Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στις 21.30

Προβολή ταινίας "Uncut gems"

Ο Χάουαρντ Ράτνερ είναι κοσμηματοπώλης στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι διαρκώς ανήσυχος και προσπαθεί να πετύχει πάντα το καλύτερο και πιο συμφέρον, πρώτα για τον εαυτό του και ύστερα για τους πελάτες του, που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα χαρακτήρων. Από νομιμόφρονες και αγνούς αγοραστές μέχρι τοκογλύφους, λαθρέμπορους και μαφιόζους.

Στα χέρια του φτάνει ένα τεράστιο άκοπο διαμάντι από ένα αφρικανικό ορυχείο. Το διαμάντι αυτό, μόλις το πιάνει στα χέρια του, ο φίλος του και πελάτης του Κέβιν Γκαρνέτ (ο πραγματικός μπασκετμπολίστας των Μπόστον Σέλτικς), το θέλει οπωσδήποτε δικό του γιατί αισθάνεται να του δίνει ενέργεια.

Ο Χάουαρντ του το δανείζει, παίρνει ως αντάλλαγμα το πολύτιμο δαχτυλίδι του Γκαρνέτ από το πρωτάθλημα του NBA, το βάζει ενέχυρο για 48 ώρες και παίρνει τα λεφτά του ενέχυρου για να εξοφλήσει κάτι τοκογλύφους που του έχουν θέσει προθεσμία. Ταυτόχρονα, παίζει και στοίχημα τον αγώνα της Μπόστον με τη Μινεσότα, με την ελπίδα ότι θα κερδίσει χάρη στην ενέργεια του Γκαρνέτ και να μπορέσει να εξοφλήσει και άλλα χρέη, αλλά και να πάρει πίσω το ενεχυροδανεισμένο δαχτυλίδι. Τα πράγματα όμως δεν θα πάνε ακριβώς έτσι, οπότε αρχίζει αντίστροφο κυνήγι με τον Χάουαρντ να τρέχει και να μη φτάνει.

Το κατειλημμένο αναψυκτήριο της ανάληψης βρίσκεται εντός του πάρκου της αναλήψης στον Βύρωνα. Η πρόσβαση είναι εφικτή με το λεωφορείο 214 (9η στάση Φορμίωνος), το τρόλεϊ 11 (24ωρο) στην στάση αγορά και τα λεωφορεία 203, 054 (στάση αγορά επίσης)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82078/