Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 στις 9.00 πμ

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Ίρντι Κ.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ.


1 2 3 4 5 6 7 8

Το καλοκαίρι του 2019 (τον Ιούλιο συγκεκριμένα) ο σύντροφος Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, στην τυπική διαδικασία να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, μια διαδικασία που γίνεται υποχρεωτικά ανά πενταετία, ώστε να μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα (όπου έχει μεγαλώσει κι έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή), πληροφορήθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης, διότι ο ίδιος αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, λόγω της σύλληψης του και της απόδοσης πλημμεληματικών κατηγοριών εναντίον του, γιατί συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014.

Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, στη συγκεκριμένη πορεία υπήρξε έντονη και ωμή αστυνομική καταστολή. Συλλήψεις στον σωρό, ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί και άλλα περιστατικά αστυνομικής βίας. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Ίρντι Κ. . Έπειτα από αρκετές αναβολές ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε την πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός, απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες που του προσάπτονταν.

Πρόκειται προφανώς για μια εκδικητικού τύπου δίωξη του συντρόφου, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κρατικής καταστολής, καθώς τις αναβολές, τη μη ανανέωση της άδειας παραμονής, τον χαρακτηρισμό του ως δημόσιου κινδύνου, το τέντωμα ή μάζεμα των ίδιων τους των νόμων συμπλήρωσε ένα ντόμινο απορρίψεων της ανανέωσης της άδειας παραμονής του.

Είναι ολοφάνερο πως όταν είσαι μετανάστης/τρια ή προέρχεσαι από οικογένεια μεταναστών και έχεις πολιτική δράση και ταυτότητα, τότε όχι μόνο δε λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά κριτήρια που είναι υπεραρκετά, για να συνεχίσεις να παραμένεις στη χώρα, αλλά απεναντίας απορρίπτονται με άκρως περιφρονητικό και ειρωνικό τρόπο από δικαστές κι εισαγγελείς.

Στην περίπτωση του Ίρντι Κ. ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πάγια πολιτική του ελληνικού κράτους που αρνείται να αναγνωρίσει πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς που ζουν και εργάζονται επί δεκαετίες στη χώρα, κρατώντας τους σε μια διαρκή κατάσταση ολοκληρωτικής επισφάλειας. Ακόμη πιο έντονα, όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εφιαλτική υπενθύμιση πως στην περίπτωση που είσαι μετανάστης/τρια, τότε εξαιρείσαι από το δικαίωμα στην αντίσταση και οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή πέρα από την πλήρη πειθάρχηση δίνει το δικαίωμα στο κράτος να σε συντρίψει μέσα από καφκικού τύπου διώξεις.

Αυτή η συνθήκη, όμως, έχει αποδέκτες και το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Κοίτα τι θα πάθεις αν αντισταθείς είναι το μήνυμα… Απέναντι σε αυτό το μήνυμα ορθώνουμε το ανάστημα μας, δεν το δεχόμαστε και δεν πρόκειται να το δεχτούμε ποτέ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ.

- Πορεία αλληλεγγύης: Τρίτη 10/3, 18:00 στην Καμάρα

- Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 12/3, 09:00 στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

libertasalonica.wordpress.com

lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Ίρντι Κ.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ // ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ // ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IRDI K Πορεία - Τρίτη 10/3 στις 18.00 Καμάρα Συγκέντρωση αλληλεγγύης - Πέμπτη 12/3 στις 09.00 Διοικητικά δικαστήρια

Η υπόθεση του συντρόφου Irdi K. ξεκινά τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ίδιος καλείται να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, λόγω της αλβανικής καταγωγής του, μια διαδικασία «τυπική» που στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια. Ωστόσο, του γνωστοποιείται ότι λόγω της σύλληψής του στην πορεία της 6η Δεκέμβρη 2014 και των κατηγοριών που του αποδόθηκαν, δεν μπορεί να γίνει εφικτή η ανανέωση, με το επιχείρημα ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Αυτός ο «χαρακτηρισμός» του προσάπτεται έπειτα από το δικαστήριο στο οποίο ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στην πορεία ως αναρχικός, χωρίς να αποδέχεται τις κατηγορίες.

Οι συνεχιζόμενες απορριπτικές αποφάσεις που ακολούθησαν κάνουν σαφή την επιμονή του κράτους να καταστείλει τους συντρόφους, χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» τους νόμους που το ίδιο έχει ορίσει, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόσχημα για την απομάκρυνση από τη χώρα βασίζεται στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της εξουσίας να στοχοποιήσει αυτούς που αντιστέκονται και βρίσκονται απέναντί της. Οι εκδικητικές μεθοδεύσεις του κράτους γίνονται προφανείς, όχι μόνο από την δικαστική αυθαιρεσία και την προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ιrdi K., αλλά και από την επιλεκτική «αξιοποίηση» των κανόνων τους, εφαρμόζοντάς τους ώστε να εξυπηρετούν τη διατήρηση και τη μη αμφισβήτηση της κυριαρχίας.

Αυτή η στάση του κράτους δεν μας εκπλήσσει, αφού χρησιμοποιεί ανέκαθεν ανάλογες πρακτικές για να καταστείλει όποιον/α δε συμμορφώνεται με τους κανόνες του. Η αλληλεγγύη μας δεν προκύπτει ως συνέπεια κανενός δικαιώματος, όπως ορίζεται από την εξουσία, αλλά πηγάζει από την ανάγκη να συμμετάσχουμε στον αγώνα ενάντια στο κράτος, κομμάτι του οποίου αποτελεί και ο σύντροφος Irdi K. Δεν υπερασπιζόμαστε κανένα σύντροφο και καμία συντρόφισσα σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της αστικής δημοκρατίας σε αθώους και ενόχους, αλλά εκφράζουμε την πολιτική αλληλεγγύη μας ενάντια στην εξουσία και την κρατική καταστολή.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IRDI K

Πορεία - Τρίτη 10/3 στις 18.00 Καμάρα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης - Πέμπτη 12/3 στις 09.00 Διοικητικά δικαστήρια

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603561/


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ.

Πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ

Ο σύντροφος Ι.Κ., αλβανικής καταγωγής απειλείται με απέλαση από την ελλάδα. Τον Ιούλιο, όταν πήγε να πραγματοποιήσει τις τυπικές διαδικασίες για την ανανέωση της άδειας παραμονής του στην χώρα πληροφορήθηκε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρ΄ότι κατέχει όλες τις «απαραίτητες πιστοποιήσεις» και πληροί τα αντίστοιχα κριτήρια για κάτι τέτοιο, η άδεια παραμονής του δεν ανανεώθηκε. Όπως πληροφορήθηκε αργότερα, είχε δοθεί «άνωθεν εντολή».

Ο Ι.Κ. είναι γνωστός για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα. Αφορμή για την παραπάνω σκευωρία, φαίνεται να αποτελεί η σύλληψή του τον Δεκέμβρη του 2014 και η καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση εναντίον του σε 27 μήνες φυλάκισης. Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μέρα συμπλήρωσης 6 χρόνων από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και κορύφωσης της απεργίας πείνας τους Ν. Ρωμανού, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της αστυνομίας στην πορεία. Αμέσως, χαρακτηρίστηκε «δημόσιος κίνδυνος» και εκδόθηκε εντολή από την αστυνομία στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην ανανεωθεί η άδεια παραμονής του στην χωρά, όταν αυτή λήξει. Με πρωτοφανή τρόπο, κράτος - αστυνομία σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές μεθοδεύουν την απέλαση του. Μια περιπέτεια με γραφειοκρατικά εμπόδια και δικαστικές δυσκολίες έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο για τον Ι.Κ. Οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρο πως ο λόγος για την μη ανανέωση της άδειας παραμονής δεν είναι άλλος από την πολιτική του ταυτότητα. Οι ίδιοι εμμένουν στην σύλληψη και την πρωτόδικη καταδίκη του και «καταδικάζοντας» το αναρχικό κίνημα απορρίπτουν κάθε του αίτημα.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να καταστείλει όποιον διαλέγει τον δρόμο του αγώνα. Το οπλοστάσιο του είναι μεγάλο και για αυτό επιστρατεύεται κάθε δυνατό μέσο. Η κρατική καταστολή άλλοτε εκφράζεται μέσω της ωμής καταστολής των μπάτσων, τις σεξιστικές επιθέσεις, τον βασανισμό συντρόφων και τις εκκενώσεις καταλήψεων και άλλοτε λαμβάνει πιο «αναίμακτες» μορφές μέσω εξαντλητικών οικονομικών εγγυήσεων ή μεθοδεύσεις για απέλαση αγωνιστών. Από τους μετανάστες που στοιβάζονται στα κολαστήρια της Μόρια και των άλλων «κέντρων κράτησης», την κατάργηση του Ασύλου μέχρι τα τελεσίγραφα των εκκενώσεων και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον του αναρχικού κινήματος διαφαίνεται το μένος των εξουσιαστών για την ολοκληρωτική συντριβή των καταπιεσμένων και των αγωνιστών. Για μας, ο χαρακτηρισμός του συντρόφου Ι.Κ. σε «δημόσιο κίνδυνο» και η επιχειρούμενη απέλαση του, εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Η καταγωγή ενός ανθρώπου, δηλαδή, γίνεται το μέσο που το κράτος θα καταφέρει να «ξεμπερδέψει» με έναν αναρχικό. Η αλληλεγγύη μας σε όποιον χτυπιέται από το κράτος και το κεφάλαιο είναι εκτός από αυτονόητη και επιτακτική.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΠΑΤΣΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ι.Κ

- Πορεία αλληλεγγύης: Τρίτη 10/3, 18:00 Καμάρα

- Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 12/3, 09:00 Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

μέλος Α.Π.Ο. - Ο.Σ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603557/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ IRDI K. // ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΤΡΙΤΗ 18.00, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, στην τυπική διαδικασία ανανέωσης της άδειας παραμονής του, ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, διότι ο ίδιος αποτελεί ''δημόσιο κίνδυνο'', λόγω της σύλληψης του και της απόδοσης πλημμεληματικών κατηγοριών εναντίον του, γιατί συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014, πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρο πως ο λόγος για την μη ανανέωση της άδειας παραμονής δεν είναι άλλος από την πολιτική του ταυτότητα.
Πρόκειται προφανώς για μια εκδικητικού τύπου δίωξη. Ο Ι.Κ. είναι γνωστός για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα. Για εμάς η στάση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κρατικής καταστολής μια κρατική πολιτική εμπέδωσης του φόβου στον πληθυσμό που έχει αποδέκτες και το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μέσα από το χτύπημα του πιο ζωντανού και αγωνιστικού κομματιού της κοινωνίας. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον χτυπιέται από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΠΑΤΣΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΩΝ

- Πορεία αλληλεγγύης: Τρίτη 10/3, 18:00 Καμάρα

- Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 12/3, 09:00 Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - μέλος της Α.Π.Ο-Ο.Σ.

πηγή : https://www.facebook.com/libertatiasquat/


1 2 3 4 5 6 7 8

Ο Ιρντι Κ ήταν ένας από τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη το 2014, μια σύλληψη για την οποία θα βρεθεί ξανά υπόλογος μετά από 5 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2019, στην προσπάθεια του για ανανέωση της άδειας παραμονής του στη χώρα βρέθηκε αντιμέτωπος με την άμεση απειλή της απέλασης, καθώς αρνήθηκαν ακόμα και το αίτημα του για ανανέωση των χαρτιών του, με τη βεβαιότητα ότι θα απορριφθεί, αφού η δικαστική απόφαση που είχε παρθεί 5 χρόνια πριν τον καθιστά "δημόσιο κίνδυνο".

Του ζητείται λοιπόν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να "αποχωρήσει οικειοθελώς" σε διάστημα 30 ημερών από το μέρος που έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή, με αφορμή μία εφέσιμη ποινή της οποίας το εφετείο δεν έχει καν οριστεί. Γνωρίζουμε όλοι και όλες την εκδικητικότητα του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης απέναντι στο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, ειδικά απέναντι στον α/α χώρο. Για τους μετανάστες/τριες συντρόφους/ισσες μας όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Το ελληνικό κράτος θέλει να κάνει σαφές σε αυτούς τους ανθρώπους πως από τη στιγμή που "μπαίνουν στα εδάφη του" πρέπει να υποταχθούν σε αυτό και να μη σηκώνουν κεφάλι, ακόμα κι αν η πραγματικότητα για αυτούς είναι : ρατσιστικές επιθέσεις, εργασιακός μεσαίωνας, εκμετάλλευση, αδυναμία ή καθυστέρηση απόκτησης χαρτιών. Για όποιον/α δεν συμμορφώνεται στις κρατικές υποδείξεις, η απειλή της απέλασης είναι πάντα παρούσα. Για μας "δημόσιοι κίνδυνοι" είναι τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής που ξυλοκοπούν φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, λιντσάρουν ανθρώπους και σκοτώνουν δεκαπεντάχρονα παιδιά, αλλά και οι φασίστες που επιδίδονται σε πογκρόμ προς ανθρώπους κυνηγημένους από τη φρίκη του πολέμου που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Απέναντι στις εντατικές προσπάθειες πειθάρχησης των μεταναστών/τριων και του κόσμου του αγώνα γενικότερα, να προβάλλουμε συλλογικές αντιστάσεις, πέρα από έθνη και σύνορα.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ. ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 6ΜΜ (ΚΑΜΑΡΑ)

Συγκέντρωση στα διοικητικά δικαστήρια Πέμπτη 12/3 09:00 πμ


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στον Ιρντι Κ.


Ο Ίρντι είναι ένας από εμάς, κομμάτι του κόσμου του αγώνα. Βρισκόταν μεταξύ των συλληφθέντων σε πορεία της 6/12/2014, σε μπλοκ αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού. Οι κατηγορίες που φορτώθηκαν τα συλληφθέντα σε εκείνες τις κινητοποιήσεις ήταν οι κλασικές, αυτές που από πάντα φορτώνονται στο σωρό σε όποιο συλλαμβάνεται σε τέτοια γεγονότα, ιστορίες που για όλους εμάς είναι ιστορίες να 'χουμε να διηγούμαστε.

Για τον Ίρντι όμως η ιστορία δε συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως με τα υπόλοιπα συλληφθέντα, καθώς τώρα απειλείται με απέλαση ως «κίνδυνος για την δημόσια τάξη». Ο Ίρντι δεν μπορεί να επιδείξει μπλε ταυτότητα, καθώς βρίσκεται υπό καθεστώς άδειας παραμονής, παρά το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει και ζήσει στην ελλάδα σχεδόν όλη του τη ζωή.

Αυτό φαίνεται πως τον καθιστά παιδί ενός κατώτερου θεού, και τον αναγκάζει (μαζί με ένα σωρό κόσμο) να βρίσκεται μεταξύ αυτών που πρέπει να μάθουν να το βουλώνουν,˙ αυτών που πάνω τους γίνεται συστηματικό πλιάτσικο εδώ και 30 χρόνια, αυτών που πρέπει να καταπίνουν το άδικο, να μην διεκδικούν, να μάθουν τον τρόμο απέναντι στο χωροφύλακα, το αφεντικό, τον ελληναρά. Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει ούτε να το διανοηθούν να κοιτάξουν τους χαφιέδες κατάματα και που η συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε πράξη αγώνα τιμωρείται παραδειγματικά. Στην περίπτωση του Ίρντι, επιχειρείται από το ελληνικό κράτος να τιμωρηθεί με ισόβια εξορία σε μια άγνωστη χώρα, όπου δεν έχει ζήσει ποτέ και δεν τον συνδέει τίποτε.

Ο Ίρντι έβαλε την αλληλεγγύη πάνω από τον φόβο, αψήφησε την τάξη του μεταναστευτικού απαρτχάιντ και γι΄ αυτό προσπαθούν να τον συντρίψουν. Από την πλευρά μας, στεκόμαστε δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα και καλούμε σε αλληλεγγύη στις δράσεις στήριξης, όπως και στα διοικητικά δικαστήρια (Φράγκων 2-4) στις 12/03/2020.

Στο δρόμο και όπου χρειαστεί να σπάσουμε
τα κρατικά απαρτχάιντ!


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Διοικητικό δικαστήριο
στις 12/03/2020.

__________________________

Δυο λόγια για τον εκβιασμό που ονομάζουν «Ανανέωση χαρτιών»

Το 1999 στην Ελλάδα εφαρμόζεται το καθεστώς νομιμοποίησης μεταναστών με βάση την αρχικά λεγόμενη «πράσινη κάρτα», πλέον άδεια διαμονής. Ουσιαστικά, διασφαλίζει την «νόμιμη» διαμονή του κατόχου και προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του στη χώρα. Επίσης, είναι άρρηκτα συνδεμένη με την άδεια άσκησης εργασίας, καθώς η ανανέωσή της απαιτεί συγκεκριμένα να έχουν κολληθεί 50 ένσημα κάθε χρόνο. Πέρα από την άδεια εργασίας, με την κάρτα αυτή «επιτρέπεται» η εγγραφή σε εργασιακά σωματεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και η πρόσβαση σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη αλλά δεν προσφέρει κάποιου είδους πολιτικά δικαιώματα.

Για να καταφέρει κάποιος μετανάστης/μετανάστρια να «γλυτώσει» από το καθεστώς της άδειας διαμονής πρέπει να πάρει υπηκοότητα. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει αίτηση με απαραίτητες προϋποθέσεις 7 χρόνια παραμονής στην χώρα με συνεχείς ανανεώσεις της κάρτας και πληρωμή ενσήμων, καθαρό ποινικό μητρώο, όπως και πληρωμή για παράβολα. Η αίτηση κρίνεται μετά από ένα διάστημα που μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε χρόνια ενώ απαιτείται και επιτυχής εξέταση (και προφορικά και γραπτά) επιβεβαίωσης της «ελληνοποίησης», μια διαδικασία καθαρά ταξική διότι απευθύνεται σε άτομα ήδη μορφωμένα, που έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν και να διαβάσουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία, και όχι σε προλεταριοποιημένους ανθρώπους που τρέχουν όλη τη μέρα και τη νύχτα για το μεροκάματο.

Μια ειδική υποκατηγορία είναι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στη Ελλάδα ή φοίτησαν τουλάχιστον 9 χρόνια ή τελείωσαν το γυμνάσιο και το λύκειο σε ελληνικό σχολείο και τα οποία μάλλον το κράτος θεωρεί ότι μπορούν πιο εύκολα να "ελληνοποιηθούν". Όσα άτομα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δικαιούνται, με βάση το ποινικό τους μητρώο, την πεντάχρονη «άδεια διαμονής 2ης γενιάς», ενώ μπορούν παράλληλα να κάνουν αίτηση για υπηκοότητα.

Το καθεστώς αυτής της αφόρητης γραφειοκρατίας και συχνά η αδυναμία της τυπικής ανανέωσης της άδειας διαμονής, είτε για λόγους ανεργίας ή μαύρης εργασίας και μη εξασφάλισης των 50 ενσήμων, είτε για λόγους απουσίας από τη χώρα για πάνω από έξι μήνες, είτε για λόγους μη τυπικής ασφάλισης συνεπάγεται για τα άτομα που το υφίστανται μια καθημερινότητα που διακατέχεται από άγχος και φόβο.

Από τη μία ένας πιθανός έλεγχος μπορεί να καταλήξει σε απέλαση χωρίς πολλά πολλά, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του γεγονότος. Από την άλλη, ένα άτομο χωρίς χαρτιά είναι πολύ περισσότερο ευάλωτο σε αυθαιρεσίες από αφεντικά, ελληνάρες και όργανα της τάξης ενώ η τιμωρία του εαν σηκώσει κεφάλι θα είναι πολύ σκληρότερη σε σχέση με ότι θα επιβληθεί αντίστοιχα σε κάποιο με «μπλε ταυτότητα». Συγκεκριμένα οι κάτοχοι αδειών παραμονής απειλούνται μονίμως από τη δαμόκλεια σπάθη μιας σύλληψης και καταδίκης για οποιοδήποτε αδίκημα που μπορεί να επιφέρει φυλάκιση άνω του ενός έτους και να απελαθεί αμέσως ή να μην ανανεωθεί η άδεια παραμονής του «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Αυτή η συνεχής απειλή συνεπάγεται μια επιταγή συμμόρφωσης και πειθάρχησης για ανθρώπους που είναι «λιγότερο ίσοι» από τους υπόλοιπους ημεδαπούς, καθώς όχι μόνο στερούνται όλων των πολιτικών δικαιωμάτων, άρα και να λάβουν μέρους στις πολιτικές και κοινωνικές διαμεσολαβήσεις στις οποίες συμμετέχουν οι έλληνες πολίτες, αλλά και οποιαδήποτε σύλληψή τους, ιδιαίτερα για συμμετοχή τους σε μια πορεία ή διαδήλωση ή άλλη πολιτική δράση θα τη πληρώσουν όχι μόνο με την απειλή μιας ποινικής καταδίκης αλλά με τον για πάντα ξεριζωμό τους από την κοινωνία στην οποία έχουν πιθανόν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει, και έχουν δημιουργήσει σχέσεις φιλικές, κοινωνικές, πολιτικές, ερωτικές, ό,τι σχέσεις και αλληλεπιδράσεις δημιουργεί ένας άνθρωπος στο περιβάλλον που ζει ως κοινωνικό ον. Το Κράτος επιφυλάσσει για τον εαυτό του την έσχατη ποινή της απέλασης, άρα κοινωνικής εκτέλεσης, σε όσους και όσες πολίτες αλλοδαπής καταγωγής και δεύτερης κατηγορίας δεν επιτελέσουν με ακρίβεια τις επιταγές συμμόρφωσης και πειθάρχησής τους.

Ανοιχτή συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης

πηγή : https://anopoli.espivblogs.net/2020/03/10/kal…


1 2 3 4 5 6 7 8

Παρέμβαση στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας|κατάληψη Terra Incognita

post image

Τον Ιούλιο του 2019 ο αναρχικός σύντροφος Ίρντι Κ. πήγε για μία ακόμη φορά να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, κάτι που είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε πέντε χρόνια, αφού κατάγεται από την Αλβανία. Μόνο που αυτή τη φορά η αίτηση απορρίφθηκε από τις δικαστικές αρχές, λόγω της σύλληψης-καταδίκης του κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2014, με το πρόσχημα ότι αποτελεί "δημόσιο κίνδυνο". Μετά τη πρώτη απόρριψη ανανέωσης της άδειας παραμονής του, ακολουθούν και άλλες απορριπτικές αποφάσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα, για μία ακόμη φορά, την εκδικητικότητα του κράτους στο πρόσωπο του συντρόφου για την πολιτική του ταυτότητα και μόνο.

Το κράτος χρησιμοποιεί ως χαρτί, γι αυτή τη παράλογη δίωξη, νέους μεταναστευτικούς νόμους και πολιτικές αλλά πίσω από αυτό το παιχνίδι βλέπουμε πως χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να καταστείλει όποιον αγωνίζεται ενάντια στη κυριαρχία του. Μπάτσοι, δικαστές και εισαγγελείς, για μία ακόμη φορα με πρωτάκουστο τέχνασμα, τιμωρούν παραδειγματικά κάποιον για την πολιτική του δράση και ταυτότητα.

Η συνεχόμενη θρασύς επιβολή από το κράτος και τις αρχές αγγίζει πλέον τον απόλυτο παραλογισμό, μέσω της καταστολής με αυτοσχέδιους νόμους, με τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς, σεξιστικές παρενοχλήσεις, διώξεις βγαλμένες μέσα απο σενάριο sci. fi., επιθέσεις και κακοποίηση σε όλα τα αγωνιζόμενα και περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Εν όψει της δίκης του συντρόφου, το πρωί της Τετάρτης 11 Μάρτη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με πανό και τρικάκια έξω από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Όσο η κρατική εξουσία παίζει έτσι με τις ζωές συντρόφων-ισσών μας, άλλο τόσο κι εμείς θα εντείνουμε τον πόλεμο απέναντι τους.Δεν θα αφεθεί κανένας-μία μόνη της στα βρωμερά χέρια των μπάτσων και των δικαστών. Η αλληλεγγύη μας, η πολιτική δράση και η διάχυση των δικών μας όρων στο κοινωνικό σύνολο θα συνεχίζει να είναι όπλο ενάντια τους.

Μέχρι τη καταστροφή και του τελευταίου κελιού/κλουβιού, κανείς/καμία δεν θα είναι ελεύθερος/η. Καταστροφή των συνόρων σε ολόκληρη τη γη.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Irdi K. που απειλείται με απέλαση

Συγκέντρωση αλληλεγγύης:Πέμπτη 12/3, 09:00-Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : http://terraincognita.squat.gr/2020/03/11/Παρ…