Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 στις 17.00

(Αναβολή) Aντιφασιστικό τριήμερο

Συντρόφισσες και σύντροφοι καλησπέρα,

σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας. Θεωρούμε ότι αυτή η εκδήλωση, με τον πλούτο της κινηματικής εμπειρίας που θα κατατεθεί, έχει να προσφέρει πολλά για το παρόν και το μέλλον των αγώνων μας. Δυστυχώς όμως ανακοινώνουμε την αναβολή του αντιφασιστικού τριημέρου που είχαμε προγραμματίσει για 26-28 Μαρτίου και επεξεργαζόμαστε την πραγματοποίησή του σε μεταγενέστερο χρόνο. Τα δεδομένα είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπουν να ορίσουμε αυτή τη στιγμή σαφή ημερομηνία. Ζητήματα οργανωτικά (όπως π.χ. ότι οι χώροι που σκοπεύαμε να αξιοποιήσουμε και μας έδιναν τη δυνατότητα μαζικής προσέλευσης δεν είναι πια προσβάσιμοι,η δυνατότητα ταξιδιού συντρόφων/ισσών προς την Αθήνα είναι αμφιλεγόμενη για το επόμενο διάστημα, όπως και η δυνατότητα να τυπώσουμε υλικά για τοτριήμερο κ.ά.) είναι ένα κομμάτι των δυσκολιών που συναντήσαμε. Αλλά οι κυριότεροι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι το αίσθημα αλληλεγγύης, υπευθυνότητας και φροντίδας προς τους ανθρώπους της τάξης μας, τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας, τους πιθανούς συνοδοιπόρους μας.

Η προσωρινή αυτή αναβολή δεν σημαίνει ότι "παγώνουμε" τις συζητήσεις μας και τη συλλογική επεξεργασία των θέσεων που θα καταθέσουμε στις εκδηλώσεις όταν αυτές πραγματοποιηθούν. Ούτε ότι σταματάμε την επικοινωνία και το διάλογο σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη διοργάνωση του τριημέρου, τα καλέσματα σε συντρόφους και συντρόφισσες από όλη την Ελλάδα.

Βρισκόμενοι εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης που διαμορφώνει η συνεχιζόμενη συνθήκη έκτακτης ανάγκης γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού, θέλουμε να κοιτάξουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Παράλληλα με τους αγώνες που πρέπει να αναζωπυρωθούν για να υπερασπιστούμε συλλογικά το δικαίωμά μας στη ζωή, θα αναζητήσουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τους τρόπους για να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στον ιό του καπιταλισμού, ενάντια στους ορατούς εχθρούς μας: το κράτος, το κεφάλαιο και το φασισμό.

Για όλα αυτά που αναφέραμε στο αρχικό μας κάλεσμα, αλλά και για τα καθήκοντα που συνδυαστικά γεννάει η νέα συνθήκη, ευελπιστούμε να συζητήσουμε όλοι/ες μαζί σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινώσουμε το συντομότερο δυνατό.

Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλους/ες μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία συντρόφων-συντροφισσών


Αφίσα για το αντιφασιστικό τριήμερο (26-27-28/03)

Προσχέδιο εκδήλωσης - πρόγραμμα

**********

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΑΦΙΣΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 26.03.20 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17.00

  • 17:00 Έναρξη έκθεσης με φωτογραφικό υλικό, μπροσούρες, βιβλία, περιοδικά, αφίσες.
  • 17:30 Προβολή video: Στιγμιότυπα μιας δεκαετίας στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα.
  • 18:00 Ενημέρωση για την υπόθεση των δύο αγωνιστών που διώκονται με τον 187Α για επιθέσεις σε γραφεία της ΧΑ.

Εισήγηση-παρουσίαση της «Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας συντρόφων-συντροφισσών»: Η ΧΑ ως μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου. Η αξιοποίησή της άλλοτε στην πρώτη γραμμή και άλλοτε ως εφεδρεία. Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της ΧΑ ως συνέχεια της πολύχρονης θεσμικής ασυλίας της. Ιστορικές συνέχειες. Η αλλαγή του τοπίου μετά τη δίκη. Η συγκυρία και οι απαιτήσεις της εποχής.

  • 18:30 Παρουσίαση από πολιτικές ομάδες, συνελεύσεις στεκιών και καταλήψεων, αντιφασιστικά συντονιστικά: Στιγμές από τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τη δράση της ΧΑ στις γειτονιές της Αθήνας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.03.20 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17.00

  • 17:00 Έναρξη έκθεσης με φωτογραφικό υλικό, μπροσούρες, βιβλία, περιοδικά, αφίσες.
  • 18:00 Παρουσίαση από πολιτικές ομάδες, συνελεύσεις στεκιών και καταλήψεων, αντιφασιστικά συντονιστικά (από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας): Στιγμές από τους αγώνες που δόθηκαν πανελλαδικά ενάντια στο φασισμό και τη δράση της ΧΑ.
  • 21:00 Συζήτηση: Συμπεράσματα και προοπτικές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28.03.20 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 13.00

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Καμία δίωξη στους 2 διωκόμενους συντρόφους

Δύναμη και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες/ισσες και μετανάστες/στριες

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία συντρόφων/συντροφισσών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1603680/