Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 18.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πορεία

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ώρα 18:30 στην Πλατεία Αγοράς, η Κατάληψη RosaNera συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στους ρατσιστές και τους φασίστες.

Πράγματι, αυτή τη φορά ο εθνικιστικός όχλος, οι κρατικοί μηχανισμοί και τα ΜΜΕ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους: με ρατσιστική προπαγάνδα για «εισβολείς» και με ένοπλες επιθέσεις ενάντια σε προσφυγικές οικογένειες και σε μετανάστες. Τις τελευταίες μέρες, τα συμφέροντα της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης συναρθρώνονται μέσα από μια ακόμα προσπάθειαπολιτικής εκμετάλλευσης και φονικής διαχείρισης του προσφυγικού πληθυσμού. Σε αυτήν την αθλιότητα, ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, με τις ρατσιστικές διακρατικές πολιτικές τους, ενάντια στην ανθρώπινη μετακίνηση, που στόχο έχουν την εκμετάλλευση της μεταναστευτικής εργασίας και την απαξίωση της προσφυγικής ζωής και των δικαιωμάτων ασύλου.

Ο ευάλωτος προσφυγικός πληθυσμός έρχεται κυρίως από εμπόλεμες περιοχές. Από εκεί, όπου οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών χωρών συμμετέχουν είτε απευθείας σε πόλεμο (όπως η Τουρκία στη Συρία), είτε με δυνάμεις του ΝΑΤΟ που κατέχουν περιοχές σε εμπόλεμες χώρες (όπως π.χ. ο ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού). Φαίνεται πως η ελληνική κρατική «ανθρωπιστική βοήθεια» στις εμπόλεμεςπεριοχές (από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες μετακινήσεις στο Αιγαίο) έχει να κάνει μόνο με την συμμετοχή σε επεμβατικούς και συχνά αποσταθεροποιητικούς στρατούς. Όταν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν φτάνουν εδώ, φυλακίζονται, βασανίζονται, επαναπροωθούνται παράνομα και τα δικαιώματα τους καταστρατηγούνται. Τα ίδια συμβαίνουν και με τους άλλους προσφυγικούς πληθυσμούς: χιλιάδες στοιβάζονται σε απάνθρωπα κολαστήρια, όπως αυτό της Μόριας (δημιούργημα της επίσης άθλιας διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), ενώ χιλιάδες είναι τα θύματα από πνιγμούς και νάρκες: ακριβώς λόγω τωνδιακρατικών ρατσιστικών πολιτικών.

Πριν λίγες μέρες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας(ΚΥΣΕΑ), μια χούφτα δηλαδή εκπροσώπων της ακροδεξιάς κυβέρνησης και κάποιων κυβερνητικών διορισμένων αρχικαραβανάδων, προχωρούν σε ένα νομικό πραξικόπημα.Την αναίρεση των διαδικασιών ασύλου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το φιάσκο της κυβέρνησης στα νησιά, και να εκμεταλλευτούν πολιτικά την εργαλειακή προώθηση προσφύγων στα σύνορα από την τουρκική κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα η τουρκική κυβέρνηση δεν κάνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έκαναν και κάνουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις: προσπαθούν με κάθε τρόπο να χρησιμοποιήσουν τους πρόσφυγες ως φτηνή εργατική δύναμη ή ως πολιτικό εκβιασμό, και εξαπολύουν τον εθνικιστικό όχλο και τα ρατσιστικά ΜΜΕ για τους σκοπούς τους. Με μια σημαντική διαφορά όμως: στην Τουρκία (όπως και σε άλλες χώρες) ο προσφυγικός πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που διαμένει ή απλά θέλει να περάσει από την Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα ηανθρώπινη μετακίνηση δεν καταστέλλεται, όμως με την καταστολή αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη μετακίνηση. Η λύση στα προβλήματα της προσφυγιάς θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά απλή, με σωστές διαδικασίες προστασίας, υποστήριξης και ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών. Όμως ζούμε στον καπιταλισμό, μέσα σε μια μηχανή καταστροφής… Καθώς η προσφυγιά και η μετανάστευση παρανομοποιούνται τεχνητά από τα κράτη των αφεντικών η Μεσόγειος μετατρέπεται σε νεκροταφείο προσφύγων. Μια επικράτεια στην οποία αντί των περίφημων ανθρώπινων δικαιωμάτων βασιλεύει η υποτίμηση και η εκμετάλλευση της μεταναστευτικής εργασίας, η άρνηση ασύλου στους πρόσφυγες, οι αναγκαστικές, παράνομες, «εν κρυπτώ», απελάσεις και επαναπροωθήσεις, τα βασανιστήρια και οι απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού. Πρόκειται για κρατικά εγκλήματα ενάντια στις κατ' εξοχήν ανθρώπινες ζωές που έχουν ανάγκη προστασίας.

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, με αγώνες για την υπεράσπιση της ανθρώπινης μετακίνησης και των προσφύγων. Για τα καθάρματα όμως, η στοιχειώδης αλληλεγγύη είναι το κακό παράδειγμα. Το «καλό παράδειγμα» για τους ρατσιστές είναι οι ατιμώρητοι πυροβολισμοί στη Μανωλάδα εναντίον απλήρωτων μεταναστών εργατών, τα αστυνομικά πογκρόμ των ιδιοκτητών εναντίον απλήρωτων μεταναστών εργατών στη Λακωνία, το ατιμώρητο έγκλημα της δολοφονίας προσφύγων από το ελληνικό λιμενικό στο Φαρμακονήσι, οι ρατσιστικές διαπομπεύσεις των προσφύγων με ψευδείς ειδήσεις για προεκλογικούς λόγους, η συνεργασία μπάτσων και δεξιού όχλου στις ρατσιστικές επιθέσεις. Και βέβαια η κρατική χρήση των υπέρογκων ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για το χτίσιμο στρατοπέδων εγκλεισμού και βασανιστηρίων, (πάντα με τις σχετικές μίζες για το υπουργείο των μπάτσων) - αντί για διαδικασίες αλληλεγγύης και υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων και ασφαλούς ένταξης τους μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων ή όπου επιθυμούν και νιώθουν ασφαλείς.

Οι εστίες μακροχρόνιων πολέμων είναι εστίες κερδών για τις εθνικές βιομηχανίες όπλων μέσα από τις αποικιοκρατικές πολιτικές, την υπόθαλψη εμφυλίων, τους βομβαρδισμούς αμάχων και τις δολοφονίες προσφύγων. Παράλληλα οι εθνικισμοί, ο ρατσισμός και ο φασισμός, η ισλαμοφοβία και ο αντισημιτισμός παρουσιάζονται ξανά ως νέες λύσεις, και οι υπήκοοι καλούνται να διαλέξουν ποια συμμαχία σφαγέων προτιμούν στις νέες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, το θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον "άλλο", στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.

  • Η τελευταία ελπίδα αυτής της κοινωνίας είναι όσοι και όσες υπερασπίζονται την αυτονόητη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης και τους αγώνες ντόπιων και μεταναστών στους χώρους της δουλειάς και στην καθημερινή ζωή.
  • Να δώσουμε τέλος στην στρατιωτική και αστυνομική διαχείριση της προσφυγιάς και της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας.
  • Να αντισταθούμε στις στρατιωτικές επεμβάσεις και την υπόθαλψη εμφυλίωνπου γεννούν το θάνατο και τη φτώχεια.
  • Να κλείσουμε τα στρατόπεδα εγκλεισμού και βασανιστηρίων μεταναστών και προσφύγων.
  • Να υπερασπιστούμε τη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης ως αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα,
  • Έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες για τα χαρτιά των μεταναστών.
  • Άσυλο για όλους τους πρόσφυγες.

Κατάληψη ROSA NERA

Kάλεσμα σε Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πορεία.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ώρα 18:30 στην Πλατεία Αγοράς

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2020/03/03/ΠΟΡΕΙΑ-5…


1 2 3 4

Ελλάδα σκάσε! Πίσω καθάρματα! - Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5/3 στις 18:30

Εδώ και μερικές ημέρες η Ελλάδα ζει μια παρατεταμένη Νύχτα των Κρυστάλλων. Ένας εσμός καθαρμάτων, με την υποστήριξη του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης, πάνοπλων αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ και πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού κεφαλαίου, που θυμήθηκε ξαφνικά να κάνει πατριωτικές δωρεές σε φρούτα, λαχανικά, αναβολικά και κεφτέδες, επιτίθεται με κτηνώδη βαρβαρότητα ενάντια σε άοπλους, ανυπεράσπιστους και κατατρεγμένους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά με την ίδια θρασυδειλία που χαρακτηρίζει ιστορικά όλους τους φασιστικούς όχλους που δοκίμασαν τα όρια της ανθρώπινης αισχρότητας οργανώνοντας πογκρόμ κατά αδύναμων ανθρώπων.

Η ποσότητα ντροπής που έχει παραχθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 96 ώρες ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοχή. Μανάδες και παιδιά πυροβολήθηκαν ή δέχτηκαν χημικά στον Έβρο και τη Μυτιλήνη, έγκυες γυναίκες τραμπουκίστηκαν από χυδαίους απόγονους της Κου Κλουξ Κλαν, των Ες Ες και των λαδέμπορων της κατοχής με την ανοχή του Λιμενικού που είχε πολιτική εντολή να μην τους ενοχλήσει. Αποθήκες τροφίμων και ιματισμού που δημιουργήθηκαν από τον μακρόθυμο κόπο της αλληλεγγύης παραδόθηκαν στις φλόγες, εργαζόμενοι/ες, αλληλέγγυοι/ες και πρόσφυγες προπηλακίστηκαν, φωτογράφοι και διεθνείς δημοσιογράφοι λιντσαρίστηκαν, την ώρα που οι Έλληνες «συνάδελφοί» τους μετέδιδαν ξεδιάντροπα τα πιο ελεεινά ψέματα. Γραφικοί και επικίνδυνοι ηλίθιοι μιλούσαν για «εισβολείς» και ξαναζούσαν στο κεφάλι τους το έπος του '40, μαφιόζοι και διακινητές ηρωίνης χαιρέτιζαν τον ελληνικό στρατό που φυλάει τα σύνορα. Γύρω από όλα αυτά στήθηκε το ιδανικό σκηνικό για το δυστοπικό όνειρο του κάθε απατεώνα: την εθνική ομοψυχία των δολοφόνων.

Γελιούνται ότι θα τα καταφέρουν. Όλα αυτά τα αποβράσματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις συνέπειες της ύβρης που συνιστά η αναβίωση των ναζιστικών πρακτικών στην Ευρώπη. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοσιογράφοι, «νησιώτες» και «ακρίτες των συνόρων», δειλά ανθρωπάκια με καραμπίνες, κήρυκες του δολοφονικού δημόσιου λόγου, θα αντιμετωπιστούν ακριβώς όπως αντιμετωπίστηκε κάθε φασίστας στην ανθρώπινη ιστορία, και χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η επίκληση της κυνικής πολιτικής της Τουρκίας, που εργαλειοποίησε τον πόθο χιλιάδων ανθρώπων να ζήσουν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και την ερήμωση, είναι εντελώς παραπειστική. Είναι η ίδια η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση που υπέγραψαν το 2016 τη συμφωνία να μοιραστούν από μισή βαρβαρότητα με την Τουρκία, με το αζημίωτο. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που επιδίωξαν και πέτυχαν την ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής, που καταστρατηγούσε κάθε ανθρωπιστική αρχή που γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που έστησαν στρατόπεδα και Μόριες για να κρύψουν την εξαθλίωση που γέννησαν οι μιλιταριστικές επεμβάσεις τους. Σήμερα, που η συμφωνία αυτή είναι στην πράξη νεκρή, το ελληνικό κράτος επιλέγει για ακόμη μία φορά να βιάσει το διεθνές δίκαιο με την ανοχή της υπόλοιπης Ευρώπης, εκδίδοντας αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις για συλλογική αναστολή της εξέτασης ασύλου, αντί να αξιώσει να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για να περάσουν οι άνθρωποι, που η ΕΕ κρατά φυλακισμένους σε στρατόπεδα πληρώνοντας νοίκι.

Εμείς όλοι/ες, άνθρωποι που κινούμαστε από τις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα παλιοτόμαρα των δύο πλευρών του Αιγαίου να γίνουν οι μυλόπετρες που θα συνθλίψουν τις ζωές αθώων ανθρώπων, δεν πρόκειται να ανεχτούμε οι ζωές τους να βγουν στη διατίμηση από τους ελεεινούς δολοφόνους με τα λευκά κολάρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο όνομα της ζωής, της ελευθερίας και του ανθρώπινου γένους, θα καταθέσουμε τους εαυτούς μας στον ευγενικό σκοπό να περάσουν οι πρόσφυγες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι όπου επιθυμούν.

Θα βρεθούμε στον δρόμο, στα αμφιθέατρα, στα συνδικάτα, στα νησιά, στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστ(ρι)ών, για να διεκδικήσουμε την ελεύθερη διέλευσή τους προς την ελληνική ενδοχώρα και την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να πάνε πάρα πέρα εφόσον το επιθυμούν. Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε άδεια κτίρια για να διασφαλίσουμε την στέγασή τους σε ανθρώπινες συνθήκες, την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Θα σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε φασιστικό όχλο που θέλει να τους κάνει κακό, κάθε κυβέρνηση που τους στοχοποιεί και κάθε αντιπολίτευση που τους σιγοντάρει στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος».

Στην απόπειρα να μετατραπεί η Ελλάδα του 2020 σε Γερμανία του 1938, απαντάμε: Όχι στη βάρδια μας! Οι πρόσφυγες θα περάσουν, ο φασισμός δεν θα περάσει!

Σε έναν κόσμο αγριότητας που μας προτείνουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε άνθρωπο και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να ενισχύσει τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5 Μάρτιου:

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

πηγή : http://rocinante.gr/ellada-skase-piso-katharm…


1 2 3 4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών ενάντια στη ρατσιστική ακροδεξιά εκτροπή της 1ης Μαρτίου
------------------
Η ελληνική κυβέρνηση, με πρόσχημα ότι οι πρόσφυγες εξυπηρετούν την πολιτική του τουρκικού κράτους, ανέστειλε το θεμελιώδες δικαίωμα των προσφύγων για αίτηση ασύλου.
Η απόφαση αυτή συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης της Γενεύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων. Η καταγγελία από τον ΟΗΕ για την συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σαφή προειδοποίηση και πρέπει να μας προβληματίσει.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναστέλλονται παρά μόνο από αυτούς που οραματίζονται την επιστροφή στην εποχή που οι κυνηγημένοι Εβραίοι από τους Ναζί δεν γίνονταν δεκτοί σε καμία χώρα με αποτέλεσμα να οδηγούνταν στα κρεματόρια.
Η σύμβαση της Γενεύης προήλθε μετά το σφαγείο του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Η κατάργηση της ανοίγει το δρόμο στο ρατσισμό και το φασισμό.
Ήδη παρακολουθούμε το αντίκτυπο της ακροδεξιάς στροφής στην ελληνική κοινωνία. Ομάδες ναζιστικών περιπόλων βγήκαν παγανιά στους δρόμους της Λέσβου και του Έβρου. Βαράνε όποιον δεν τους μοιάζει δικός «τους»: πρόσφυγες, δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους σε ΜΚΟ, τουρίστες, φοιτητές, αλληλέγγυους ανθρώπους. Σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη ανέβηκε πανό με κήρυγμα μίσους: «σύνορα κλειστά, έλεος σε κανέναν».
Η ακροδεξιά στροφή της ελληνικής κυβέρνησης βυθίζει την κοινωνία σε μία φασιστική έξαρση, που εδραιώνεται σε ρατσιστικούς νόμους ενάντια στο διεθνές δίκαιο (να μην έχει το προσφυγόπουλο, η μητέρα τους και ο πατέρας του, δικαίωμα υποβολής ασύλου και δίκαιης δίκης) που σιγοντάρονται από παλιότερους, όπως την κατάργηση του ΑΜΚΑ και της δυνατότητας νόμιμης εργασίας για μετανάστες και πρόσφυγες. Εικόνες από το ρατσιστικό νότο των ΗΠΑ και το σαφάρι ενάντια στους έγχρωμους έχουν κάνει την εμφάνισή τους και συμπληρώνουν τις εικόνες των πυροβολημένων μεταναστών όταν ζητάνε το μεροκάματό τους και των πνιγμένων στα νερά του Αιγαίου.
Δεν θα είμαστε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα.
Να ακυρωθεί η ΠΝΠ (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ Α/45/02.03.2020) που αναιρεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία είχαν κατακτηθεί μετά την νίκη επί των Ναζί στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο
Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ζητούν άσυλο να υποβάλλουν τα χαρτιά τους αντί να αντιμετωπίζονται από ένοπλες ρατσιστικές πολιτοφυλακές, με αέρια, πλαστικές σφαίρες και push backs στα νερά του Αιγαίου.
Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες άμεσα από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Να διαλυθούν άμεσα οι φασιστικές/ρατσιστικές συμμορίες που αναπτύσσονται σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας.
Να υπάρξει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους. Η αναστολή αυτών σημαίνει δυνατότητα επιλεκτικής αναστολής και για άλλες κοινωνικές ομάδες.
Να διεκδικήσουμε άλλη ευρωπαϊκή πολιτική για πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα στην πολιτική που επικρατεί στην Ευρώπη από ακροδεξιούς και φοβισμένες κυβερνήσεις που ευνοούν την άνοδο της ακροδεξιάς.
Να μην ξαναζήσουμε την επικράτηση του φασισμού, να μην οδηγηθούμε σε μία ρατσιστική κοινωνία όπως προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση.

Πέμπτη, 18:30, Πορεία ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Συγκέντρωση Πλατεία Αγοράς.

Σάββατο, 19:00, Εκδήλωση-συζήτηση αντιπληροφόρησης, ενάντια στην παραπληροφόρηση των κυρίαρχων ΜΜΕ, αλληλεγγύης με τις ακριτικές περιοχές, και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι μεταναστών.

--

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekexichania@exgmail.coexm
Web: www.stekichania.gr


1 2 3 4

Το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ καλεί τους φίλους και τις φίλες του σε όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έμαθε να βλέπει τους πρόσφυγες σαν σκουπίδια ενώ έπρεπε να κοιτάζει τους πολιτικούς με αυτό τον τρόπο.

Έχουμε χρόνια να ζήσουμε πόλεμο σε αυτό τον τόπο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο των προσφύγων. Οι πρόσφυγες είναι συνέχεια στον δημόσιο λόγο σαν πρόβλημα, σαν βάρος, σαν κατάρα αλλά ποτέ κανείς δεν αμφισβητεί τον πόλεμο και τις βιομηχανίες όπλων που θησαυρίζουν από αυτόν, τις πολιτικές αποφάσεις και τις απάνθρωπες ιδεολογίες που βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των πολέμων.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα που ξεκινούν και διατηρούν πολέμους καταστρέφοντας επικράτειες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης επιβάλλουν την στρατιωτική και διπλωματική ισχύ τους, ο πόλεμος ξεσπά πάνω από τους ανθρώπους με την μορφή ανεξέλεγκτης καταιγίδας. Οι 85.000 πρόσφυγες που φιλοξενεί αυτή την στιγμή η Ελλάδα θα μπορούσαν να φτιάξουν την ζωή τους και να ορθοποδήσουν μέσα σε μερικούς μήνες με την πολιτική βούληση των κυβερνήσεων της Ευρώπης και την βοήθεια των λαών της. Όμως ολόκληρη η Ευρώπη κυβερνιέται από κυνικά καπιταλιστικά συμφέροντα, φασίστες ρατσιστές και φανατικούς χριστιανούς.

Και εμείς βρεθήκαμε ανάμεσα στους στρατιωτικούς γίγαντες, τις ακροδεξιές κυβερνήσεις, τους φασίστες και τους ρατσιστές, να φροντίζουμε με τις μικρές μας δυνάμεις παιδιά και μανάδες να σταθούνε στα πόδια τους, νεαρά πιτσιρίκια να βρούνε τον δρόμο τους, αγόρια και κορίτσια να ανθίσουν. Στις πλατείες και τις γειτονιές αυτής της χώρας οι άνθρωποι πολεμάνε τις μηχανές.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ / ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Δεν θα περάσει ο φασισμός!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Στον κόσμο αγριότητας που μας επιβάλλουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης.

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr/

πηγή : http://voidnetwork.gr/2020/03/05/keno-diktuo-…