Κυριακή 5 Απριλίου 2020 στις 16.00

Καμπάνια αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19

Έναρξη Καμπάνιας αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες/ Συλλογή ειδών ανάγκης

Λίστα ειδών ανάγκης

-Είδη υγιεινής
Σαπούνια
Σαμπουάν
Αντισηπτικά
Μαντηλάκια

-Φαγητού
οτιδήποτε μπορεί να μεταφερθεί από μακράς διάρκειας μέχρι και φρέσκων προϊόντων όπως λαχανικά

Τρόφιμα για τα αδέσποτα

Θα υπάρχουν καλάθια έξω από τον χώρο του στεκιού για παράδοση των ειδών ανάγκης για να κρατείται απόσταση, στα πλαίσια τήρησης των αναγκαίων μέτρων προστασίας για όλες/ους μας.

Στην προσπάθεια που γίνεται για να γίνει συλλογή ειδών ανάγκης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη συμβάλει και η λαϊκή συνέλευση Γκύζη, αύριο Δευτέρα 30/3 και μεθαύριο Τρίτη 31/3 ώρες 4-6 αντίστοιχα. Διεύθυνση Ιωάννου Σούτσου 62, Γκύζη, πίσω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με την ταμπέλα του χώρου να αναγράφει την υπογραφή της λαϊκής συνέλευσης. Και στους δυο χώρους θα υπάρχουν καλάθια εκτός για να τηρηθούν πλήρως όλα τα μέτρα προστασίας.

Ομάδα αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19

Ακολουθεί η συνολική ανακοίνωση της Ομάδας Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19 που εμπεριέχει και την καμπάνια αλληλεγγύης

"Ανακοίνωση της Ομάδας Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19

Σε συνέχεια του προηγούμενου καλέσματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη όλων όσων δήλωσαν συμμετοχή για την ομάδα αλληλοβοήθειας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τέθηκαν κάποιοι άξονες με βάσει τους οποίους αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε το επόμενο διάστημα. Αρχικά η ενημέρωση και η προπαγάνδιση θα γίνει με κάρτες που θα μοιράζονται σε πολυκατοικίες με διαθέσιμα τα τηλέφωνα και τα ονόματα μας. Θα απευθύνεται σε ανθρώπους ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι/ες,άτομα με προβλήματα υγείας) καθώς και σε άνεργους/ες, άπορους/ες ενώ για τους/τις άστεγους/ες αποφασίσαμε να εκκινήσουμε καμπάνια συλλογής ειδών υγιεινής (σαπούνια,σαμπουάν, αντισηπτικά,μαντηλάκια), φαγητού (ακόμη και φρέσκων λαχανικών) τα οποία θα μαγειρεύονται σπίτι και θα μοιράζονται με ατομική πρωτοβουλία, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα.
Θα βρίσκονται έξω από το χώρο του στεκιού καλάθια για την παράδοση των ειδών ανάγκης, στα πλαίσια τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων ασφαλείας για όλες/ους.

Ταυτόχρονα καλούμε τον κόσμο να συνεισφέρει οικονομικά όσο μπορεί το ταμείο μας το οποίο σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει για να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη μεταξύ ημών και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μιάς και δεν είναι εύκολο να μας εμπιστευτούν με τα χρήματα τους όσον αφορά την αγορά αγαθών. Η διαδικασία που θα ακολουθούμε θα είναι αγορά βάσει επικοινωνίας με τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, η σε απόσταση παράδοση στο σπίτι όπου θα αναγράφει η απόδειξη το συνολικό κόστος και θα αφήνεται σε απόσταση το ακριβές ποσό. Σε δεύτερη φαση εφόσον θα επιστρέφονται στο ταμείο μετά την πληρωμή για τις αγορές που θα πραγματοποιούνται, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών τα οποία και εκείνα με τη σειρά τους θα μοιραστούν. Τρόπος οικονομικής στήριξης μπορεί να γίνει από κοντά τις ώρες συλλογής ειδών ανάγκης στο χώρο του στεκιού, ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού κατόπιν επικοινωνίας στη σελίδα μας ή και στα παρακάτω email (eokaexl@espiv.exnet, buenexavista_kexal@espivex.net).

Βάσει των νέων εξαγγελιών της κυβέρνησης για περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων, όσοι επιθυμείτε να συμβαδίσετε βάσει των νέων διαδικασιών μπορείτε να στείλετε την αρίθμηση αιτιολόγησης σε μία από τις έξι κατηγορίες σε sms στο 13033 (αναφέρουν ότι είναι δωρεάν) και επιλέξετε να στείλετε τον αριθμό 2 (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους), ή τον αριθμό 4 (κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη), κατά την μετάβαση στον εξωτερικό χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Καλλιθέας Buena Vista, Διεύθυνση Αριστείδου 121. Πλην του sms όποια/ος θέλει αν επιθυμεί πάντα μπορεί να το συμπληρώσει και στην φόρμα υποβολής σε χαρτί ή σε pdf. Οι ημέρες που θα είναι διαθέσιμο το στέκι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι από αύριο Δευτέρα 23/3 μέχρι Κυριακή 29/3 από τις 16:00 εώς τις 18:00, πλην της Παρασκευής που θα είναι κλειστός ο χώρος.

Όποια/ος γνωρίζει κάποιον που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και χρειάζεται την στήριξή μας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Όποια/ος επιθυμεί να Συμμετέχει/Ενημερώσει/Στηρίξει την ομάδα πλην αυτού του κειμένου μπορεί να ενημερωθεί και από το κείμενο δημιουργίας της ομάδας: https://www.facebook.com/permalink.php?story_…

Η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο που μπορούμε να αντιπαρατάξουμε σε αυτή την λαίλαπα που επικρατεί και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Nα σταθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε δίπλα σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ομάδα Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19"

πηγή : https://www.facebook.com/events/1438753209631…