Τρίτη 12 Μαίου 2020 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Παράσιτα


στον εξωτερικό χώρο του Βοτανικού Κήπου για να μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Πλοκή:

Η ταινία του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon-ho, βουτηγμένη μέσα στην αλληγορία της ίδιας του της πραγματικότητας, με μαύρο χιούμορ όταν χρειαστεί, δεν ψάχνει πανάκεια εν μέσο τεθλασμένων ωραιοποιήσεων. Βασίζεται σε αληθινούς χαρακτήρες, αποφεύγει τις ακραίες μυθοπλασίες και πηγαίνει την κουβέντα εκεί ακριβώς που ορίζει η λογική: σε συμπεράσματα που αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδιάφορος πολιτικά. Εκείνος που θεωρεί ακόμα και στις μέρες μας πως, ότι συμβαίνει λίγα «στενά» παρακάτω είναι αδύνατον να τον αγγίξει. Η τρέλα της "πραγματικότητας" των πολλών, ενάντια στην παράνοια και το ξέσπασμα του ενός.

Στο «Parasite», δεν εστιάζουμε τόσο στην αντίδραση που προηγείται της δράσης μέσα από αποτρόπαιες καταστάσεις. Δεν το ενδιαφέρει ουσιαστικά τα πως και τα γιατί. Η ζωή είναι αυτή που είναι. Το χάος έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού χωρίς τυμπανοκρουσίες, εξεγέρσεις ή αιματοκύλισμα. Η μήπως το υποτιμητικό βλέμμα εκείνου του βολεμένου στο αναπαυτικό κάθισμα της Μερσεντές απέναντι σε έναν εξαθλιούμενο φουκαρά, δεν είναι αρκετό ώστε (υπό συνθήκη) να αποτελέσει κάποια στιγμή θρυαλλίδα έκρηξης?

Κατά παράκληση του σκηνοθέτη δεν θα πούμε περισσότερα για την πλοκή ούτε για τα σημεία κλειδιά σε αυτήν. Είδαμε το έργο στο σύνολο του για να σου καταθέσουμε με απόλυτη σαφήνεια πως, ταινία του είδους ζει και αναπνέει από τη συμμετοχή σου στην κουβέντα που ξεκινά μετά το τέλος της.

Aπο Νίκος Δρίβας

Evet:
https://el-gr.facebook.com/events/17806118011…

ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη
Πρόσβαση: λεωφορειακές γραμμές 700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

(https://maps.google.com/maps/ms?msid=20483914… )

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…