Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 στις 19.30

Συγκέντρωση ενάντια στην αιχμαλωσία του στολίσκου για τη Γάζα

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, πιστό στην προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2008 στο πλευρό των ανθρώπων που από τότε με συνεχείς αποστολές προσπαθούν, κόντρα σε κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες, οργανωμένους στρατούς και γεωπολιτικά συμφέροντα, να δώσουν ένα τέλος στον ναυτικό αποκλεισμό του μαρτυρικού λαού της Γαζας, του λαού που συνεχίζει να ζει μέσα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, καταγγέλει την παρεμπόδιση με κάθε δυνατό μέσο των πλοίων του Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙ να αποπλεύσουν από τα ελληνικά λιμάνια.

Η απαγόρευση απόπλου, η σύλληψη του αμερικανού πλοιάρχου στον Πειραιά, η δράση τρομοκράτησης των διεθνών πληρωμάτων του Στολίσκου από ένοπλες επίλεκτες δυνάμεις καταστολής, αποτελούν μόνο την δημόσια και εμφανή παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση ματαίωσης της αποστολής, κάτω από τις εντολές ξένων κυβερνήσεων και ευθυγραμιζόμενη με τις τρομοκρατικές απειλές των Ισραηλινών αρχών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της Άδειας προς Ναυτιλομένους που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Η ελληνική κυβέρνηση αντί να πράξει αυτά που επιβάλλει ο νόμος απέναντι στον "χασάπη" της περισυνής αποστολής στη Γάζα με τους 9 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, Εχούντ Μπάρακ, που επισκέφθηκε τη χώρα μας στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έπειτα από τη μήνυση δεκάδων Ελλήνων πολιτών που εκκρεμεί εναντίον του από πέρισυ, κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την αποστολή.

Θα είμαστε συνεχώς στο πλάι όλων των αγωνιστών που επιβαίνουν στα πλοία από όλο τον κόσμο. Η ψυχή και το μυαλό μας θα τους συντροφεύει όσο θα επιχειρούν να φέρουν τον άνεμο της ελευθερίας στον πολύπαθο λαό της Γάζας.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν φορείς συμπαράστασης από τα Χανιά, από κοινού με τους επιβαίνοντες στο ισπανικό πλοίο που έχει μπλοκαριστεί σε λιμάνι των Χανίων, την Δευτέρα στις 7.30μμ στην Αγορά.

πηγή : http://fmkritis.wordpress.com/2011/07/03/%cf%...