Τρίτη 14 Απριλίου 2020 στις 12.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Παράσταση διαμαρτυρίας

Στην πρόσφατη πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ με το Σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για αγωνιστική δράση με επίκεντρο τα εργασιακά προβλήματα και τα εργατικά δικαιώματα αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για τις 14/4. Στην κινητοποίηση μέχρι στιγμής καλούν και συμμετέχουν σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως Βιβλίου - Χάρτου, καταστημάτων Public, Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Η εργατική τάξη επωμίζεται άλλη μία κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και πρέπει να προετοιμαστεί μέσα από τις οργανώσεις της να δώσει μια απάντηση στην ακροδεξιά πολιτική διαχείρισης της πανδημίας. Μια διαχείριση με μέτρα καταστολής και ασφάλειας, και όχι πρόνοιας και προστασίας για τις εργασιακές και υγειονομικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, απόδειξη ότι επιχειρείται να χτιστεί μια ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους πάνω στα εργατικά και πολιτικά δικαιώματα. Η ΝΔ ετοιμάζει την επιβολή ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης μέσω του φόβου και της τρομοϋστερίας.

Οι ελλιπείς εξοπλισμοί και στελέχωση των νοσοκομείων, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες με απολύσεις και αναστολές εργασίας δίχως ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη, οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης αγωνιστών είτε με την εισβολή της αστυνομίας στον Ευαγγελισμό για την διάλυση εργατικής κινητοποίησης, είτε με τις προσαγωγές και τα πρόστιμα σε πολιτικές δράσεις ενημέρωσης σε Ζωγράφου και Καλλιθέα, μας δείχνουν πως η εργατική τάξη οφείλει να μην υποχωρεί, ούτε να βάζει σε αναβολή την ταξική πάλη. Ο εχθρός δεν μένει σπίτι, αλλά είναι παρών και έχουμε την δύναμη να τον μπλοκάρουμε για μια κοινωνία εργασίας και αλληλεγγύης.

Η κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης ημέρας δράσης για την υγεία που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας στις 7/4. Κι ακόμα αποτελεί το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη πολιτικών δράσεων μέχρι την Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μένουμε στο δρόμο του αγώνα - Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

  • Να ανοίξουν άμεσα δεκάδες κλίνες ΜΕΘ, να προσληφθεί προσωπικό να ενταχθούν στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές.
  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Πλήρης καταβολή των μισθών από εργοδότες και κράτος. Το δώρο του Πάσχα να καταβληθεί το Πάσχα κανονικά.
  • Μέτρα υγιεινής και προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας με ευθύνη των εργοδοτών.
  • Κάθε απόλυση και δυσμενή αλλαγή σύμβασης εργασίας από 1 Μαρτίου είναι παράνομη.
  • Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη όλων των ανέργων
  • Να μπει διατίμηση στα βασικά είδη ανάγκης. Να είναι δωρεάν ρεύμα - νερό - τηλέφωνο - ίντερνετ - ΜΜΜ. Να παγώσουν εξώσεις - δάνεια - κατασχέσεις
  • Να «κλείσουν» στρατόπεδα - hot spot. Να επιταχθούν τα ξενοδοχεία. Άδειες σε όλους τους φυλακισμένους.
  • Κανένας περιορισμός των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η Οργάνωση Μαχητικού αντιφασισμού καλεί στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 14 Απριλίου στις 12:30μμ.

Αθήνα, 12/04/20

https://ormantifa.org/parastasi-diamartyrias-…


1 2 3 4

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι θέμα «ατομικής ευθύνης», γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κραυγάζουν για τα αυτονόητα μέσα προστασίας και για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού σε ένα διαλυμένο δημόσιο νοσοκομείο. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους χτυπιούνται αλλεπάλληλα, με τις απολύσεις να φτάνουν σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ οι συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάσουν αρνητικά την «βαριά βιομηχανία της χώρας», τον Τουρισμό που εδώ και μια δεκαετία έχει συσσωρεύσει τεράστια κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο βασισμένα πάνω στην ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου .

Η κάλυψη και η ενίσχυση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας από την κυβέρνηση δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ,δεν περιμέναμε τον κορονοϊό να μας το αποδείξει. Η πανδημία έχει μετατραπεί σε ισχυρό εργαλείο επιβολής αντεργατικών μέτρων τα οποία θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα .Οι συνεχόμενες Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τσακίζουν ένα ένα τα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες δημιουργώντας ένα εύφορο έδαφος στην μετά πανδημίας εποχή για τους εργοδότες . Ταυτόχρονα οι απώλειες για το κεφάλαιο περιορίζονται με προκλητικές διευκολύνσεις υπέρ του ενώ για τους εργαζόμενους προβλέπονται μισοί μισθοί μέσω της εκ περιτροπής εργασίας , περικοπές και περιορισμός των ήδη πενιχρών επιδομάτων αλλά και αποκεφαλισμός των ελκτικών μηχανισμών σε ένα κλάδο που βασιλεύει η μαύρη ή υποδηλωμένη εργασία , οι απλήρωτες υπερωρίες κτλ

Η προσπάθεια του τσακίσματος κάθε εργατικού δικαιώματος, όπως είναι και η αναστολή της καταβολής του δώρου του Πάσχα για τον μήνα Ιούνιο, θα μας βρει απέναντί τους. Τους θυμίζουμε ότι το δώρο του Πάσχα είναι δεδουλευμένο και κατοχυρώνεται μέσα από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τη στιγμή που το επίδομα είναι αναντίστοιχο των αναγκών μας, το δώρο του Πάσχα αποτελεί θέμα επιβίωσης. Όλη αυτή η τακτική της αναστολής, αλλά και των επικλήσεων για οικονομική δυσχέρεια των επιχειρήσεων οδηγεί στην τελική κατάργηση όλων των εργατικών μας δικαιωμάτων και δεν πρέπει μείνει αναπάντητη από κανέναν εργαζόμενο.

Δεν θα το επιτρέψουμε - Είναι δεδουλευμένα μας και δεν θα τα παζαρέψουμε!

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να καταγγείλουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας τους, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τα δικαιώματά μας να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα!

Σαν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού απαιτούμε, παλεύοντας μέσα από το συνδικάτο μας, την καταβολή του δώρου Πάσχα, μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15/4.

Κανένα δικαίωμα και κεκτημένο δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση!

Στηρίζουμε την διαμαρτυρία την Τρίτη 14 Απριλίου στο Υπουργείο Εργασίας στις 12:30 που οργανώνουν σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού

Καλούμε όλα τα ταξικά σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας

Παλεύουμε για να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη των αφεντικών!

Λάντζα

πηγή : https://www.lantza.org.gr/το-δωρο-του-πασχα-ε…


1 2 3 4

Σωματείο Εργαζομένων στα Public | Τρίτη 14 Απρίλη / Τετάρτη 15 Απρίλη - Αγώνας και αλληλεγγύη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την επιδημία

Αγώνας και αλληλεγγύη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την επιδημία

Την Τρίτη 14 Απρίλη στηρίζουμε την ημέρα δράσης «για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων»

Τετάρτη 15 Απρίλη στηρίζουμε πανελλαδική μέρα δράσης για τους «εργαζόμενους των αλυσίδων super market»

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού για να μειώσει τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ακόμα χειρότερα επιδιώκει την αναστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μέσα από έκτακτα κατασταλτικά μέτρα που αφήνουν στο απυρόβλητο την εξαντλητική εργασία και τον συνωστισμό συναδέλφων μας σε αποθήκες και καταστήματα e-shop με «προσωπικό ασφάλειας». Προτεραιότητα για τους εργοδότες μας και τη κυβέρνηση τους είναι η επιτάχυνση των αντεργατικών μέτρων και το τσάκισμα των σωματείων.

Με υποκρισία και αλαζονεία μιλούν για την «ατομική ευθύνη» και για επιβεβλημένα «μέτρα» προστασίας, όταν τα συνδικάτα είναι ακριβώς αυτά που πάλευαν για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις βιοποριστικές ανάγκες των εργαζομένων, πριν τη κρίση του κορονοϊού. Είναι αυτά που αντιστέκονται στην διάλυση της δημόσιας υγείας για μισθούς ανθρώπινους και με κρατήσεις (κοινωνικός μισθός) που να επενδύονται σε δομές πρόνοιας.

Είναι αυτά τα σωματεία που φώναζαν και φωνάζουν για λεφτά για τη δημόσια υγεία. Είναι αυτά που διεκδικούν προσλήψεις στα νοσοκομεία, το άνοιγμα ΜΕΘ και μαζικά τεστ. Είναι αυτά που παλεύουν για αποτελεσματικά μετρά προστασίας για όλο το λαό, σήμερα και για το μέλλον.

Απαιτούμε να απαγορευτούν καθολικά οι απολύσεις και καμία μείωση αποδοχών, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να καταβάλλεται το σύνολο των μισθών των εργαζομένων. Το προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας να λάβει άμεσα αύξηση των αποδοχών του σε ποσοστό τουλάχιστον 20% λόγω του υγειονομικού κινδύνου. Να μην μετατεθεί χρονικά η καταβολή του επιδόματος του Πάσχα. Να φροντίσει η εταιρία για τη σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγήσει σε όλους τους εργαζόμενους μέσα ατομικής προστασίας. Να παράσχει η εταιρία στους εργαζόμενους κάρτα μετακίνησης με τα ΜΜΜ για τη διευκόλυνσή μας. Πρόσβαση σε εξτρά άδεια (πέρα από την ετησία) με αποδοχές στους εργαζομένους που συνεχίζουν να εργάζονται. Καμιά επιβολή άδειας χωρίς τη συγκατάθεση του εργαζομένου. Καμιά παραβίαση: Άδεια σημαίνει άδεια και είναι με αποδοχές.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμιά απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Απαιτούμε ελεύθερη μετακίνηση των συνδικαλιστών για συνδικαλιστική δραστηριότητα. Οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις είναι τα δικά μας όπλα για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε στους μισθούς και στα δικαιώματά μας, για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, για να προστατέψουμε τις ζωές μας και την υγεία μας.

Την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, δεν ξεχνάμε ότι και άλλοι εργαζόμενοι κι άλλες εργαζόμενες βρίσκονται στην ίδια ή και σε χειρότερη θέση.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι μας στα super market βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά στον κορονοϊό καθώς εργάζονται σε μαζικούς χώρους και εξυπηρετούν μαζικά της ανάγκες των πελατών. Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για εξωφρενική εντατικοποίηση της εργασίας σε συνδυασμό με την αδιαφορία για τα εργατικά δικαιώματα. Πάρα τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών τα μέτρα προστασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Σε άλλες χώρες, μετράμε ήδη νεκρούς εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες των super market. Κινητοποιήσεις οργανώνονται στο Βέλγιο, στη Γαλλία, την Ιταλία με αιτήματα που αφορούν τα μέσα προστασίας.

Στηρίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας και διεκδικούμε :

Πλήρες ωράριο με μετατροπή όλων των συμβάσεων ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε εργαζόμενου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρη δικαιώματα και αυστηρά πενθήμερο για όλους τους εργαζομένους. Με ταυτόχρονη αύξηση μισθού και παροχή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και βαρέων ενσήμων.

Μέσα ατομικής προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας.

Μείωση, και όχι επέκταση ωραρίου των super-market και εμπορικών καταστημάτων ειδών πρώτης ανάγκης. Κάτω τα χέρια από τη Κυριακάτικη Αργία.

Το σωματείο εργαζομένων Public την Τρίτη 14 Απρίλη στηρίζει την ημέρα δράσης «για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων» και την διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας στις 12:30μμ στη Σταδίου, που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τετάρτη 15 Απρίλη στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης για τους «εργαζόμενους των αλυσίδων super market»

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.-Καταστήματα Public
publexic.wor@gexmail.com

Οι ανακοινώσεις-ενημερώσεις του Σωματείου Εργαζομένων Public φιλοξενούνται εδώ:
https://bookworker.wordpress.com/tag/swmateio…

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2020/04/13/σ…


1 2 3 4

Στηρίζουμε τις ημέρες δράσης 14 & 15 Απριλίου για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας στηρίζει την διαμαρτυρία στο Υπ. Εργασίας στις 12:30 την Τρίτη 14 Απριλίου, που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού.

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη καταβολή των μισθών με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Απαγόρευση των απολύσεων. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
  • Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κανένας στην δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πλήρη καταβολή του μισθού και του μεροκάματου με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • καμιά σκέψη για τη μείωση των συντάξεων, των μισθών στο δημόσιο και για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στο δημόσιο.
  • Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Επίσης στηρίζουμε στις 15 Απρίλη την πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι οποίοι διεκδικούν:

  • Μέτρα υγιεινής και μαζικά τεστ στους εργαζόμενους των supermarket.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά και άμεσες μαζικές προσλήψεις.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς - Τήρηση του ωραρίου εργασίας.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών για την πρόσληψη εργαζομένων.
  • Να δοθεί τώρα έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  • Να δώσουν από τα τεράστια κέρδη τους - Αύξηση τώρα των μισθών

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…