Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στις 13.00

Έκτακτη καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

❗️❗️ Έκτακτη Ανακοίνωση ❗️❗️

Σε επικοινωνία που έγινε με την Συνεργατική Εργαζομένων ΣΕ ΒΙΟΜΕ ό,τι ποσό μαζευτεί θα μετατραπεί σε προϊόντα της ΒΙΟΜΕ σε είδη υγιεινής τα οποία παράγει και είναι άμεσα διαθέσιμα. Η διαδικασία συλλογής ποσού γίνεται είτε μέσω τραπέζης (υπάρχουν διαθέσιμοι λογαριασμοί Εθνικής και Πειραιώς), είτε σε παράδοση ποσού σήμερα 1-4 και αύριο 1-4 στον χώρο του στεκιού, πάντα με τη λήψη αναγκαίων μέτρων προφύλαξης. Για περαιτέρω επικοινωνία σχετικά με τους λογαριασμούς στείλτε μας στο email της συλλογικότητας ή έρθετε σε επικοινωνία με την σελίδα μας στο facebook. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να βγάλουμε και από την δυσχερή κατάσταση συλλογής ειδών υγιεινής από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, που με την πολύτιμη βοήθεια της ΒΙΟΜΕ μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση. Η συλλογή ειδών ανάγκης υγιεινής/φαρμάκων από κοντά για τους πρόσφυγες στην Κόρινθο συνεχίζεται κανονικά σήμερα 1-4 και αύριο 1-4 στην διεύθυνση του στεκιού Καλλιθέας, Αριστείδου 121. Όποιος θέλει να δώσει αλλά δε μπορεί να βγει από το σπίτι έχουμε όχημα και μπορούμε να τα παραλάβουμε, ίδιος τρόπος επικοινωνίας με τον παραπάνω υφίσταται και σε αυτό.

Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας
Τρόπος επικοινωνίας: eokaexl@espiv.exnet
(στην φωτογραφία παρατίθεται και η αποτελεσματικότητα των σαπουνιών ενάντια στον COVID-19)

πηγή : https://www.facebook.com/ElSylKal/


Σε μια περίοδο που σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει χτυπήσει καμπανάκι για τον κίνδυνο της κατάστασης στην οποία έχουμε επέλθει, και όπου οι αρμόδιοι φορείς εξαγγέλλουν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού COVID-19 για τη κοινωνία, μια τεράστια μερίδα της κοινωνίας μας βρίσκεται αποκλεισμένη από αυτόν τον σχεδιασμό και συνεχίζει να παραμένει σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η παραμονή ενός τόσο μεγάλου πλήθους ανθρώπων σε δομές σαν και της Κορίνθου συνιστά από μόνη της κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πόσο μάλλον σε μια περίοδο όπου η λοίμωξη από τον νέο ιό έχει αποδειχθεί τόσο μεταδοτική και παθογόνος. Η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσα στο πληθυσμό του camp, ο οποίος αριθμεί 900 άτομα μεταξύ των οποίων ευπαθής ομάδες και παιδιά, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει ούτε ένας γιατρός, θα σήμαινε μία υγειονομική βόμβα για την κοινωνία της δομής της Κορίνθου αλλά και για το δημόσιο σύστημα υγείας την οποία δε θα ήταν δυνατό να τη διαχειριστεί κανένας φορέας υγείας λόγω έλλειψης πόρων αλλά και λόγω της γρήγορης μετάδοσης σε ένα τόσο πυκνοκατοικημένο πληθυσμό όπως αυτό του camp. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η παροχή μερικών μέσων υγιεινής σε αυτό το κοινωνικό σύνολο είναι κοινωνική ευθύνη όλων.
Για τους παραπάνω λόγους η Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας καλεί εκτάκτως αύριο 17/3 και μεθαύριο 18/3 και ώρες 13:00 με 16:00 το μεσημέρι στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καλλιθέας (Αριστείδου 119-121) όλους/ες όσους/ες επιθυμούν να προσφέρουν τα παρακάτω αναγραφόμενα φάρμακα και προϊόντα υγιεινής τα οποία θα μεταφερθούν στο camp της Κορίνθου. Να επισημάνουμε ότι η συλλογή θα γίνει με αυστηρούς όρους όσον αφορά την ατομική και συλλογική υγεία όλων μας καθώς θα βρίσκονται καλάθια στον εξωτερικό χώρο του στεκιού έτσι ώστε η παράδοση να γίνει χωρίς καμία επαφή, τα παρευρισκόμενα άτομα θα απολυμαίνουν συνεχώς τα χέρια τους, θα φοράνε διαρκώς γάντια, τα προϊόντα θα απολυμανθούν το καθένα ξεχωριστά μετά τη συλλογή και θα τοποθετηθούν σε σακούλες μιας χρήσης. Επιπλέον ο χώρος του στεκιού έχει απολυμανθεί ήδη στο σύνολό του. Τέλος θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όσα άτομα προσέλθουν να τηρούν και τα ίδια τους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις συστάσεις της ιατρικής κοινότητας και να μην συνωστιστούν και να αποχωρούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ:
Φάρμακα:
Αντιπυρετικά (χάπια): Depon, Algofren, Panadol
Αντιπυρετικά (σιρόπια): Algofren(sir),Depon(sir)
Αντιφλεγμονώδη (χάπια): Nurofen, Brufen
Φαρμακευτικό υλικό: βαμβάκι, οινόπνευμα ή αλκοολούχα λοσιόν

Είδη προσωπικής υγιεινής:
Αφρόλουτρα
Σαμπουάν
σαπούνι χεριών
οδοντόκρεμες
σερβιέτες
πάνες
μωρομάντηλα
αντισηπτικά μαντηλάκια
αντισηπτικά διαλύματα
χαρτί υγείας

Καθαριστικά:
Υγρό πιάτων
απορρυπαντικό πλυντηρίου (σκόνη)
καθαριστικά γενικής χρήσεως

Υ.Γ. Θα υπάρξει ενημέρωση αύριο αν θα διατίθεται τραπεζικός λογαριασμός για όσους/ες δεν μπορούν να προσέλθουν. (το ποσό που θα μαζευτεί και οι αποδείξεις των προιόντων που θα αγοραστούν θα είναι διαθέσιμα για όποιον/α στείλει προσωπικό μήνυμα στην σελίδα της συλλογικότητας

Υ.Γ.2. Θα υπάρχει όχημα για παραλαβή των παραπάνω ειδών έτσι ώστε κατόπιν συνεννόησης να παραλάβουμε τα είδη κατ'οίκον

Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας
Τρόπος επικοινωνίας: eokaexl@espiv.exnet
https://www.facebook.com/events/1089900681376…

πηγή : https://www.facebook.com/ElSylKal/posts/11369…