τι; :

Κυριακή 10 Μαίου 2020 στις 17.30

1η Ποδηλατική Περιπλάνηση (DERIVE) στο Μπραχάμι

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/5/2020, 5:30 μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Για να αλλάξουμε τον τόπο και την κοινωνία που ζούμε, πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα και τον τόπο και την κοινωνία που ζούμε. Γνωρίζουμε καλά το Μπραχάμι, τις γειτονιές του, τους αδιέξοδους δρόμους του, τη δαιδαλώδη «πολεοδομία» του, τους αδόμητους χώρους του, την άγρια φύση του, τα διάσπαρτα εργαστήρια και βιοτεχνίες του, τη λαϊκή του υπόσταση, την ιστορία των τοπικών του αγώνων;

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας στο Μπραχάμι ξεκινά περιπλανήσεις στον τόπο της ζωής και της δράσης του. Η Περιπλάνηση (derive στα γαλλικά) είναι μια μέθοδος αστικής εξερεύνησης. Θα αναγνώσουμε μαζί την πόλη που ζούμε και θα συνδέσουμε τα κοινά βιώματα που θα αποκτήσουμε κάνοντας μια κοινή διαδρομή. Έτσι λοιπόν, η Πρώτη Ποδηλατική Περιπλάνηση(1η ΠΠ) θα πραγματοποιηθεί περνώντας πό ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία της περιοχής τόσο για την τοπική ζωή και κυκλοφορία ανθρώπων και μεταφορικών μέσων, όσο και για την ιστορία των τοπικών αγώνων.

Η 1η ΠΠ θα συνδέσει τα εξής σημεία:
-Πλατεία Παναγούλη, 5.30, ώρα προσέλευσης
-6.00 αναχώρηση από Πλατεία Παναγούλη προς Ρέμα Πικροδάφνης(γεφυράκι οδού Δαβάκη και πεζογέφυρα Αγίου Βασιλείου)
-6.30 αναχώρηση από πεζογέφυρα Αγίου Βασιλιείου προς Πλατεία Βελουχιώτη
-7.00 αναχώρηση από Πλατεία Βελουχιώτη προς Ρέμα Πικροδάφνης(τέρμα οδού Ξάνθης)
-7.30 αναχώρηση από Τέρμα οδού Ξάνθης(«Λεμονοδάσος») προς Ασύρματο
-8.00 τερματισμός περιπλάνησης στον Ασύρματο

Σε κάθε σημείο, θα γίνεται πολύ σύντομη ενημέρωση για τους τοπικούς αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί και για τη σημερινή κατάσταση (π.χ. οι τοπικοί αγώνες για το ρέμα της Πικροδάφνης και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει αρνητικά την υπόθεση των ρεμάτων ο νέος περιβαλλοντοκτόνος νόμος που μόλις ψηφίστηκε).

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αλληλοήθειας στο Μπραχάμι θα διοργανώσει κι άλλες τέτοιες ποδηλατικές περιπλανήσεις, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα και να γνωριστούμε καλύτερα με όλη την περιοχή μας, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα σύντομες ενημερώσεις ή συζητήσεις στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους της κάθε γειτονιάς.

Λαδώνουμε αλυσίδες, φτιάχνουμε φρένα και φύγαμε.

Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας στο Μπραχάμι
Di.aexlile@proextonmail.excom

πηγή : https://www.facebook.com/Δίκτυο-Αλληλεγγύης-κ…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μαΐου 00h