Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Μαζί

Αυτές τις μέρες όλοι δίνουμε την μάχη με την πανδημία, τη μάχη να σταματήσει η διασπορά, τη μάχη να βρεθούν όσοι λιγότεροι είναι δυνατόν στη θέση να χρειαστεί να παλέψουν για τη ζωή τους με τη νόσο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιτρέπει να λειτουργούν εμπορικές - παραγωγικές δραστηριότητες σε χώρους που συνωστίζονται χιλιάδες εργαζόμενοι ο ένας πάνω στον άλλο (τηλεφωνικά κέντρα, εργοστάσια, κ.α).

Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις «ξεσκαρτάρουν» το προσωπικό τους και απολύουν κατά χιλιάδες. Η κυβέρνηση τους προτείνει αντί να τους απολύσουν να τους κόψουν το μισθό στο μισό μέσα από την εκ περιτροπής απασχόληση.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να ταΐσει τους κλινικάρχες με ζεστό χρήμα. Με απόφασή της πληρώνει κάθε κρεβάτι ΜΕΘ που θα χρειαστεί από ιδιωτική κλινική στη διπλάσια τιμή την ημέρα.

Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μάσκες και υλικά για τα νοσοκομεία ξοδεύει εκατομμύρια για να σηκώσει δεκάδες αεροπλάνα για επίδειξη την 25η Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα προφανώς για να ταΐσει πατριωτισμό όσους θα στριμώξει στα ράντζα των νοσοκομείων αργότερα.

Σε αυτές τις συνθήκες την κρίση της πανδημίας κάποιοι την περνούν πολύ πιο δύσκολα από τους υπόλοιπους. Είναι οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι πιο φτωχοί, οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι τώρα η ώρα για ένα κύμα αλληλεγγύης από όλους μας σε όλους αυτούς. Γιατί δεν περισσεύει κανένας στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία. Γιατί είτε θα σωθούμε όλοι μαζί και θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε την ζωή και τα δικαιώματα μας σήμερα αλλά και αύριο απέναντι σε όσα ετοιμάζει η κυβέρνηση και το κράτος είτε θα μας ξημερώσει ένα δυστοπικό μέλλον.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συνεχίζει να δρα.

Καλούμε:

-Όσοι βρεθούν απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία ή απόλυση ή οποιαδήποτε επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων να το καταγγείλουν στην Λέσχη

-Όσοι χρειάζονται άμεσα είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα να στείλουν μήνυμα ή να επικοινωνήσουν με την Λέσχη.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλες/οι της Εργατικής Λέσχης να φέρνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο κτίριο της λέσχης τα απογεύματα 6.30μμ με 7.30μμ ή μετά από επικοινωνία.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/news/μαζί/


Στηρίζουμε τα προσφυγόπουλα στη Μαλακάσα

Από την Κυριακή (5/4) ο προσφυγικός πληθυσμός που διαβιεί στο camp στην περιοχή της Μαλακάσας έχει μπει σε καραντίνα λόγω της ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊου .

Μάλιστα ενώ υπάρχει ενισχυμένη δύναμη της αστυνομίας περιμετρικά του στρατοπέδου ώστε κανείς να μην μπορεί να μπει και να βγει , η ΤΡΕΝΟΣΕ έχει οδηγίες να μην σταματάει το τρένο στην Μαλακάσα, ως άλλη μία απόδειξη από τις δεκάδες πλέον σε αυτή την χώρα, για την ρατσιστική αντιμετώπιση των προσφύγων.
Χωρίς να παραβλέπουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και πριν την περίοδο του κορονοϊου , που απορρέουν από το στρατοπεδισμό ανθρώπων που ήρθαν στην χώρα για να προστατευθούν από τον πόλεμο και την οικονομική καταστροφή στις πατρίδες τους, ενώ η μόνη λύση είναι να βρουν αυτοί οι άνθρωποι την στέγαση, εργασία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται κάθε άνθρωπος με δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο.

Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη στήριξης των ανθρώπων που πλέον ζουν έναν εγκλεισμό μέσα στον εγκλεισμό και ειδικότερα των νεότερων μελών , δηλαδή έναν αριθμό 500 παιδιών όπου η ελπίδα για μία καλύτερη ζωή , αυτή την στιγμή είναι ζωγραφισμένη μόνο στα μάτια τους.
Αν για τον υπόλοιπο γενικό πληθυσμό το μέτρο του «μένουμε σπίτι» έχει μία πολύ μεγάλη δυσκολία όπου ειδικά "spots" , αλλά και οδηγίες από ψυχολόγους και άλλες ειδικότητες επιστρατεύονται ώστε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που απορρέουν από αυτό, η οδηγία «μένουμε στο κοντέινερ» φαντάζει απλά ως βασανιστήριο.

Η «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία» αποφάσισε να μαζέψει υλικά όπως μπλοκ, χρώματα, μολύβια, ξύστρες, γόμες, πάζλ, και αλλά και παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών, ώστε να βοηθήσει ένα πληθυσμό που πραγματικά σε τίποτα δεν φταίει , να αντιμετωπίσει το χρόνο που «έχει παγώσει», όπως πολύ καλά ξέρουμε μέσα στις ιδρυματικές συνθήκες που ζουν, πόσο μάλλον όταν καλείται να αντιμετωπίσει και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που του έχουν επιβληθεί λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί .
Αν διαθέτετε υλικά ζωγραφικής , παιχνίδια που δεν χρειάζεστε ή έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε σε supermarket , που αυτή την στιγμή με βάση τα μέτρα είναι ανοιχτά και έχουν τέτοια είδη, επικοινωνήστε με την «Πρωτοβουλία» στο protexovoulia.expsy@gmaiexl.com ή στο τηλέφωνο 6981720680 (κατά προτίμηση με SMS ώστε να σας καλέσουμε εμείς) για συνεννόηση για την παραλαβή τους.

Μπορείτε επίσης να τα φέρνετε καθημερινά 6.30-7.30 στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/solidarity/στηρίζουμε…