Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 στις 19.00

Εκδήλωση Θεματικής Συνέλευσης Άμεσης Δημοκρατίας Λευκού Πύργου

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αποτελεί ένα στάδιο από την, έτσι κι αλλιώς εφαρμοσμένη εδώ και χρόνια, πολιτική της ιδιωτικοποίησής του δημόσιου πλούτου και την πλήρη υπαγωγή των κοινωνικών σχέσεων και αναγκών στους όρους αγοράς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι πολιτικές δεν πρόκειται να επιτευχθούν με κοινωνική ειρήνη από καμία κυβέρνηση.

Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν θα είναι από εμάς. Τίποτα δεν τελείωσε και δεν υπάρχει καμιά "ηρωική ήττα". Εμείς μπορούμε να γίνουμε τα πάντα!

Η Καθημερινότητα αντιμετωπίζει προβλήματα που είτε αυτά αφορούν τον κάθε ένα και μια ξεχωριστά, είτε μας αφορούν όλους ως πολιτεία.

Σε αυτά τα προβλήματα η άμεση δημοκρατία μπορεί να είναι ο τρόπος για να βρούμε μαζί μικρές ή και μεγάλες λύσεις.

Η ομάδα διαβούλευσης για την άμεση δημοκρατία καλεί κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στην ανοιχτή συνάντηση για την δημιουργία θεματικών ομάδων που θα επεξεργαστούν ιδέες, πρακτικές προτάσεις και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις σε ζητήματα φτώχειας, ανεργίας, σίτισης, στέγασης, ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών, κοινωνικοποίησης της ΕΥΑΘ, υλοποίησης φεστιβάλ για την άμεση δημοκρατία, έρευνας για το πολιτειακό και συνταγματικό ζήτημα.

Όλες αυτές τις ανάγκες και ιδέες σε πρώτη φάση προτείνουμε να τις κατηγοριοποιήσουμε σε τρεις γενικές θεματικές διαβούλευσης:

α) Κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία

β) Άμεση δημοκρατία.

γ) Υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Προτείνουμε μια συζήτηση για το πώς να διαχυθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυτός ο δημόσιος διάλογος και να αναπτυχθούν δομές αυτοοργάνωσης σε χωριστές θεματικές ομάδες με αλληλεπίδραση και αλληλοστήριξη η μία με την άλλη.

Το πρώτο ραντεβού για τις 3 θεματικές ομάδες διαβούλευσης θα γίνει στο κάτω μέρος της πλατείας του Λευκού Πύργου την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 7.00μμ

πηγή : http://real-democracy.gr/announcement/ekdilos...