Σάββατο 9 Μαίου 2020 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

[Αθήνα] Πορεία για την επίθεση των μπάτσων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Για την επίθεση των μπάτσων στην πλ. Αγίου Γεωργίου

Αναδημοσίευση: Για την επίθεση των μπάτσων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Πορεία 9/5 πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 19:00

στον δρομο θα σπασουμε τον τρομο

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαϊου, οι βασανιστές των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ χτύπησαν αιφνιδιαστικά και με ακραίο σαδισμό τους γείτονες μας που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, δεκάδες συλληφθείσες στα κρατητήρια.

Το εγκλημά τους ? Η παρουσία τους στην ίδια τους την γειτονιά, εμποδίζει τα κέρδη των μαγαζατόρων - καταπατητών. Το πρόβλημα στην Αγίου Γεωργίου είναι γνωστό. Οι μαγαζάτορες σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και την αστυνομία έχουν καταπατήσει την μισή πλατεία και τώρα με αφορμή τον κορωνοϊο εχούν βάλει στόχο να την μετατρέψουν όλόκληρη σε προέκταση της επιχείρησης τους. Οι μιντιακές "ανησυχίες" δήθεν για την δημόσια υγεία είναι τουλάχιστον υποκριτικές. Αυτές οι "ανησυχίες" δεν υπάρχουν όταν πατιόμαστε στο μετρο για να πάμε δουλειά, όταν δουλεύουμε μαζι με άλλους πόσους για τα κέρδη των αφεντικών. Αυτές οι "ανησυχίες" θα εξαφανιστούν όταν σε μια βδομάδα θα πάμε "φρόνιμα" να καταναλώσουμε σε πλατείες γεμάτες τραπεζοκαθίσματα. Πάρτε το χαμπάρι οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στα κυκλώματα της νύχτας, ούτε στους κρατικούς προστάτες τους.

Είμασταν και θα είμαστε εδώ, κόντρα στους ενστολους σαδιστές και την μιντιακή παραπληροφόρηση.

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακες!

Πορεία 9/5 πλ. Αγίου Γεωργίου στις 19:00

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1605025/


1 2 3 4

Πρόταση για ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Κυψέλης

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.

Όσο στα "πλουσιότερα" προάστια, οι κεντρικές πλατείες και δρόμοι είναι γεμάτες, τα ΜΑΤ επιτίθενται συντεταγμένα και πλήρως κατευθυνόμενα σε λαϊκότερες συνοικίες, κινηματικό κόσμο που συμμετείχε σε πορείες καθώς και σε περιοχές που σκοπεύει να "αναπλάσει" και να χρησιμοποιήσει προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου. Η καταστολή τους δεν θα περάσει.

Στηρίζουμε και παρακινούμε οποιαδήποτε ελευθεριακή, αυτο-οργανωμένη συνέλευση κατοίκων της Κυψέλης στον αγώνα τους να διεκδικήσουν τους δημόσιους χώρους που ανήκουν σε όλους/ες μας και θα είμαστε όσα μπορούμε στην πορεία στις 7.

Προτείνουμε και παρακαλούμε τις συλλογικότητες που συμμετέχουν, εάν έχουν την θέληση και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε, στο τέλος της πορείας, στην πλατεία ανοιχτή μικροφωνική με σύντομες τοποθετήσεις, (καθώς και να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώς νέα πρωτοβουλία δεν έχουμε τα μέσα) με σκοπό τη δημιουργία αυτοοργανωμένης γενικής συνέλευσης κατοίκων, εργαζομένων και αλληλέγγυων ανθρώπων της Κυψέλης με θέματα την επανάκτηση του ελέγχου της πλατείας και όλων των δημοσίων χώρων της γειτονιάς, την προστασία των δημοσίων χώρων και των καταλήψεων απο τα ΜΑΤ και τρόπους αλληλοενημέρωσης όλων όταν γίνονται παρεμβάσεις καθώς και το ενδεχόμενο συμβολικής κατάληψης της πλατείας, για ένα βράδυ ως συνέχεια της πορείας.

Να στείλουμε ενα συντεταγμένο μήνυμα-απάντηση στο Κράτος, πως γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας, οι χώροι αυτοί ειναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα και επενδύσεις. Θα τα διεκδικήσουμε και θα τα υπερασπιστούμε.

Πρωτοβουλία Στεγαστικής Δράσης και Αλληλεγγύης

πηγή : https://www.facebook.com/RENTSTRIKE2020GR/


1 2 3 4

Στήριξη πορείας

από Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ την σημερινή πορεία στην πλατεία αγίου Γεωργίου, σε απάντηση στην καταστολή που δέχτηκαν άτομα της περιοχής και όχι μόνο επειδή απλά αραζαν μετά το τέλος της δυναμικής φεμινιστικης - queer πορείας στην γειτονιά η οποία είχε και συμμετοχή μεταναστριων. Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με περίσσιο μίσος και έστειλαν κόσμο στα νοσοκομεία και στα τμήματα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ ΘΎΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΑΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΊΣΩ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΏΡΓΗ ΣΤΙΣ 19:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605030/


1 2 3 4

Η καραντίνα φεύγει, η καταστολή παραμένει ( Περιφέρεια Αθήνας)

Φαίνεται ότι για το κράτος οι μέρες της καραντίνας δεν μπορούν να φύγουν έτσι ανεκμετάλλευτες. Στοχεύοντας στην αφομοίωση των φοβικών χαρακτηριστικών μεν, αλλά και στον ανώτερο ρόλο της κρατικής διαχείρισης δε, έρχονται να εφαρμοστούν λογικές μηδενικής ανοχής και υπέρμετρης καταστολής. Πριν λίγες μέρες στην Αγία Παρασκευή, χθες στην Κυψέλη. Ματ και δελτάδες να κοπανάνε οποιονδήποτε βρισκόταν στον δρόμο τους. Μάλλον η αυστηρή σύσταση εκ στόματος Χαρδαλιά για περιορισμό κυκλοφορίας, μεταφράζεται σε ανοιγμένα κεφάλια και συλλήψεις.

Υποκρισία και ψέματα θέτουν τα γκλοπ των ανθρωποειδών με στολή σε κίνηση. Στα στενά της Κυψέλης,, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, τα χημικά από τα δακρυγόνα ρίχνονται στην υπηρεσία της υγείας των κατοίκων της. Μιας υγείας που διασαλεύεται από όσους άραζαν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου ή έκανε βόλτα στην περιοχή, αλλά που προστατεύεται όταν οι πλατείες γεμίσουν μεθαύριο ασφυκτικά από τραπεζοκαθίσματα, καταλαμβάνοντας τους δημόσιους χώρους. Δεν ξέρουμε, αλλά λογικά το κέρδος λειτουργεί ως αντισηπτικό.

Το όργιο καταστολής και βίας όμως δεν θα τους περάσει, ούτε θα μείνει αναπάντητο. Ας γνωρίζουν οι κρατικοί διαχειριστές και τα ανδρείκελά τους ματ-δέλτα, ότι όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε, αλλά θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν θα αφήσουμε τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους να γίνουν οι αυλές των μαγαζιών και η ευκαιρία του κάθε αφεντικού να παράξει κέρδος. Και θα είμαστε εκεί να το υπερασπιστούμε.

Όλοι στην πλ. Αγίου Γεωργίου Κυψέλης στις 7.00
https://www.anarchist-federation.gr/archives/…

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

anarchist-federation.gr

πηγή : https://www.facebook.com/anarxikiomospondia20…