Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στις 13.00

(αλλαγή τοποθεσίας) Εκδήλωση-συζήτηση: H Αντίσταση σε ένα Νεοφιλελευθερο Κόσμο

Σας καλούμε όλες και όλους
την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στις 13 μ.μ.
στο Κηπάκι της Τσαμαδού (απέναντι από το Στέκι Μεταναστών)
Η ΗΜΈΡΑ ΚΑΙ Η ΏΡΑ ΆΛΛΑΞΑΝ ΛΌΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ (απέναντι από το Στέκι Μεταναστών στην Τσαμαδού).
να συζητήσουμε μαζί τις προοπτικές και τους τρόπους που μπορούμε όλοι να οργανωθούμε και συλλογικά να αντισταθούμε!

πηγή : https://www.facebook.com/events/2113395302529…


Κίτρινα Γιλέκα στην Αθήνα. H Αντίσταση στο Νεοφιλελευθερο Κόσμο

Εκδήλωση - Συζήτηση
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 6 μ.μ. στη Νομική

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Σ' ΕΝΑΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Τα Κίτρινα Γιλέκα στην Αθήνα

Σε μια παγκόσμια συγκυρία όπου τα γεγονότα μεθοδευμένης αλλά αυθαίρετης κρατικής βίας και καταστολής των διεκδικήσεων, του αγώνα, των εργαζομένων, των αγωνιστών γίνονται καθημερινότητα. Με άγριους ξυλοδαρμούς και χημικά προς διαμαρτυρόμενους, στέκια αλληλεγγύης και καταλήψεις, με αυθαίρετες συλλήψεις, να αυξάνονται κάτω από την κάλυψη και τη «νομιμοποίηση» της τρομοκρατίας αυτής από τα μίντια. Με τέτοια φαινόμενα ν' αποτελούν το παγκόσμιο σήμερα! Ένα σήμερα που σφραγίζεται από τον κανιβαλισμό του Νεοφιλελευθερισμού.
Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και να διατηρήσουμε την κοινωνική και την πολιτική μας έκφραση, τον πολιτισμό μας, τους ελεύθερους χώρους, τους χώρους αλληλεγγύης, ακόμη και τα ίδια μας τα σπίτια, είναι να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά.
Κινήματα Αντίστασης βλέπουμε να ξεσπάνε παντού με τρομερές διαστάσεις, από τη Γαλλία και τη Χιλή μέχρι την Αθήνα κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Άνθρωποι οργανώνονται, διεκδικούν, βγαίνουν στο δρόμο και συγκρούονται με πρακτικές επιβολής, αστυνομικής και οικονομικής, ερχόμενες από αυταρχικές κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις που στην ατζέντα τους έχουν βασικό άξονα το ατομικό τους συμφέρον και το χάιδεμα των επενδυτών, σε βαθμό τέτοιο που χτυπάν οτιδήποτε εκφράζει αντίθεση, αγανάκτηση και αντίσταση.
Έτσι αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση-συζήτηση με αγωνιστές που αντιτίθενται στις νεοφιλελεύθερες μορφές εξουσίας μέσα από μαζικά κινήματα, καθώς και ανθρώπους που έχουν μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται η καταστολή, αλλά και τους τρόπους να την πολεμήσουμε!
Στο πάνελ συμμετέχουν:
• Κίτρινα Γιλέκα, άνθρωποι που συμμετέχουν από καιρό στο διάσημο πλέον κίνημα της Γαλλίας, και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την Συνέλευση των Συνελεύσεων.
• Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος και μέλος του δικτύου κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών.

Σας καλούμε όλες και όλους
τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 6 μ.μ.
στη Νομική
να συζητήσουμε μαζί τις προοπτικές και τους τρόπους που μπορούμε όλοι να οργανωθούμε και συλλογικά να αντισταθούμε!

ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

πηγή : https://www.facebook.com/events/2113395302529…