Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα στη δίκη των 7 συλληφθέντων της αντικατασταλτικής πορείας της ΑΣΟΕΕ, στις 26/2

Κάλεσμα στήριξης στη δίκη των 7 συλληφθέντων της αντικατασταλτικής πορείας της ΑΣΟΕΕ, στις 26/2

Τη Δευτέρα 24/2 ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας μπήκε στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ με σκοπό να τραμπουκίσει μετανάστες μικροπωλητές. Όταν ομάδα φοιτητών αντιλήφθηκε την παρουσία του στο χώρο και κινήθηκε με σκοπό να τον απομακρύνει, αυτός αντιστάθηκε καταλήγοντας να απειλεί τους φοιτητές με το όπλο του απασφαλισμένο και παρατεταμένο σε ευθεία βολή. Το περιστατικό έληξε με τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ, και τη χρήση κρότου λάμψης και χημικών. Την επόμενη μέρα γίνεται μικροφωνική παρέμβαση ως προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της Δευτέρας. Ως εχει παγιωθεί από τη κατασταλτική πολιτική της κυβερνησης ακολούθησε βίαιη διακοπή της παρέμβασης και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης εντός του χώρου του πανεπιστημιακού ασύλου. Με εντολή της πρυτανείας διακόπτονται οι εκπαιδευτικές διαδικασίες και ο κόσμος αποχωρεί από την πύλη Μαυροματέων ενόσω τα ΜΑΤ κυκλώνουν την ΑΣΟΕΕ εγκλωβίζοντας μέσα μερίδα κόσμου που είχε παραμείνει στο χώρο. Το μεσημέρι της Τετάρτης 26/2 πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ όπου αποφασίζεται κατάληψη Πέμπτη και Παρασκευή και συμμετοχή στην καλεσμένη πορεία προς τη ΓΑΔΑ. Η πορεία γίνεται ως απάντηση στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών αλλά και την ευρύτερη κατασταλτική πολιτική του κράτους που εκτιλύσσεται τους τελευταίους μήνες. Ο κόσμος της πορείας αποχωρεί συντεταγμένα προς την Πανόρμου όταν δέχεται την πρώτη επίθεση από τα ΜΑΤ και ενώ πλησιάζει στο μετρό μηχανές της ομάδας Δέλτα επιτίθενται στο κόσμο. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές όπου οι 7 μετατρέπονται σε συλλήψεις αργά το βράδυ, μία εκ των οποίων ήταν και του φοιτητή Γεωπονικού Δ.Τ. και μέλος του Ελευθεριακού Σχήματος Γεωπονικού. Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ρεμπέτικου γλεντιού οργανωμένο από το συντονιστικό κατάληψης της ΑΣΟΕΕ ακολούθησε ακόμα μία επίθεση από την αστυνομία με αποτέλεσμα για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα να εγκλωβιστεί όσος κόσμος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο της σχολής.

Όσο και αν εκπλήσσουν τα γεγονότα αυτά δεν αποτελούν μεμονομένα περιστατικά αλλά μέρος της ευρύτερης κατασταλτικής πολιτικής του κράτους, γεγονότα που ολοένα και πληθαίνουν στις σχολές μετά την απόφαση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου . Αυτές είναι οι εικόνες που δημιουργεί η κρατική πολιτική και η ρητορική της κυβέρνησης εντός των σχολών μας, μπάτσους με παρατεταμμένα όπλα, φοιτητές πνηγμένους στα χημικά και συλλήψεις άνευ λόγου. Πρακτικές που έχουν σκοπό την τρομοκράτηση των φοιτητών ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει ανεμπόδιστα τη δημόσια και δωρεάν παιδεία με την εξίσωση πτυχίων, διαγραφές (ν+2) και τις αξιολογήσεις των δημοσίων πανεπιστημίων που οδηγούν στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις ολόκληρων τμημάτων. Απέναντι σε αυτή τη δυστοπική εικόνα των σχολών μας και κόντρα στη κρατική τρομοκρατία και τις πολιτικές αναδιάρθωσης στη παιδεία να αντισταθούμε συλλογικά, αγωνιζόμενοι να ζήσουμε με τους δικούς μας όρους. Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε στο πλευρό των συλληφθέντων του κοινού αυτού αγώνα μας με όπλο την αλληλλεγγύη και να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους.

ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αλληλεγγύη στους 7 συλληφθέντες της 26/2

ΟΛΟΙ/ΕΣ αύριο Πέμπτη 12/3 στην Ευελπίδων στις 9:00, κτήριο 7

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωπονικού

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603636/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΔΑ

Καλούμε 12/3 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της αντικατασταλτικής πορείας στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτήριο 7 αίθουσα 2 στις 9:00 π.μ.

Στις 26 Φεβρουαρίου καλέστηκε και πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους, αναρχικές ομάδες και ελευθεριακά σχήματα δυναμική πορεία αντικατασταλτικού χαρακτήρα που ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ και πέρασε από την ΓΑΔΑ. Αφορμή της πορείας ήταν ο μπάτσος που μπήκε μέσα την ΑΣΟΕΕ και σημάδευε με το υπηρεσιακό του όπλο τους φοιτητές και η εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο για να τον απεγκλωβίσουν πνίγοντας τους φοιτητές στα χημικά. Όταν η πορεία πέρασε μπροστά από την ΓΑΔΑ υπήρξε ολιγόλεπτη σύγκρουση με τα ΜΑΤ και η πορεία κυνηγήθηκε με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι της πορείας να χωρίζετε στα δύο με το ένα να μπαίνει στο μετρό Αμπελοκήπων για να σωθεί και το υπόλοιπο να συνεχίζει προς Πάνορμου. Στην Πανόρμου η πορεία χτυπήθηκε άσχημα από την ομάδα 'ΔΡΑΣΗΣ' και τα ΜΑΤ τραυματίζοντας και προσάγοντας φοιτητές αφού δεν δίστασαν κιόλας να πετάξουν χημικά και κρότου λάμψης στον κλειστό χώρο του μετρό κοντεύοντας να πνίξουν τους διαδηλωτές σαν τα ποντίκια. Από τους προσαχθέντες οι 5 κρατήθηκαν και οδηγήθηκαν την επόμενη μέρα στα δικαστήρια Ευελπίδων με κατηγορίες για φθορές καθώς και επίθεση σε αστυνομικούς. Η κρατική καταστολή που βιώσαμε στην πορεία αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι από μια σειρά προηγούμενων φαινομένων κατασταλτικής βίας και διώξεων σε αγωνιστές/αγωνίστριες που όλο και αυξάνεται. Μέσα σε αυτό το κλίμα όπου το κράτος χτυπάει συλλαμβάνει και τρομοκρατεί ανθρώπους της τάξης μας, εμείς πρέπει να σπάσουμε τον φόβο υψώνοντας οδοφράγματα ταξικής αλληλεγγύης.

Καλούμε 12/3 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της αντικατασταλτικής πορείας στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτήριο 7 αίθουσα 2 στις 9:00 π.μ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603629/