Παρασκευή 1 Μαίου 2020 στις 10.30 πμ

1η Μάη μέρα Αγώνα!

Από το Μπρονξ μέχρι το Βερολίνο και από τη Μόσχα μέχρι το Σαντιάγο η εργατική τάξη μέσα στα χρόνια πάντα απεργούσε την 1η του Μάη και τιμούσε τoυς νεκρούς και τους αγώνες της.

Οι θύελλες της ιστορίας, τα αντεπαναστατικά κύματα, οι πόλεμοι, ο φασισμός, η κατάρρευση του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, ο ρεφορμισμός, όσα πλήγματα και αν κατάφεραν, δεν κατάφεραν να σβήσουν τις εστίες της που σιγοκαίνε. 134 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εργατική εξέγερση του Σικάγου η εργατική τάξη οφείλει να αναμετρηθεί με το ιστορικό ερώτημα «Κοινωνική Χειραφέτηση και Κομμουνισμός ή Υποδούλωση, Πόλεμος και Καπιταλιστική Βαρβαρότητα».

Η Πρωτομαγιά του 2020 σε ολόκληρο τον κόσμο αναμφισβήτητα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Η πανδημία του κορονοϊού σφραγίζει τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες με την εργαζόμενη πλειονότητα παγκόσμια να σηκώνει το μεγάλο βάρος σε όλα τα επίπεδα. Στο όνομα του ιού έχουν παρθεί σημαντικά μέτρα που πλήττουν για άλλη μια φορά το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα, συνολικά τη θέση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το κεντρικό ζήτημα της περιόδου είναι το ποια τάξη θα πληρώσει το λογαριασμό της αντιμετώπισης του ιού και της νέας οικονομικής κρίσης/ύφεσης που τη συνοδεύει ; Θα πληρώσει επιτέλους η αστική τάξη, οι πολυεθνικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι εμπορικές αλυσίδες από τον συσσωρευμένο πλούτο από τα κέρδη που κατέχουν, ή θα πληρώσει πάλι η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα;

Αύριο ο κόσμος της εργασίας με πλήθος εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων και κινήσεων θα είναι στο δρόμο! Υπογραμμίζουμε ότι το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, μπορεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την προστασία της υγείας των διαδηλωτών.

Αθήνα : 10.30 στα Χαυτεία

Θεσσαλονίκη : 11.00 στην Καμάρα

Πάτρα : 10.30 στην πλατεία Όλγας

Ιωάννινα : 10.00 στο Εργατικό Κέντρο

Πρέβεζα: 10.00 στο θεατράκι του πυροβολικού

Βόλος: 19.00 Άγαλμα Ηρώων, παραλία

Χανιά: 11.00 στην Πλατεία Αγοράς

Ηράκλειο: 10.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ρέθυμνο: 10.00 στο μνημείο του Λούη Τίκα, Μαρίνα Ρεθύμνου

Οι εργαζόμενοι κρατάμε την κοινωνία όρθια. Ο κόσμος αυτός θα γίνει δικός μας!

Αναιρέσεις

πηγή : http://www.anaireseis.gr/απόψεις/4476/ ?utm_so…