Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Labor…


Κάτω ο βάρβαρος νόμος 4936/2019 για τις αιτήσεις ασύλου - Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου και της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στην απεργία των εργαζόμενων μόνιμων και συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου και στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ που κήρυξαν για αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 ενάντια στο νόμο 4636/2019 που παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματα όσων αιτούνται άσυλο, βαθαίνει τη δυστοπική συνθήκη ζωής των προσφύγων, προσθέτει καινούρια διοικητικά βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και συνεχίζει την πρακτική πρόσληψης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή ενοικιαζόμενο προσωπικό.

Η κυβέρνηση ενός θρασύδειλου εσμού έχτισε με τρόπο αριστοτεχνικό τη συνθήκη ενός σύγχρονου ολοκαυτώματος πατώντας στην άθλια ευρωτουρκική συμφωνία του 2016, στην διαχρονική απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την υποδοχή και την ένταξη των προσφύγων, στην διαχρονική παρουσία στρατοπέδων συγκέντρωσης, χαϊδεύοντας ακροδεξιά αυτιά, ενεργοποιώντας τα πιο ποταπά ανθρώπινα ένστικτα και υπηρετώντας με συνέπεια και πίστη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να μη χάσει το εθνικό της ακροατήριο.

Με το νόμο 4936/2019 και με την εφαρμογή του από την αρχή του 2020 περιορίζεται η πρόσβαση των αιτουσών/αιτούντων άσυλο στις διαδικασίες ασύλου, παραβιάζεται κατάφορα το δικαίωμά τους για διεθνή προστασία και η αρχή τη μη επαναπροώθησης, ιδρύονται κλειστά κέντρα κράτησης, η αστυνομία εμπλέκεται καθοριστικά στις αποφάσεις, δυσχεραίνεται δραματικά η πρόσβαση τους στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία.

Ταυτόχρονα, οι αιτούσες/ντες άσυλο στερούνται το δικαίωμα αποτελεσματικής προσφυγής, εκδίδονται και εκτελούνται άμεσα οι αποφάσεις επιστροφών, αγνοούνται οι πληθυσμιακές ομάδες υψηλής ευαλωτότητας με στόχο την αποτροπή οδηγώντας με τρόπο τιμωρητικό ανθρώπους στον πνιγμό και τον θάνατο. Και σαν να ήταν όλα αυτά ελάχιστα η απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 1ης Μάρτη για τη μη αποδοχή κανενός αιτήματος ασύλου για ένα μήνα και επαναπροώθησης όσων εισέρχονται παράτυπα -σαν να μιλάμε για ταξιδιώτες σε κρουαζιέρα αναψυχής- ήρθε να κορυφώσει τη δυστοπική συνθήκη.

Δίπλα στους πρόσφυγες ζουν και εργάζονται στις υπηρεσίες ασύλου και στις ανθρωπιστικές οργανώσεις εκατοντάδες επισφαλείς εργαζόμενες και εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συνθήκες τεράστιας πίεσης, ψυχικής φθοράς, συχνά υπό τον φόβο της απόλυσης και ταυτόχρονα στοχοποίησης, απειλών και επιθέσεων από αυτόκλητους ακροδεξιούς εκπροσώπους της ελληνικής καθαρότητας. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν στις πλάτες τους κατατρεγμένους από τον πόλεμο, τα βασανιστήρια, τους ανθρώπους που τους κυνηγά η ζωή.

Με το νέο κρατικό ανοσιούργημα τους προστίθεται κι άλλο διοικητικό βάρος, εφαρμόζεται περαιτέρω η άθλια πρακτική των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και σαν να μη έφτανε αυτό, οι μπάτσοι που χτυπάνε και αποτρέπουν τους πρόσφυγες να περάσουν εμπλέκονται στη διαδικασία απόδοσης ασύλου σε περιπτώσεις μεγάλων μεταναστευτικών ροών.

-Κατάργηση του νόμου 4936/2019 που καταστρατηγεί τα δικαιώματα των αιτουσών/ντων άσυλο και παραβιάζει διεθνείς συνθήκες στην απόδοση ασύλου

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους/ις εργαζόμενους/ες στην Υπηρεσία Ασύλου.

-Μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων των εργαζομένων σε ΜΚΟ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όλες και όλοι στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη στις 11 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/kato-o-varvaros-nomos-493…