Πέμπτη 14 Μαίου 2020 στις 11.00

Συγκέντρωση ενάντια στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Ή Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ

Συνοπτικά οι πιο επίμαχες διατάξεις:

  • Καταργούνται ουσιαστικά οι περιοχές Natura. Αφού επιτρέπονται εντός αυτών των περιοχών βιομηχανικές και εκμεταλλευτικές δραστηριότητες όπως οι Βιομηχανικές Αιολικές Πηγές Ενέργειας και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων.
  • Καταργεί τους αυτοτελείς φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών μεταφέροντας την ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων σε έναν κεντρικό φορέα. Με αυτό τον τρόπο αφαιρεί την πιθανότητα αντιρρήσεων που μπορεί να έχουν τοπικοί φορείς.
  • Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι αδειοδοτήσεις θα εκδίδονται από ιδιωτικούς φορείς ή στην περίπτωση των ΒΑΠΕ από τον ξεπουλημένο σε ιδιώτες ΑΔΜΗΕ.
  • Οι δασικοί χάρτες και η δασική προστασία θα πάψουν να ισχύουν και θα επιτρέπονται επενδύσεις και βιομηχανικές δραστηριότητες σ' αυτές τις περιοχές.
  • Η διαχείριση των ΧΥΤΑ φεύγει από του δήμους και περνάει στα χέρια των ιδιωτών. Κι από ιδιωτικοποιήσεις ξέρουμε την προκοπή τους.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης νομιμοποιεί και επιτρέπει τη ληστρική εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης. Η επικείμενη πανδημία της φτώχειας και της καταστολής θα περιορίσει τα δικαιώματα και θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο μεγάλων κοινωνικών κομματιών. Οι μηχανές της ανάπτυξης και οι αδηφάγες ορέξεις των επενδυτών θα μετατρέψουν το περιβάλλον σε ένα απέραντο ερημωμένο εργοτάξιο κερδοφορίας. Απέναντι σ' ένα σύστημα που βιάζει τη φύση και τσακίζει τους ανθρώπους, να μην αφήσουμε τον εφιάλτη της Περσεφόνης να γίνει πραγματικότητα.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου

Μάιος 2020

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82309/