Δευτέρα 18 Μαίου 2020 στις 20.00

Ανοιχτή συνέλευση ΑΚΘ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Είναι αυτές οι πλατείες που κάναμε τα πρώτα βήματα μας, οι παιδικές χαρές που παίξαμε, εκεί που βρεθήκαμε με τους φίλους μας, που κάναμε τις συζητήσεις μας για τα αγαπημένα μας βιβλία, ταινίες, comics, εκεί που ερωτευτηκαμε, εκεί που δώσαμε ραντεβού για να κατέβουμε σε μια πορεία ή που ξεκουραστηκαμε μετά, εκεί που κλείσαμε τα μάτια μας και ονειρευτηκαμε ένα όμορφο μέλλον και πιαστηκαμε ο ενας με τον άλλο για να περπατήσουμε τους δρόμους που ονειρευτηκαμε.

Προχθές το βράδυ τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα σε κατοίκους και νέο κόσμο που βρισκόταν στην πλατεία Αϊ Γιάννη της Αγίας Παρασκευής. Ο δήμαρχος Ζορμπάς, πιστός στη τακτική της δεξιάς να συκοφαντεί οτιδήποτε είναι συλλογικό, προσπαθεί από χθες το βράδυ να ταυτίσει το νέο κόσμο που επιλέγει μία πλατεία να συναντηθεί με τους φίλους του με τη διακίνηση ναρκωτικών. Βέβαια έχει τους λόγους του γιατί εδώ και καιρό προσπαθεί και αυτός να κάνει τις χάρες τους δίνοντας την πλατεία στα μαγαζιά για να βάλουν τραπεζοκαθίσματα. Και είναι αυτή η άτιμη η νεολαία που δεν λέει να φύγει.

Στη συγκεκριμένη πλατεία κάτοικοι και μη της Αγίας Παρασκευής έχουμε βρεθεί για συνελεύσεις, συλλογικές κουζίνες, φεστιβάλ, συναυλίες, προβολές ταινιών, χαριστικά/ανταλλακτικά παζάρια, συζητήσεις δίνοντας το κοινωνικό πρόσημο στους δημόσιους χώρους έξω από τη λογική του εμπορεύματος και προτάσσοντας την αξία της χαμένης συλλογικής ζωής σε καιρούς που η οικονομική κρίση άφηνε πίσω της πληγωμένους ανθρώπους μόνους. Με αφορμή το περιστατικό στην Αγία Παρασκευή και δεδομένης της νέας κρίσης που έρχεται δεν έχουμε ανάγκη ούτε καφετέριες ούτε τραπεζοκαθίσματα και για τα προβλήματα έχουμε συλλογικές διαδικασίες, ανοιχτές και δημόσιες να τα λύνουμε. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να βρεθούμε με τους γείτονές μας να δούμε πως θα βγούμε όρθιες σε μία κοινωνία ελεύθερη και πως θα αντισταθούμε στην επικείμενη φτωχοποίηση. Πώς θα πάρουμε ξανά τις ζωές μας στα χέρια μας από την υγεία, τη στέγη, τη τροφή, την εργασία δημιουργώντας μία νέα προοπτική τόσο για τη διαχείριση της κρίσης του «έχειν» όσον και της κρίσης του «είναι».

Μέχρι σήμερα βρήκαμε τους τρόπους και ανοίξαμε τους δρόμους της αλληλοβοήθειας με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Έτσι και τώρα θα βρούμε τους τρόπους για να συνεχίσουμε να περπατάμε για να βγούμε από αυτή τη κρίση όρθιοι, ίσοι και ελεύθεροι.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ