τι; :

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 στις 16.00

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το κέντρο κράτησης της Ριτσώνας

Η συνέλευση συλλογικοτήτων και αλληλεγγύων σε πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες Solidarity With Migrants καλεί σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το κέντρο κράτησης της Ριτσώνας στον κατειλημμένο χώρο του Common Multiple στο ισόγειο της Α' Φοιτητικής Εστίας (Ούλωφ Πάλμε 2-4, Ιλίσια).

Οι μέρες και ώρες του καλέσματος είναι:
- Τετάρτη 22 Απριλίου 16.00-21.00
- Πέμπτη 23 Απριλίου 16.00-21.00
- Παρασκευή 24 Απριλίου 16.00-21.00

Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση/μικροφωνική/μοίρασμα στον προαύλιο χώρο της Εστίας και την Πανεπιστημιούπολη καθώς θα συγκεντρώνονται τα είδη πρώτης ανάγκης.

Η λίστα με τα απαραίτητα είδη είναι η εξής:
- βρεφικά γάλατα ΝΑΝ1 και ΝΑΝ2
- βρεφικά ρούχα για τα νεογέννητα
- πάνες και σερβιέτες
- φάρμακα όπως παυσίπονα πχ. παρακεταμολη (ντεπόν) και αντιφλεγμονώδη αναλγητικα πχ. ιβουπροφένη (νούροφεν, αλγκοφρέν κλπ)
- αντισηπτικά
- μάσκες

Επίσης θα συγκεντρώνονται χρήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από τη συνέλευση.

Είμαστε μια ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες - άτομα με ή χωρίς χαρτιά, αιτούντες/σες άσυλο, αναγνωρισμένους/ες πρόσφυγες/ισσες, μετανάστ(ρι)ες δεύτερης γενιάς και όσες/ους στοχοποιούνται από τον κρατικό και κοινωνικό ρατσισμό. Μια συνέλευση ατόμων, ομάδων και συλλογικοτήτων που αποφασίζουν και δρουν μακριά από κυβερνητικούς ή θεσμικούς φορείς και ΜΚΟ. Ο λόγος και η δράση μας τάσσσεται ενάντια στον πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών που διεξάγουν τα κράτη, ο καπιταλισμός και κάθε λογής ρατσιστές και φασίστες, με εστίαση στην αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους. Επιδιώκουμε την επικοινωνία και τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς, στο πλαίσιο των διεθνών αγώνων ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και υποτίμησης των ζωών μας.

πηγή : https://www.facebook.com/solidaritymigrants