Τρίτη 12 Μαίου 2020 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 18:00 στις Εστίες Α' ΦΕΠΑ, Ουλωφ Πάλμε 2-4, Ιλίσια
σε ανοιχτό χώρο* (στην ταράτσα του 2ου ορόφου, κατειλημμένο χώρο του Common Multiple)

και σε διεθνιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις μετανάστ(ρι)ες την Παρασκευή 15/5, 4.00 μμ | Πλατεία Βικτώριας

Από τον εθνικιστικό παροξυσμό των πρώτων μηνών του 2020, με τα πογκρόμ των φασιστών και του ελληνικού κράτους ενάντια σε μετανάστριες/ες στον Έβρο και τα νησιά, μέχρι και σήμερα - εν μέσω πανδημίας - ο πόλεμος ενάντια στους/ις μετανάστ(ρι)ες συνεχίζει ακάθεκτος. Το κράτος έχει να αντιμετωπίσει και μια "νέα" κρίση, την υγειονομική, επιβάλλοντας "πρωτόγνωρα" μέτρα πειθάρχησης των σωμάτων μας, τα οποία είχε προ πολλού εφαρμόσει πάνω στα σώματα των μεταναστριών - για τους/ις οποίους/ες η "καραντίνα" σημαίνει διπλό αποκλεισμό σε camps και κέντρα κράτησης, χωρίς καμία πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και συνεχόμενη έκθεση σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Παράλληλα, ο κυρίαρχος λόγος τους κάνει ορατούς είτε ως "υγειονομική" απειλή είτε μέσω αναφορών στους αυξανόμενους τραυματισμούς και θανάτους λόγω των άθλιων συνθηκών στα camps, ενώ αποσιωπά και συγκαλύπτει την αστυνομική και ρατσιστική βία. Η διαπόμπευση των μεταναστριών της δομής στο Κρανίδι, τα βασανιστήρια στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, φωτιές σε hot-spot στα νησιά, ρατσιστικές επιθέσεις σε ξενοδοχεία που πρόκειται να στεγάσουν μετανάστες στην Έδεσσα, νεκροί εργάτες στα χωράφια της Μανωλάδας, είναι λίγα παραδείγματα της αντιμεταναστευτικής κρατικής και κοινωνικής ρατσιστικής βίας. Όταν όμως οι μετανάστες γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης ως φθηνό εργατικό δυναμικό ωφελώντας το ντόπιο κεφάλαιο παύουν να θεωρουνται "μολυσμένοι" κι "επικίνδυνοι" και o συνωστισμός παύει να αποτελεί πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να ενισχυθούν με τη σφραγίδα του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, που εντάσσεται φυσικά στην λογική του δόγματος της μηδενικής ανοχής. Στην απόφαση κατά την οποία από 1η Μάρτη έχει ανασταλεί το κατοχυρωμένο δικαίωμα της αίτησης ασύλου (άρα όσοι φτάνουν στα σύνορα μένουν σε άθλιες συνθήκες στις παραλίες και τους δρόμους των νησιών), έρχονται να προστεθούν νέες ρυθμίσεις: ταχείες απελάσεις, περιστολή διαδικασιών ασύλου, κλείσιμο όλων των δομών "φιλοξενίας" και εγκλεισμός σε κέντρα κράτησης χιλιάδων μεταναστών.

Κι ενώ υπάρχει μια διαρκής κρατική προσπάθεια αποσιώπησης του πολέμου ενάντια στις/ους μετανάστ(ρι)ες, οι αγώνες τους σπάνε τη σιωπή και την αορατότητά τους.

• Απεργίες πείνας στo κέντρο κράτησης της Δράμας (Παρανέστι) και της Κορίνθου, στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της Μόριας και συνεχείς διαμαρτυρίες στην Μόρια ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και στο καθεστώς παρανομοποίησης των μεταναστ(ρι)ών. Ταυτόχρονα μετανάστες στην Μόρια, εν απουσία παντελούς κρατικής και θεσμικής πρόνοιας ως προς υγειονομική περίθαλψη, αυτοοργανώνονται και παίρνουν τα δικά τους μέτρα προστασίας στην πανδημία. Σε αυτά προστίθεται και η πρόσφατη διαμαρτυρία παιδιών μεταναστών που στη Σάμο ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, την άμεση μεταφορά αυτών και των οικογενειών τους στην Αθήνα με σκοπό να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη. Ταυτόχρονα μετανάστες στην Μόρια, εν απουσία παντελούς κρατικής και θεσμικής πρόνοιας ως προς υγειονομική περίθαλψη, αυτοοργανώνονται και παίρνουν τα δικά τους μέτρα προστασίας στην πανδημία.
• Απεργίες πείνας σε Α.Τ. (Περιστερίου και Γλυφάδας) ανέδειξαν την οργή των μεταναστ(ρι)ών (κυρίως εποχικών εργατών που βρίσκονται χρόνια στην χώρα) απέναντι στον εγκλεισμό, την κακομεταχείριση και την επιβεβλημένη μόνιμη κατάσταση εξαίρεσης.
• Εξέγερση στο ΒΙΑΛ της Χίου μετά τον θάνατο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μετανάστριας και εξέγερση στο ΚΥΤ της Σάμου ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης ενάντια στους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτους και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Το κράτος εντάσσει τους μετανάστες σε έναν "κύκλο παρανομίας" από τον πόλεμο στα σύνορα και τον εγκλεισμό τους σε κέντρα κράτησης μέχρι την υποτίμηση της εργασίας τους και τη ρατσιστική μεταχείρισή τους από μπάτσους στους δρόμους και στα Α.Τ. Εκείνοι ζητούν άμεση απελεύθερωση από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο, χαρτιά, ελευθερία.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και μοιραζόμαστε την οργή τους απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς, απέναντι στα καπιταλιστικά κράτη που εκμεταλλεύονται και φυλακίζουν ανθρώπινες ψυχές.

Να αντισταθούμε στον πόλεμο που έχει κηρυχτεί κατά των μεταναστ(ρι)ών, να επιδιώξουμε διεθνιστικούς ταξικούς αγώνες ντόπιων-μεταναστ(ρι)ών ενάντια στην ολοένα μεγαλύτερη καταπίεση και υποτίμησή των ζωών μας.

*Θα υπάρχει τήρηση μέτρων προστασίας για όσα το επιθυμούν αλλά και ταυτόχρονη δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης με την συνέλευση
**Θα υπάρχει διερμηνεία σε Αγγλικά

Solidarity With Migrants
Συλλογικότητες και αλληλέγγυοι-ες σε πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες
Facebook: @solidaritymigrants
Mail: soliexdaritymiexgrants@gexmail.com

πηγή : https://www.facebook.com/solidaritymigrants
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Μαΐου 15h