Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 12.00

Εφετείο του μέλους του Ε.Α. Πόλας Ρούπα για βομβιστική επίθεση στη ΤτΕ-ΕΚΤ...

Εφετείο του μέλους του Ε.Α. Πόλας Ρούπα για την βομβιστική επίθεση στη ΤτΕ-ΕΚΤ-γραφείο ΔΝΤ στις 10/4/2014

Στις 16/3/2020 στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται (από διακοπή που δόθηκε κατά την έναρξη της δίκης στις 16 Φλεβάρη) το Εφετείο της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης στις 10/4/2014 εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας - παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- και το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Η ενέργεια αυτή έγινε με παγιδευμένο -με 75 κιλά εκρηκτικά- όχημα και αναλήφθηκε ως «Κομάντο Λάμπρος Φούντας», 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του συντρόφου Λάμπρου Φούντα από μπάτσους στην Δάφνη σε προπαρασκευαστική ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα και 4 χρόνια μετά την πρώτη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης και την αιχμαλωσία των μελών του.

Οι σύντροφοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης παρέμειναν προφυλακισμένοι μέχρι την παρέλευση του 18μηνου. Στη συνέχεια παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί περνώντας στην παρανομία. Συνέχισαν τον αγώνα ενάντια σε οικονομικούς και πολιτικούς συστημικούς στόχους όπως είχαν ήδη αναλύσει σε κείμενα και προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση χρέους στην Ελλάδα και το ελληνικό κράτος εγκλωβιστεί στις δανειακές συμβάσεις και στους επαχθείς όρους που αυτές επέφεραν στην κοινωνική πλειοψηφία.

Σε συνθήκες παρανομίας, στοχεύοντας στην καρδιά του συστήματος, στον σκληρό πυρήνα του καθεστώτος και σε μια περίοδο μάλιστα, που οι κοινωνικές αντιστάσεις είχαν εκλείψει και η ήττα και η παραίτηση είχαν επικρατήσει, ο Επαναστατικός Αγώνας στις 10/4/2014 χτύπησε την ΤτΕ- ΕΚΤ- και το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα, αποκαλύπτοντας πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα όπως οι ίδιοι οι συστημικοί παράγοντες ανακοίνωναν: ''θα μπορούσε να επέλθει αποσταθεροποίηση, οικονομικό σοκ και κατάρρευση από τους κραδασμούς και τις συνέπειες ενός τέτοιου χτυπήματος στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος''.

Είναι γεγονός πως μια τέτοια στοχευμένη ενέργεια από αποφασισμένους αγωνιστές που συνέχισαν με κάθε κόστος τον αγώνα, θα προωθούσε, πέρα από τις οικονομικές-αλυσιδωτές αντιδράσεις, την ''ολομέτωπη'' πολιτική και κοινωνική σύγκρουση με το καθεστώς και την ανατροπή του.

Γι' αυτή την βομβιστική ενέργεια ενάντια σε 2 εγκληματικούς συστημικούς οργανισμούς όπως η ΤτΕ-ΕΚΤ, πυλώνες και στυλοβάτες του εγχώριου και του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς και του γραφείου του ΔΝΤ ως δεύτερου πυλώνα της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας του τόπου και της κοινωνικής πλειοψηφίας, οι σύντροφοι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη. Στο εφετείο της δεύτερης δίκης του Ε.Α, έσπασε η ισόβια κάθειρξη για τον Νίκο Μαζιώτη, η δε Πόλα Ρούπα προσέρχεται στις 16/3/2020 στο Εφετείο σε μια σοβαρή πολιτική μάχη υπεράσπισης της επίθεσης, αλλά και για να σπάσει τη δική της ισόβια κάθειρξη και τα 26 επιπρόσθετα έτη που πρωτόδικα καταδικάστηκε. Μια ποινή που το πολιτικό καθεστώς επέβαλε σε έναν σφοδρό πολιτικό αντίπαλο τον Επαναστατικό Αγώνα και τους αγωνιστές μέλη του, Ρούπα και Μαζιώτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρότασή του στην πρώτη δίκη της Πόλας Ρούπα για την ίδια υπόθεση, ο γνωστός εισαγγελέας Περικλής Δράκος ομολόγησε δημοσίως, ότι το μεγάλο διακύβευμα σε αυτή την υπόθεση είναι η πολιτική επικινδυνότητα της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. Και συγκεκριμένα, ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είχε την δυνατότητα να προκαλέσει την καθεστωτική κατάρρευση, τη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

Η Πόλα Ρούπα και ο Επαναστατικός Αγώνας συνέχισε να αγωνίζεται ενάντια στις δανειακές συμβάσεις, ενάντια στην πρωτόγνωρη πολιτική και οικονομική βία που το σύστημα με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια ασκούσε πάνω στην κοινωνική πλειοψηφία. Συνέχισε να πολεμάει το καθεστώς ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση έχοντας ως στρατηγική κατεύθυνση της δράσης του την επίθεση στις νευραλγικές δομές και λειτουργίες του συστήματος, ενάντια στις υπερεξουσίες τόσο των υπερεθνικών οργανισμών όσο και ενάντια στην εξουσία της οικονομικής και πολιτικής ελίτ χτυπώντας σε ελληνικό έδαφος την ''τράπεζα των τραπεζών''. Έναν ιδιωτικό κερδοσκοπικό μηχανισμό, τοποτηρητή και στυλοβάτη τόσο των συστημικών τραπεζών όσο και της άρχουσας οικονομικής ελίτ γενικότερα. Το χτύπημα αυτό, στόχευσε ευθέως και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έναν παγκόσμιας εμβέλειας τοκογλυφικό μηχανισμό που ευθύνεται για την κατάρρευση, την αποσάθρωση οικονομιών πολλών κρατών, επιτηρώντας λαούς και χώρες μέχρι να αποπληρωθούν τα δυσβάστακτα δανεικά που δίνει με ληστρικούς όρους και προϋποθέσεις αλυσοδένοντας χώρες και κοινωνίες σε μια διαρκή, οικονομική και πολιτική ομηρία από τις ''αγορές'', δηλαδή, τις οικονομικές ελίτ και το αδηφάγο εντέλει, καπιταλιστικό σύστημα.

Η πολιτική υπεράσπιση τόσο της ενέργειας αυτής όσο και η αναγκαιότητα της στήριξης των επιλογών των αγωνιστών του Επαναστατικού Αγώνα και το σπάσιμο των ισοβίων, της Πόλας Ρούπα εν προκειμένω, είναι το πολιτικό και αξιακό διακύβευμα για εμάς σαν Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα.

Εφετείο της Πόλας Ρούπα - Δευτέρα 16 Mάρτη στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, στις 9:00 πμ.

  • Λευτεριά και δύναμη στους αγωνιστές του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα.
  • Οργάνωση και Αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82059/