Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 στις 19.00

Μικροφωνική - Μοίρασμα Κειμένου για το Προσφυγικό

Την Τρίτη 10/03 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολουθεί το κείμενο:

"5+1 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι/ες τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στον Έβρο και τα νησιά, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι ενώ τα κράτη παίζουν παιχνίδια με τις ζωές τους.

Οι πρόσφυγες/μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στις δολοφονικές συμπληγάδες της ελληνικής και τουρκικής στρατιωτικής μηχανής, ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εγκλωβιστεί στις τρομοϋστερικές συμπληγάδες του εθνικιστικού ξεσηκωμού και των ξενοφοβικών κραυγών. Το αποτρόπαιο αυτό σκηνικό δε θα μπορούσε να στηθεί χωρίς την οργανωμένη και συστηματική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, που συνειδητά προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μίσους ενάντια στους πρόσφυγες διαστρεβλώνοντας μια σειρά από πράγματα:

ΜΑΣ ΛΕΝΕ

Οι πρόσφυγες είναι εισβολείς, πράκτορες της Τουρκίας σ' έναν ακήρυχτο υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας και έχουμε υποχρέωση να τους αποκρούσουμε.

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΤΙ

Οι πρόσφυγες είναι τα πραγματικά θύματα των πολέμων που προκαλούνται από τις μεγάλες δυνάμεις και τους πραγματικούς κυρίαρχους για το στρατηγικό και ενεργειακό έλεγχο των χωρών και των περιοχών τους. Σήμερα είναι τα θύματα ενός βρώμικου ανταγωνισμού μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ με τη χώρα μας να παίζει το ρόλο του συνοριοφύλακα.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ

Αν ανοίξουν τα σύνορα τα 3 εκ/ρια προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία θα εποικήσουν την Ελλάδα και θα εγείρουν μειονοτικά δικαιώματα. Υπάρχει κίνδυνος ισλαμοποίησης της χώρας.

ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ

Ο προορισμός όλων αυτών των ανθρώπων δεν είναι (συνήθως) η Ελλάδα, αλλά άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου πολλοί απ' αυτούς έχουν εκεί ήδη τις οικογένειές τους. Το γεγονός ότι παραμένουν εδώ, οφείλεται στην επαίσχυντη σύμβαση ΕΕ-Τουρκίας που ανέθεσε στην Ελλάδα και την Τουρκία να γίνουν αποθήκες ψυχών και να κάνουν το μαντρόσκυλο της Ευρώπης, κι αυτές ευχαρίστως δέχτηκαν (πολλά τα φράγκα). Γι' αυτό οι περισσότεροι πρόσφυγες που περνάνε τα σύνορα μένουν όμηροι εδώ, ενώ η ΕΕ δίνει λεφτά και μίζες για τη δημιουργία ΜΚΟ, κέντρων κράτησης-κολαστηρίων και υποβαθμίζει την εγχώρια και μεταναστευτική εργατική δύναμη, βάζοντας ντόπιους και μετανάστες να τσακώνονται μεταξύ τους. Έτσι προωθούνται χαμηλότεροι μισθοί, αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια κι ένα κλίμα γενικευμένου φόβου και τρομοκρατίας, τόσο για τον Έλληνα που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, όσο και για το μετανάστη που δεν έχει χαρτιά. Ταυτόχρονα, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί διαχειριστές τρίβουν τα χέρια τους, ενώ το πετσόκομμα των δημόσιων υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών που συμβαίνει παράλληλα, περνάει στα ψιλά γράμματα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ

Σύσσωμες οι ακριτικές περιοχές σηκώνουν το λάβαρο του αγώνα ενάντια στην «τουρκική εισβολή» και μάχονται για την ελευθερία της πατρίδας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

Οργανωμένες ομάδες παρακρατικών τραμπούκων με τις πλάτες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών στρέφουν την οργή του κόσμου για όλα τα πραγματικά τους προβλήματα προς πλασματικές απειλές και τη ψευδαίσθηση μεγαλείου που προσφέρει το να τραμπουκίζεις και να δολοφονείς εξαθλιωμένους κι άμαχους ανθρώπους. Έτσι διασπείρεται το μίσος και η βία στις τοπικές κοινωνίες που στρέφονται από τα πραγματικά τους προβλήματα προς τους «μετανάστες» και «σχέδια εισβολής» γενικά κι αόριστα, ενώ η κυβέρνηση, τα αφεντικά και οι ΜΚΟ κάνουν μπίζνες στην πλάτη και των δύο. Μιλάμε για τους ίδιους τόπους που από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης έδειξαν ένα πνεύμα αλληλεγγύης που θαυμάστηκε διεθνώς. Η εξαθλίωση στα κέντρα κράτησης και η αγανάκτηση από την επαίσχυντη πολιτική διαχείριση του προσφυγικού με σκοπό το κέρδος, όσο και της βιωμένης κι υποβαθμισμένης πραγματικότητας κατοίκων και μεταναστών, άφησαν το πεδίο ελεύθερο για επιθέσεις σε μετανάστες κι αλληλέγγυους, επισκέψεις υποστήριξης από γερμανούς νεοναζί στον Έβρο και τη Μυτιλήνη και μια τυφλή βία που δε στρέφεται προς τα πραγματικά αίτια και υπαίτιους αυτής της κατάστασης. Τέτοιες ανεξέλεγκτες δράσεις, από την άλλη, δημιουργούν φιλοπόλεμο κλίμα και θέτουν πραγματικό κίνδυνο περαιτέρω εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο για τα συμφέροντα των πετρελαίων της ENI και του Λάτση, των ΜΚΟ, των πολυεθνικών και των ντόπιων αφεντικών.

ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ

Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη βίαιη και με κάθε μέσο αποτροπή όσων περνούν τα σύνορα, και ο εγκλεισμός όσων βρίσκονται στη χώρα σε κλειστά κέντρα κράτησης.

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ

Λύση υπάρχει και είναι η μαζική παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, η ενίσχυση κοινωνικών εγχειρημάτων στήριξης όσων είναι σε ανάγκη, ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να πάνε ανεμπόδιστοι στις χώρες προορισμού τους, κι όσοι μείνουν να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες -κι όχι να γκετοποιηθούν ή να βρουν διόδους μέσα στις ελληνικότατες μαφίες, το trafficking και το ναρκεμπόριο που ψάχνουν εξαθλιωμένους/ες για φτηνά εργατικά χέρια. Η λύση είναι να δώσουμε διέξοδο στους ανθρώπους αυτούς από αυτή την ομηρία, σπάζοντας στην πράξη τη σύμβαση ΕΕ-Τουρκίας, χτίζοντας από κοινού ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όσους μείνουν εδώ. Να μην ανοίξουν νέες φυλακές, αλλά να κλείσουν ΟΛΑ τα κέντρα κράτησης και στρατόπεδα συγκέντρωσης που αποτελούν ένα αίσχος συστηματικού βασανισμού σωμάτων και ψυχών, όπου άνθρωποι αργοπεθαίνουν και τ' οργανωμένο έγκλημα ψαρεύει εργατικά χέρια.

ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΤΙ

Η Ευρώπη δεν θέλει και δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ

Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ της εγκατάστασης προσφύγων στις πόλεις τους. Ήδη στη Γερμανία 130 δήμοι και μια σειρά άλλοι σε άλλες χώρες έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Εμείς θα πατήσουμε πάνω σ' αυτές τις πρωτοβουλίες ώστε να διεθνοποιηθεί το ζήτημα ή θα υποταχτούμε αδιαμαρτύρητα σε ό,τι προστάζει η ΕΕ-φρούριο;
Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των 3 εκ/ρίων προσφύγων της Τουρκίας στην Ευρώπη των 447 εκ/ρίων, η κάθε χώρα θα μπορούσε άνετα να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων που δε θα υπερβαίνει το 0,7% του πληθυσμού της. Ναι, σωστά διαβάσατε, 0.7%. Ούτε ένας στους εκατό κατοίκους.

ΤΕΛΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και όχι ξέφραγο αμπέλι.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

Η Ελλάδα είναι περιφέρεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που κάνει γεωπολιτικό κουμάντο στα πράγματα με το ελληνικό κράτος να ακολουθεί, ενώ το παρόν και το μέλλον του τόπου παραδόθηκε στους δανειστές του ΔΝΤ και στο μεγάλο κεφάλαιο. Και η ίδια πολιτική τάξη που ξεπούλησε τον τόπο, τους εργαζόμενους και τις πηγές φυσικού πλούτου, έρχεται τώρα να σηκώσει το λάβαρο του πατριωτισμού. Αρκεί να σκεφτούμε πως φτάνουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για ν' αγοράσεις ελληνική υπηκοότητα αν είσαι πλούσιος επενδυτής και θες να μετατρέψεις μια γειτονιά σε τουριστικό «παράδεισο» για Airbnb και κατανάλωση, υποβαθμίζοντας τη ζωή όλων όσων ζουν κι εργάζονται εδώ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/3 ΏΡΑ 19.ΟΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας"

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/11056734331…