Δευτέρα 4 Μαίου 2020 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα στη συνέχεια της δίκης για την υπόθεση βιασμού & δολοφονίας της Ελ. Τοπαλούδη

Ο σεξισμός σκότωσε την Ελένη Τοπαλούδη, να μην αφήσουμε να υπάρξουν άλλα θύματα - Κάλεσμα στην συνέχεια της δίκης

Συνεχίζεται , την Δευτέρα 4 Μαΐου και την Τρίτη 5 Μαΐου, η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, μετά από δύο διακοπές λόγω των μέτρων για την μη μετάδοση του κορωνοϊού. Η Ελένη Τοπαλούδη κακοποιήθηκε σεξουαλικά, βασανίσθηκε και τελικά δολοφονήθηκε στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, επειδή αρνήθηκε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη μαζί τους.

Η γυναικοκτονία της Ελένης δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Γυναίκες σε όλον τον κόσμο υφίστανται καθημερινά σωματική, ψυχική και οικονομική βία, στο σπίτι και στους χώρους εργασίας τους. Ειδικά, την περίοδο της καραντίνας η σεξιστική βία αυξήθηκε έως και 40% σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δολοφονία της Ελένης δεν ήταν η κακιά στιγμή, ακόμη και αν πιστέψουμε ότι οι δολοφόνοι ήταν ψυχικά ασθενείς, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η ψυχική ασθένεια για την γυναικοκτονία. Είναι η πατριαρχία, η κουλτούρα του βιασμού, ο μισογυνισμός που μας καταπιέζουν, που δρουν βίαια πάνω στα σώματά μας, που συγκαλύπτουν εγκλήματα σεξιστικής βίας.

Η Ομάδα Γυναικών Ροσινάντε θα βρίσκεται έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών την Δευτέρα 4/5 στις 9 π.μ. Στεκόμαστε αλληλέγγυες στην οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αποστάσεις και μάσκες).

http://rocinante.gr/o-sexismos-skotose-tin-el…http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/0… http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/0…

Rocinante Ομάδα Γυναικών

πηγή : http://rocinante.gr/o-sexismos-skotose-tin-el…