Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων

Δεν θα μας πεθάνει ο κορωνοϊός, αλλά η ασυδοσία των εργοδοτών και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί στην Καμάρα

Εργοδότες - κυβέρνηση δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αφού κατέρρευσαν την οικονομία με τα μνημόνια και τα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα και διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τώρα ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές μας αλλά και όλης της κοινωνίας!

Οι εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού: δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ή απαιτούν από τους εργαζόμενους να τα αγοράζουν μόνοι τους!

Επίσης συνεχίζουν: να μην παρέχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν, αδιάβροχα κτλ), 15% για χρήση δικύκλου, να μη πληρώνουν έξοδα κίνησης-βενζίνη), να μη καταβάλλουν δώρα, προσαυξήσεις για υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες.

Με πρόσχημα τον κορωνοϊό, επιβάλουν ακόμη πιο εξοντωτικά ωράρια εργασίας (12ωρα, 7ήμερα κτλ.) και την υποασφαλισμένη ή ανασφάλιστη εργασία, τα οποία οδηγούν σε εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες (20 νεκροί συνάδελφοι σε ώρα εργασίας)

Να βάλουμε τέλος στην εγκληματική αδιαφορία εργοδοτών-κυβέρνησης!

Καλούμε όλους τους συνάδελφους διανομείς:

-ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ή ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ( ΤΗΛ. 6982268508).

- ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες:

-Αυστηρή επιτήρηση των επιχειρήσεων

-Άμεσο κλείσιμο με βαριές ποινές των επιχειρήσεων που δεν τηρούν την Εργατική Νομοθεσία, την παροχή ΜΑΠ και ΟΛΑ τα Μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής.

-Αύξηση κονδυλίων για την Υγεία, άμεσες & μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών

Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε κυβέρνηση και εργοδότες ότι τις επόμενες μέρες για να προστατεύσουμε τις ζωές των συναδέλφων μας, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα μεταβαίνει σε επιχειρήσεις και θα απαιτούμε να τηρείται στην πράξη η Εργατική Νομοθεσία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Τηλέφωνο: 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr

Fb: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/epitropiagonadiano…


Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κορονοϊός Είναι κυρίως οι κυβερνήσεις και ο καπιταλισμός!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Τετάρτη 18/3, στις 10.30 το πρωί στην Καμάρα

Προς τους εργαζόμενους του Επισιτισμού - Τουρισμού - Ζαχαρ/στείων

σερβιτόρους, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.

Συνάδελφοι - ισσες,

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε όλοι το φαινόμενο της εξάπλωσης του νέου ιού όχι μόνο στην ίδια μας την χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διαστάσεις του μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν και η παγκόσμια κρίση που παραμόνευε, πλέον τείνει να εκραγεί πάνω στα κεφάλια όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο νέος κορονοϊός….είναι μνημονιακός : Oι αποκλειστικοί υπεύθυνοι όλης αυτής της κατάστασης είναι συγκεκριμένοι και είναι οι ίδιοι που για ακόμη μια φορά προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Είναι οι ίδιοι, που με τις εγκληματικές πολιτικές των Μνημονίων όλη αυτή την δεκαετία, διέλυσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και όχι μόνο, με τις απολύσεις, την απαξίωση, την υπο-χρηματοδότηση και τις ιδιωτικοποιήσεις. Και τώρα με περίσσιο θράσος, μας καλούν να βγούμε στα μπαλκόνια μας και να χειροκροτήσουμε τους συναδέλφους ιατρούς και νοσηλευτές, αποκαλώντας τους ήρωες, αδιαφορώντας για τις συνθήκες και τα μέσα με τα οποία εργάζονται!

Ανοίγει ο δρόμος για νέα χρεωκοπία και νέα Μνημόνια : Oι επιπτώσεις στον τουρισμό αλλά και στην οικονομία, μας φανερώνουν το αδιέξοδο και την απάτη όλων των τελευταίων ετών περί «ανάπτυξης». Για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη κρίση του συστήματός τους θα πατήσουν πάνω από τα πτώματά μας και στα δικαιώματά μας, έχοντας ήδη ξεκινήσει το «έργο» τους, με πρόφαση την μη εξάπλωση του ιού. Παρόλα αυτά, τα μέτρα αυτά έρχονται για να μείνουν και είναι ακόμη πιο θανάσιμα για όλους εμάς τους εργαζόμενους και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα :

  • Έχουν αναστείλει την δραστηριότητά τους όλοι οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί, όπως ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας κλπ, καθιστώντας αδύνατο τον οποιοδήποτε περιορισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.
  • Δεν ορίζεται καμία υποχρέωση για τους εργοδότες (απολύμανση χώρων με δική τους ευθύνη και έξοδα, τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ.). Πράγμα που έχει ήδη οδηγήσει σε εγκληματική στάση της εργοδοσίας, ακόμα και σε περιπτώσεις διαπιστωμένου κινδύνου, για να συνεχίζεται κανονικά η εργασία!
  • Αρπάζουν ένα μέρος από την κανονική άδεια των εργαζομένων (με την «άδεια ειδικού σκοπού»).
  • Δίνονται υπερεξουσίες σε κράτος και εργοδοσία να επιβάλλουν, μονομερώς, ό,τι θέλουν για τον χρόνο και τον τόπο εργασίας, να προχωράνε σε μορφέςκαταναγκαστικής εργασίας. Π.χ. εξοντωτικά «ευέλικτο» ωράριο στο δημόσιο, πλήρως απορρυθμισμένη «εξ αποστάσεως εργασία» (φορτώνει στους εργαζόμενους την ευθύνη να δουλεύουν παράλληλα με τη φροντίδα παιδιών-ηλικιωμένων), μονομερής απόφαση εργοδοτών και «διευθυντικό δικαίωμα» για το ποιοι εργαζόμενοι ή τμήματα εργάζονται κανονικά, που και πως.
  • Δεν υπάρχει κανένα μέτρο ελέγχου της παραγωγής, της αγοράς και των τιμών, ενάντια στην κερδοσκοπία, για να εξασφαλιστεί η κάλυψη των βασικών ιατρικών ή διατροφικών αναγκών.
  • Έχει ανοίξει ο δρόμος για γενίκευση των απολύσεων και μειώσεων προσωπικού, αναγκαστικών αργιών, μερικής και ελαστικής εργασίας, μειώσεων μισθών, ακόμα μεγαλύτερης κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων.

Επισιτισμός - Τουρισμός …. Κλάδος εξάπλωσης του νέο-μνημονιακού κορονοϊού!

Στον κλάδο μας οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση και τον πανικό που έχει σπείρει η ανικανότητα και οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και όλων των προηγούμενων, έχουν εξαπολύσει ένα όργιο αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, με γνώμονα προφανώς τα κέρδη τους! Συνάδελφοι απολύονται από την μια μέρα στην άλλη, η ανασφάλιστη εργασία πλέον και με τα νέα μέτρα-διευκόλυνσης των επιχειρήσεων είναι καθεστώς, η μετατροπή συμβάσεων σε μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία το ίδιο, δίνοντας την κατάλληλη ευκαιρία στους εργοδότες - μαυραγορίτες να φωνάζουν τον εργαζόμενο για εργασία όποτε τους καπνίσει!. Και προφανώς, με την ανέχεια-ανικανότητα της κυβέρνησης οι αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών είναι πλέον κανόνας.

Η απάντησή μας απέναντι στην «ατομική ευθύνη»….

«Συλλογική ευθύνη» - Οργάνωση - Αγώνας!

Τις τελευταίες ημέρες ΜΜ-Εξαπάτησης και τρομοκρατίας, κυβέρνηση αλλά και σύσσωμο το Μνημονιακό μπλοκ, επιχειρούν μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης», για να συγκαλύψουν και να περάσουν τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και των συλλογικών δικαιωμάτων μας. Θέλουν έτσι να εκμεταλλευτούν την πανδημία και την κρίση, για να κάνουν μεγάλα βήματα προς την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, όπως π.χ. απαγόρευση των διαδηλώσεων (την έχουν προετοιμάσει), δρακόντειους περιορισμούς για τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος, στρατιωτικοποίηση και αστυνόμευση της δημόσιας ζωής (έκτακτη συγκρότηση ειδικών «κέντρων επιχειρήσεων» με υπερεξουσίες κ.λπ.).

Η απάντησή μας πρέπει να είναι μια και αποφασιστική : Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι με ενότητα και αλληλεγγύη, σε κάθε χώρο εργασίας σε κάθε γειτονιά, να απαιτήσουμε την κατάργηση των Μνημονίων που έχουν φέρει την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην διάλυση. Να μην πληρώσουμε εμείς ξανά την κρίση τους!. Η μόνη μας «ευθύνη» είναι η Συλλογική και ο μόνος τρόπος για να μην πληρώσουμε την κρίση τους με την ίδια μας την ζωή είναι η οργάνωση και η μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Να μπει ένα τέλος στην εγκληματική αδιαφορία εργοδοτών - κυβέρνησης!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες στον κλάδο μας :

  • Να αρνούνται να αναλάβουν εργασία, αν ο εργοδότης δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία και δεν παρέχει όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.
  • Κανένας συνάδελφος/ισσα μόνος/η!. Να καταγγέλλουν άμεσα τις παραβάσεις ή απειλές των εργοδοτών στις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως στο Συνδικάτο και την Αντεπίθεση των Εργαζομένων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες:

Να πληρωθούν στο ακέραιο οι μισθοί για τα καταστήματα που κλείνουν με απόφαση της κυβέρνησης. Καμία αλλαγή/κατάργηση/έκπτωση των εργατικών μας δικαιωμάτων.

Αυστηρή επιτήρηση των επιχειρήσεων. Άμεσο κλείσιμο με βαριές ποινές σε όσες δεν τηρούν την Εργατική Νομοθεσία, την παροχή ΜΑΠ για τους διανομείς και ΟΛΑ τα Μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής.

Αύξηση κονδυλίων για την Υγεία, άμεσες & μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών.

Απαγόρευση των Απολύσεων

Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω

Αντεπίθεση των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.com…