Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 στις 18.30

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Μαζί

Αυτές τις μέρες όλοι δίνουμε την μάχη με την πανδημία, τη μάχη να σταματήσει η διασπορά, τη μάχη να βρεθούν όσοι λιγότεροι είναι δυνατόν στη θέση να χρειαστεί να παλέψουν για τη ζωή τους με τη νόσο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιτρέπει να λειτουργούν εμπορικές - παραγωγικές δραστηριότητες σε χώρους που συνωστίζονται χιλιάδες εργαζόμενοι ο ένας πάνω στον άλλο (τηλεφωνικά κέντρα, εργοστάσια, κ.α).

Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις «ξεσκαρτάρουν» το προσωπικό τους και απολύουν κατά χιλιάδες. Η κυβέρνηση τους προτείνει αντί να τους απολύσουν να τους κόψουν το μισθό στο μισό μέσα από την εκ περιτροπής απασχόληση.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να ταΐσει τους κλινικάρχες με ζεστό χρήμα. Με απόφασή της πληρώνει κάθε κρεβάτι ΜΕΘ που θα χρειαστεί από ιδιωτική κλινική στη διπλάσια τιμή την ημέρα.

Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μάσκες και υλικά για τα νοσοκομεία ξοδεύει εκατομμύρια για να σηκώσει δεκάδες αεροπλάνα για επίδειξη την 25η Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα προφανώς για να ταΐσει πατριωτισμό όσους θα στριμώξει στα ράντζα των νοσοκομείων αργότερα.

Σε αυτές τις συνθήκες την κρίση της πανδημίας κάποιοι την περνούν πολύ πιο δύσκολα από τους υπόλοιπους. Είναι οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι πιο φτωχοί, οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι τώρα η ώρα για ένα κύμα αλληλεγγύης από όλους μας σε όλους αυτούς. Γιατί δεν περισσεύει κανένας στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία. Γιατί είτε θα σωθούμε όλοι μαζί και θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε την ζωή και τα δικαιώματα μας σήμερα αλλά και αύριο απέναντι σε όσα ετοιμάζει η κυβέρνηση και το κράτος είτε θα μας ξημερώσει ένα δυστοπικό μέλλον.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συνεχίζει να δρα.

Καλούμε:

-Όσοι βρεθούν απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία ή απόλυση ή οποιαδήποτε επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων να το καταγγείλουν στην Λέσχη

-Όσοι χρειάζονται άμεσα είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα να στείλουν μήνυμα ή να επικοινωνήσουν με την Λέσχη.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλες/οι της Εργατικής Λέσχης να φέρνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο κτίριο της λέσχης τα απογεύματα 6.30μμ με 7.30μμ ή μετά από επικοινωνία.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/news/μαζί/