τι; : πορεία θεματική : Ίρντι Κ.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Θεσσαλονίκη] Πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ.


1 2 3 4 5 6 7 8

Το καλοκαίρι του 2019 (τον Ιούλιο συγκεκριμένα) ο σύντροφος Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, στην τυπική διαδικασία να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, μια διαδικασία που γίνεται υποχρεωτικά ανά πενταετία, ώστε να μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα (όπου έχει μεγαλώσει κι έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή), πληροφορήθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης, διότι ο ίδιος αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, λόγω της σύλληψης του και της απόδοσης πλημμεληματικών κατηγοριών εναντίον του, γιατί συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014.

Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, στη συγκεκριμένη πορεία υπήρξε έντονη και ωμή αστυνομική καταστολή. Συλλήψεις στον σωρό, ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί και άλλα περιστατικά αστυνομικής βίας. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Ίρντι Κ. . Έπειτα από αρκετές αναβολές ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε την πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός, απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες που του προσάπτονταν.

Πρόκειται προφανώς για μια εκδικητικού τύπου δίωξη του συντρόφου, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κρατικής καταστολής, καθώς τις αναβολές, τη μη ανανέωση της άδειας παραμονής, τον χαρακτηρισμό του ως δημόσιου κινδύνου, το τέντωμα ή μάζεμα των ίδιων τους των νόμων συμπλήρωσε ένα ντόμινο απορρίψεων της ανανέωσης της άδειας παραμονής του.

Είναι ολοφάνερο πως όταν είσαι μετανάστης/τρια ή προέρχεσαι από οικογένεια μεταναστών και έχεις πολιτική δράση και ταυτότητα, τότε όχι μόνο δε λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά κριτήρια που είναι υπεραρκετά, για να συνεχίσεις να παραμένεις στη χώρα, αλλά απεναντίας απορρίπτονται με άκρως περιφρονητικό και ειρωνικό τρόπο από δικαστές κι εισαγγελείς.

Στην περίπτωση του Ίρντι Κ. ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πάγια πολιτική του ελληνικού κράτους που αρνείται να αναγνωρίσει πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς που ζουν και εργάζονται επί δεκαετίες στη χώρα, κρατώντας τους σε μια διαρκή κατάσταση ολοκληρωτικής επισφάλειας. Ακόμη πιο έντονα, όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εφιαλτική υπενθύμιση πως στην περίπτωση που είσαι μετανάστης/τρια, τότε εξαιρείσαι από το δικαίωμα στην αντίσταση και οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή πέρα από την πλήρη πειθάρχηση δίνει το δικαίωμα στο κράτος να σε συντρίψει μέσα από καφκικού τύπου διώξεις.

Αυτή η συνθήκη, όμως, έχει αποδέκτες και το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Κοίτα τι θα πάθεις αν αντισταθείς είναι το μήνυμα… Απέναντι σε αυτό το μήνυμα ορθώνουμε το ανάστημα μας, δεν το δεχόμαστε και δεν πρόκειται να το δεχτούμε ποτέ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ.

- Πορεία αλληλεγγύης: Τρίτη 10/3, 18:00 στην Καμάρα

- Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 12/3, 09:00 στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

libertasalonica.wordpress.com

lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Ίρντι Κ.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ // ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ // ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IRDI K Πορεία - Τρίτη 10/3 στις 18.00 Καμάρα Συγκέντρωση αλληλεγγύης - Πέμπτη 12/3 στις 09.00 Διοικητικά δικαστήρια

Η υπόθεση του συντρόφου Irdi K. ξεκινά τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ίδιος καλείται να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, λόγω της αλβανικής καταγωγής του, μια διαδικασία «τυπική» που στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια. Ωστόσο, του γνωστοποιείται ότι λόγω της σύλληψής του στην πορεία της 6η Δεκέμβρη 2014 και των κατηγοριών που του αποδόθηκαν, δεν μπορεί να γίνει εφικτή η ανανέωση, με το επιχείρημα ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Αυτός ο «χαρακτηρισμός» του προσάπτεται έπειτα από το δικαστήριο στο οποίο ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στην πορεία ως αναρχικός, χωρίς να αποδέχεται τις κατηγορίες.

Οι συνεχιζόμενες απορριπτικές αποφάσεις που ακολούθησαν κάνουν σαφή την επιμονή του κράτους να καταστείλει τους συντρόφους, χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» τους νόμους που το ίδιο έχει ορίσει, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόσχημα για την απομάκρυνση από τη χώρα βασίζεται στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της εξουσίας να στοχοποιήσει αυτούς που αντιστέκονται και βρίσκονται απέναντί της. Οι εκδικητικές μεθοδεύσεις του κράτους γίνονται προφανείς, όχι μόνο από την δικαστική αυθαιρεσία και την προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ιrdi K., αλλά και από την επιλεκτική «αξιοποίηση» των κανόνων τους, εφαρμόζοντάς τους ώστε να εξυπηρετούν τη διατήρηση και τη μη αμφισβήτηση της κυριαρχίας.

Αυτή η στάση του κράτους δεν μας εκπλήσσει, αφού χρησιμοποιεί ανέκαθεν ανάλογες πρακτικές για να καταστείλει όποιον/α δε συμμορφώνεται με τους κανόνες του. Η αλληλεγγύη μας δεν προκύπτει ως συνέπεια κανενός δικαιώματος, όπως ορίζεται από την εξουσία, αλλά πηγάζει από την ανάγκη να συμμετάσχουμε στον αγώνα ενάντια στο κράτος, κομμάτι του οποίου αποτελεί και ο σύντροφος Irdi K. Δεν υπερασπιζόμαστε κανένα σύντροφο και καμία συντρόφισσα σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της αστικής δημοκρατίας σε αθώους και ενόχους, αλλά εκφράζουμε την πολιτική αλληλεγγύη μας ενάντια στην εξουσία και την κρατική καταστολή.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IRDI K

Πορεία - Τρίτη 10/3 στις 18.00 Καμάρα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης - Πέμπτη 12/3 στις 09.00 Διοικητικά δικαστήρια

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603561/


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ.

Πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ

Ο σύντροφος Ι.Κ., αλβανικής καταγωγής απειλείται με απέλαση από την ελλάδα. Τον Ιούλιο, όταν πήγε να πραγματοποιήσει τις τυπικές διαδικασίες για την ανανέωση της άδειας παραμονής του στην χώρα πληροφορήθηκε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρ΄ότι κατέχει όλες τις «απαραίτητες πιστοποιήσεις» και πληροί τα αντίστοιχα κριτήρια για κάτι τέτοιο, η άδεια παραμονής του δεν ανανεώθηκε. Όπως πληροφορήθηκε αργότερα, είχε δοθεί «άνωθεν εντολή».

Ο Ι.Κ. είναι γνωστός για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα. Αφορμή για την παραπάνω σκευωρία, φαίνεται να αποτελεί η σύλληψή του τον Δεκέμβρη του 2014 και η καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση εναντίον του σε 27 μήνες φυλάκισης. Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μέρα συμπλήρωσης 6 χρόνων από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και κορύφωσης της απεργίας πείνας τους Ν. Ρωμανού, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της αστυνομίας στην πορεία. Αμέσως, χαρακτηρίστηκε «δημόσιος κίνδυνος» και εκδόθηκε εντολή από την αστυνομία στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην ανανεωθεί η άδεια παραμονής του στην χωρά, όταν αυτή λήξει. Με πρωτοφανή τρόπο, κράτος - αστυνομία σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές μεθοδεύουν την απέλαση του. Μια περιπέτεια με γραφειοκρατικά εμπόδια και δικαστικές δυσκολίες έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο για τον Ι.Κ. Οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρο πως ο λόγος για την μη ανανέωση της άδειας παραμονής δεν είναι άλλος από την πολιτική του ταυτότητα. Οι ίδιοι εμμένουν στην σύλληψη και την πρωτόδικη καταδίκη του και «καταδικάζοντας» το αναρχικό κίνημα απορρίπτουν κάθε του αίτημα.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να καταστείλει όποιον διαλέγει τον δρόμο του αγώνα. Το οπλοστάσιο του είναι μεγάλο και για αυτό επιστρατεύεται κάθε δυνατό μέσο. Η κρατική καταστολή άλλοτε εκφράζεται μέσω της ωμής καταστολής των μπάτσων, τις σεξιστικές επιθέσεις, τον βασανισμό συντρόφων και τις εκκενώσεις καταλήψεων και άλλοτε λαμβάνει πιο «αναίμακτες» μορφές μέσω εξαντλητικών οικονομικών εγγυήσεων ή μεθοδεύσεις για απέλαση αγωνιστών. Από τους μετανάστες που στοιβάζονται στα κολαστήρια της Μόρια και των άλλων «κέντρων κράτησης», την κατάργηση του Ασύλου μέχρι τα τελεσίγραφα των εκκενώσεων και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον του αναρχικού κινήματος διαφαίνεται το μένος των εξουσιαστών για την ολοκληρωτική συντριβή των καταπιεσμένων και των αγωνιστών. Για μας, ο χαρακτηρισμός του συντρόφου Ι.Κ. σε «δημόσιο κίνδυνο» και η επιχειρούμενη απέλαση του, εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Η καταγωγή ενός ανθρώπου, δηλαδή, γίνεται το μέσο που το κράτος θα καταφέρει να «ξεμπερδέψει» με έναν αναρχικό. Η αλληλεγγύη μας σε όποιον χτυπιέται από το κράτος και το κεφάλαιο είναι εκτός από αυτονόητη και επιτακτική.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΠΑΤΣΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ι.Κ

- Πορεία αλληλεγγύης: Τρίτη 10/3, 18:00 Καμάρα

- Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 12/3, 09:00 Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

μέλος Α.Π.Ο. - Ο.Σ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603557/


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ.

Κατάληψη 111


1 2 3 4 5 6 7 8

Τον Ιούλιο του 2019 ο Ίρντι Κ. σε μία απόπειρα να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα μέσα από μία τυπική διαδικασία που λαμβάνει χώρα ανά πενταετία, έρχεται αντιμέτωπος με την μη πραγματοποίηση της. Βαφτισμένος ως δημόσιος κίνδυνος, εξαιτίας της σύλληψης του κατά τη διάρκεια της πορείας 6ης Δεκέμβρη το 2014, απειλείται με απέλαση από τη χώρα. Μετά από αυτό, μέσα από μία σειρά εκδικητικών, εξαιτίας της πολιτικής του ταυτότητας και δράσης, απορριπτικών αποφάσεων, συνεχίζει να δέχεται την κρατική καταστολή, με τους εκπρόσωπους του δικαστικού θεσμού να είναι οι άμεσα υπεύθυνοι.

Εμείς έχουμε να πούμε πως όσα συντρόφια κι αν βρεθούν στο στόχαστρο του κράτους, θα στεκόμαστε πλάι τους, ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας.

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Ίρντι Κ.

ΤΡΙΤΗ 10/3 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΙΡΝΤΙ Κ. ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ IRDI K. // ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΤΡΙΤΗ 18.00, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, στην τυπική διαδικασία ανανέωσης της άδειας παραμονής του, ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, διότι ο ίδιος αποτελεί ''δημόσιο κίνδυνο'', λόγω της σύλληψης του και της απόδοσης πλημμεληματικών κατηγοριών εναντίον του, γιατί συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014, πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρο πως ο λόγος για την μη ανανέωση της άδειας παραμονής δεν είναι άλλος από την πολιτική του ταυτότητα.
Πρόκειται προφανώς για μια εκδικητικού τύπου δίωξη. Ο Ι.Κ. είναι γνωστός για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα. Για εμάς η στάση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κρατικής καταστολής μια κρατική πολιτική εμπέδωσης του φόβου στον πληθυσμό που έχει αποδέκτες και το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μέσα από το χτύπημα του πιο ζωντανού και αγωνιστικού κομματιού της κοινωνίας. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον χτυπιέται από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΠΑΤΣΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΩΝ

- Πορεία αλληλεγγύης: Τρίτη 10/3, 18:00 Καμάρα

- Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 12/3, 09:00 Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - μέλος της Α.Π.Ο-Ο.Σ.

πηγή : https://www.facebook.com/libertatiasquat/


1 2 3 4 5 6 7 8

Ο Ιρντι Κ ήταν ένας από τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη το 2014, μια σύλληψη για την οποία θα βρεθεί ξανά υπόλογος μετά από 5 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2019, στην προσπάθεια του για ανανέωση της άδειας παραμονής του στη χώρα βρέθηκε αντιμέτωπος με την άμεση απειλή της απέλασης, καθώς αρνήθηκαν ακόμα και το αίτημα του για ανανέωση των χαρτιών του, με τη βεβαιότητα ότι θα απορριφθεί, αφού η δικαστική απόφαση που είχε παρθεί 5 χρόνια πριν τον καθιστά "δημόσιο κίνδυνο".

Του ζητείται λοιπόν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να "αποχωρήσει οικειοθελώς" σε διάστημα 30 ημερών από το μέρος που έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή, με αφορμή μία εφέσιμη ποινή της οποίας το εφετείο δεν έχει καν οριστεί. Γνωρίζουμε όλοι και όλες την εκδικητικότητα του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης απέναντι στο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, ειδικά απέναντι στον α/α χώρο. Για τους μετανάστες/τριες συντρόφους/ισσες μας όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Το ελληνικό κράτος θέλει να κάνει σαφές σε αυτούς τους ανθρώπους πως από τη στιγμή που "μπαίνουν στα εδάφη του" πρέπει να υποταχθούν σε αυτό και να μη σηκώνουν κεφάλι, ακόμα κι αν η πραγματικότητα για αυτούς είναι : ρατσιστικές επιθέσεις, εργασιακός μεσαίωνας, εκμετάλλευση, αδυναμία ή καθυστέρηση απόκτησης χαρτιών. Για όποιον/α δεν συμμορφώνεται στις κρατικές υποδείξεις, η απειλή της απέλασης είναι πάντα παρούσα. Για μας "δημόσιοι κίνδυνοι" είναι τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής που ξυλοκοπούν φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, λιντσάρουν ανθρώπους και σκοτώνουν δεκαπεντάχρονα παιδιά, αλλά και οι φασίστες που επιδίδονται σε πογκρόμ προς ανθρώπους κυνηγημένους από τη φρίκη του πολέμου που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Απέναντι στις εντατικές προσπάθειες πειθάρχησης των μεταναστών/τριων και του κόσμου του αγώνα γενικότερα, να προβάλλουμε συλλογικές αντιστάσεις, πέρα από έθνη και σύνορα.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ. ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 6ΜΜ (ΚΑΜΑΡΑ)

Συγκέντρωση στα διοικητικά δικαστήρια Πέμπτη 12/3 09:00 πμ