Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 στις 11.00

Συλλογή Τροφίμων & Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Συλλογή & διάθεση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης στις 'Άσπρες πεταλούδες' (φώτο+ανακοίνωση)

post image

Φώτος από την συλλογή και παράδοση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα από την δομή αλληλοβοήθειας της Κατάληψης Ματσάγγου.

Τα προϊόντα διατέθηκαν στο ' Ίδρυμα Ειδικών Παιδιών - Ατόμων Ν. Μαγνησίας, Άσπρες πεταλούδες ' το οποίο έπειτα από δημόσιο κάλεσμα επισήμανε την ανάγκη του για ενίσχυση. Για εμάς η αλληλεγγύη στις αποκλεισμένες και ευπαθείς ομάδες δεν έχει καμία σχέση με την φιλανθρωπία και την προσπάθεια ξεπλύματος διάφορων κομμάτων-παρατάξεων που επι της ουσίας ευθύνονται για την υποβάθμιση των δομών αυτών αλλά και γενικότερα του όλου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας. Το οτι η τοπική ΟΝΝΕΔ και άλλες παραφυάδες της (δημοτικές παρατάξεις ) ενίσχυσε το εν λόγο ίδρυμα κάνει ξεκάθαρη την υποκρισία τους και δείχνει ακόμα μία φορά πως το χαρτί της φιλανθρωπίας είναι ένα κόλπο των εξουσιαστών ώστε να καθησυχάζουν συνειδήσεις. Καταλαβαίνουμε οτι η υπερπροβολή δωρεών πλουσίων σε νοσοκομεία, ιδρύματα και αλλού έχει σκοπό την αποποίηση των ευθυνών από πάνω τους καθώς αυτοί είναι που συσσωρεύουν τον κοινωνικό πλούτο. Αντίθετα, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των αδύναμων και των απόκληρων αυτού του κόσμου, τις συλλογικές προσπάθειες αντίστασης και αλληλοβοήθειας μακριά από 'ειδικούς' της φιλανθρωπίας σε μία κατεύθυνση αμφισβήτησης του υπάρχοντος συστήματος, που γεννά και θρέφει την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Τίποτα δεν κερδήθηκε με μια απλωμένη παλάμη και θεωρούμε οτι και οι ίδιοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοιες δομές και ιδρύματα (ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες συνθήκες όπως οι σημερινές) καλό είναι να συστρατευθούν και να διεκδικήσουν και αυτοί τα αυτονόητα. Απέναντι στην παραπλανητική 'ατομική ευθύνη' που αναφέρει το κράτος, εμείς προτάσσουμε την κοινωνική ευθύνη και δράση. ΠαραΜένουμε Ενεργοί! Δεν αναλωνόμαστε στα σόσιαλ μίντια, βγαίνουμε από το κλουβί που μας φόρεσαν κάποιοι 'για το καλό μας' για 'εμάς χωρίς εμάς' και με τα κατάλληλα μέτρα και αποστάσεις αυτοπροστασίας επικοινωνούμε, αλληλεπιδρούμε και αυτοοργανωνομαστε!

Υ.Γ. Η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-13:00 καθώς υπάρχουν ανάγκες και από άλλα ιδρύματα και δομές. Επίσης τις ίδιες ώρες καλούμε οποιοδήποτε συμπολίτη (ή κοντινό του πρόσωπο) έχει οποιαδήποτε ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί μας.

10-100-1000αδες αλληλέγγυες δομές- ενάντια σε κράτος και πολυεθνικές.

Δομή αλληλοβοήθειας κατάληψης Ματσάγγου, Βόλος 11/4/20

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1604366/