τι; : από : Ρουβίκωνας

Σάββατο 16 Μαίου 2020 στις 17.00

Συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης

Το Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο στην Καισαριανή ανοίγει τις πόρτες του

Το Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο στην Καισαριανή ανοίγει τις πόρτες του

Προχωράμε μπροστά. Απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, κόντρα στις επιθέσεις της καταστολής, στεκόμαστε περήφανα στο πλευρό των δικών μας ανθρώπων, της κοινωνικής βάσης, κρατώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Ρουβίκωνας ανακοινώνει την δημιουργία και έναρξη λειτουργίας μιας νέας εστίας αγώνα. Το Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16-18 στην Καισαριανή ανοίγει τις πόρτες του.

Πολλά είχαμε σχεδιάσει για αυτόν τον χώρο αλλά η πρόσφατη επιδημία μας πρόλαβε και ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων μας πήρε αναβολή. Όλα όμως θα γίνουν και θα ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα τους.

Για εμάς η επέκταση των πεδίων τοπικής αναφοράς είναι στρατηγική επιλογή και αυτός ο νέος χώρος είναι η αρχή. Κρίνουμε ότι τούτη είναι μία από τις ανάγκες των καιρών για όλο το κίνημα και δεν πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι καινούριο. Είναι μέρος της ιστορικής ελευθεριακής στρατηγικής η αποκέντρωση, η άμεση και σταθερή προσέγγιση της βάσης εκεί που δουλεύει ή εκεί που ζει. Όσο οι δυνάμεις μας μεγαλώνουν τόσο, πολλαπλασιαστικά, το καθεστώς θα μας βρίσκει μπροστά του σε όλο και περισσότερα σημεία.

Για την ώρα, ο χώρος θα λειτουργήσει για την συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στα πλαίσια του μηχανισμού αλληλεγγύης που στήσαμε από την αρχή της επιδημίας. Θα είναι ανοιχτός για αυτόν τον σκοπό κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 17:00 έως 19:00.

Καλούμε την βάση να συνεχίζει να στηρίζει τους μηχανισμούς αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει το ευρύτερο κίνημα. Η επιδημία δεν έχει τελειώσει ενώ η επερχόμενη οικονομική κρίση θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν το νέο κοινωνικό μας κέντρο.

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο

Ο φόβος είναι επιλογή. Οργάνωση και αγώνας. Ούτε βήμα πίσω.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/4267