήκον αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους της Ασίας και της Αφρικής, τα ταξικά μας αδέλφια. Είναι στοιχειώδης ταξική άμυνα μπροστά στην επέλαση των δυνάμεων του κεφαλαίου, που πάντα χρησιμοποιούσαν ως όχημα κυριαρχίας τον κάλπικο πατριωτισμό.

Κόντρα

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/35032.Ν-…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μάρτιος 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ καλεί τους φίλους και τις φίλες του σε όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έμαθε να βλέπει τους πρόσφυγες σαν σκουπίδια ενώ έπρεπε να κοιτάζει τους πολιτικούς με αυτό τον τρόπο.

Έχουμε χρόνια να ζήσουμε πόλεμο σε αυτό τον τόπο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο των προσφύγων. Οι πρόσφυγες είναι συνέχεια στον δημόσιο λόγο σαν πρόβλημα, σαν βάρος, σαν κατάρα αλλά ποτέ κανείς δεν αμφισβητεί τον πόλεμο και τις βιομηχανίες όπλων που θησαυρίζουν από αυτόν, τις πολιτικές αποφάσεις και τις απάνθρωπες ιδεολογίες που βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των πολέμων.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα που ξεκινούν και διατηρούν πολέμους καταστρέφοντας επικράτειες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης επιβάλλουν την στρατιωτική και διπλωματική ισχύ τους, ο πόλεμος ξεσπά πάνω από τους ανθρώπους με την μορφή ανεξέλεγκτης καταιγίδας. Οι 85.000 πρόσφυγες που φιλοξενεί αυτή την στιγμή η Ελλάδα θα μπορούσαν να φτιάξουν την ζωή τους και να ορθοποδήσουν μέσα σε μερικούς μήνες με την πολιτική βούληση των κυβερνήσεων της Ευρώπης και την βοήθεια των λαών της. Όμως ολόκληρη η Ευρώπη κυβερνιέται από κυνικά καπιταλιστικά συμφέροντα, φασίστες ρατσιστές και φανατικούς χριστιανούς.

Και εμείς βρεθήκαμε ανάμεσα στους στρατιωτικούς γίγαντες, τις ακροδεξιές κυβερνήσεις, τους φασίστες και τους ρατσιστές, να φροντίζουμε με τις μικρές μας δυνάμεις παιδιά και μανάδες να σταθούνε στα πόδια τους, νεαρά πιτσιρίκια να βρούνε τον δρόμο τους, αγόρια και κορίτσια να ανθίσουν. Στις πλατείες και τις γειτονιές αυτής της χώρας οι άνθρωποι πολεμάνε τις μηχανές.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ / ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Δεν θα περάσει ο φασισμός!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Στον κόσμο αγριότητας που μας επιβάλλουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης.

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr/

πηγή : http://voidnetwork.gr/2020/03/05/keno-diktuo-…