Δευτέρα 11 Μαίου 2020 στις 18.00

Ανοικτή συνέλευση για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου

Κάλεσμα για ανοικτή συνέλευση

Η Δευτέρα 11.05 - 18.00

Στο Κερβαν

(Σε χώρος θα είναι μια τάξη για να προστευουμε σε όλους από ιός)

Στις 7/5/2020 έπεσε μάρτυρας ο σύντροφος μας, μέλος του Grup Yorum, İbrahim Gökçek, στα 40 του χρόνια. O σύντροφος διέκοψε την απεργία πρίν 2 μέρες καθώς, στις 5/5/2020, υπήρξε μια πρώτη νίκη σε σχέση με τα αιτήματα του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος, όντας στην 323η μέρα απεργίας πείνας μέχρι θανάτου και σε πραγματικά κρίσιμη κατάσταση υγείας. Μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο, καθώς από την τόσο προχωρημένη απεργία πείνας, χρειαζότανε αίμα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο σύντροφος έδωσε τη ζωή του στον αγώνα, για δικαιοσύνη, ελευθερία έκφρασης και ισότητα. Πάλεψε με τρομερή δύναμη ψυχής για τα δίκαια αιτήματα της απεργίας πείνας του Grup Yorum, ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης του από το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ. Μέχρι την τελευταία στιγμή και όντας σε πολύ δύσκολή κατάσταση υγείας, μίλαγε και δήλωνε: YA ZAFER, YA ÖLÜM! ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Πάλεψε στην ηρωική αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, ενάντια στο φασισμό, την καταπίεση, τις διώξεις και τα βασανιστήρια. Ενωμένος μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς, μια γροθιά και μια αγκαλια, με τους άλλους δύο συντρόφους, μάρτυρες της αντίστασης, Helin Bölek και Mustafa Koçak!

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δικηγόροι, η Ebru Timtik (127η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (96η μέρα) καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (80η μέρα) και Özgür Karakaya (80η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές: Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum, να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού, να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.

Στα ονόματά των μαρτύρων μας της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται...Zafer Yakında…Η Νίκη Είναι Κοντά.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

BİZE ÖLÜM YOK! ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!

MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya

TO GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

GRUP YORUM HALKTIR SUSTURULAMAZ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Λαϊκό Μέτωπο

Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο(τομέας Ελλάδας)

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαΐου 16h