Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 στις 9.00 πμ

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Ίρντι Κ.

Σχετικα με την εκδικητικη προσπαθεια απομακρυνσης του συντροφου Ι.Κ. απο την χωρα.

Τον Ιούλη του 2019 ο σύντροφος μας Irdi K., αλβανικής καταγωγής, επιχείρησε να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, κάτι που υποχρεούται να κάνει ανά πενταετία για να μπορεί να παραμένει στον ελλαδικό χώρο. Όπως έμαθε, ωστόσο, η ανανέωση αυτή δεν μπορεί να γίνει, λόγω του ότι αποτελεί ''δημόσιο κίνδυνο'', αφού είχε συλληφθεί στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014 και του είχαν αποδοθεί ως κατηγορίες μια σειρά απο πλημμελήμματα.

Η 6η Δεκέμβρη 2014 χαρακτηρίστηκε από ωμή αστυνομική βία, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις στο σωρό, τραυματισμούς και πολλά ακόμη. Μέσα στις συλλήψεις της πορείας ήταν και ο ΙΚ, στον οποίο αποφάσισαν να χρεώσουν μια σειρά απο κατηγορίες (οπλοκατοχή, οπλοχρησία κτλ). Μετά από μια σειρά αναβολών, το δικαστήριο έλαβε χώρα και ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες. Στα πλαίσια του δικαστηρίου ανέλαβε την ευθύνη της πολιτικής του ταυτότητας ως αναρχικός αλλά όχι αυτή των κατηγοριών που του προσάπτονταν. Πολύ αργότερα έμαθε πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει καν καθαρογραφεί και , επομένως, δεν μπορεί καν να οριστεί το εφετείο.

Μετά την αρχική απόρριψη της ανανέωσης της άδειας παραμονής ακολούθησε μια σειρά απορριπτικών αποφάσεων που έκαναν αρκετά ξεκάθαρο πως όλο αυτό δεν είναι τυχαίο, δεν πρόκειται για κάποιο γραφειοκρατικό κώλυμα, δεν είναι παρεξήγηση, δεν αποτελεί απλά μια τυπική διαδικασία. Οι νόμοι τους έγιναν για άλλη μια φορά λάστιχο, εφαρμόστηκαν σύμφωνα με τα κέφια του κράτους και της καταστολής και στοχοποίησαν τον σύντροφο ώστε να τον κλονήσουν. Το παιχνίδι παίζεται δίχως καν τους κανόνες που οι ίδιοι έχουν θέσει - όχι ότι μας ενδιαφέρουν οι κανόνες αυτοί, απλώς είναι σημαντικό να καταδεικνύεται η κατάχρηση αυτή και να πέφτουν οι μάσκες. Φαίνεται πως ο μόνος λόγος που ο σύντροφος λαμβάνει αυτήτην αντιμετώπιση είναι οι πολιτικές του θέσεις σε συνδυασμό με μια βίαιη αντιμεταναστευτική πολιτική που ακμάζει τον τελευταίο καιρό. Τα συνηθισμένα τεκμήρια που αρκούν για να παρεμποδίσουν την αναγκαστική απομάκρυνση του ΙΚ από τη χώρα περιφρονήθηκαν με περίσσιο θράσος και ειρωνεία απο την δικαστίνα Κανίδου, η οποία δεν δίστασε να εξαντλήσει την προκατάληψη και το περιπαικτικό της ύφος στα πλαίσια της υπόθεσης αυτής.

Για ακόμη μια φορά, και μάλιστα με ξεδιάντροπο τρόπο το κράτος επιχειρεί να εξαντλήσει κάθε κατασταλτικό μέσο που διαθέτει εναντίον του '''αλλου'', όσων συνεκδοχικά δηλαδή θεωρεί απειλή, όσων αγωνίζονται, όσων αντιστέκονται, όσων γίνονται αντιληπτ@ ως εχθρικά, περιθωριακά, αντικοινωνικά, μη κανονικά. Ο ΙΚ βαπτίστηκε με το γνωστό τρομολαγνικό ύφος των σιχαμάτων δημόσιος κίνδυνος και βάσει αυτού του τίτλου του αφαιρείται η δυνατότητα διαμονής εντός του ελλαδικού χώρου. Τι σημαίνει, όμως, αυτή η φράση και τι ρόλο επιτελεί? Μέσω αυτού του φαιδρού επικοινωνιακού τρικ, το κράτος προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά που το συντηρούν και το προστατεύουν. Καθονομάζοντας κάτι ως ''δημόσιο'' προσάπτοντας δηλαδή μια καθολικότητα στη φύση του κινδύνου και παράλληλα υπονοώντας μια άκριτη και γενικευμένη επιθετική διάθεση, προσπαθεί να στρέψει το βλέμμα μακριά από το ίδιο και το σαθρό του ρόλο. Η κυριαρχία προσπαθεί να αλλάξει την αφήγηση. Οτιδήποτε την απειλεί, σταμπάρεται ως αόριστος και ατέρμονος και ανεξέλεγκτος κίνδυνος που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει κατά πάντων με τρόπο αλλοπρόσαλλο.

Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους. Σε έναν κόσμο διαχυτο από εξουσία και εξουσιαστικές σχέσεις κάθε είδους, είμαστε όλοι, όλες και όλα δημόσιος κίνδυνος. Είμαστε δημόσιος κίνδυνος για την κυριαρχία, δημόσιος κίνδυνος για το κράτος, για τον πολιτισμό, για το υπάρχον. Είμαστε δημόσιος κίνδυνος διότι λόγος και πράξη και, το βασικότερο, οι συντροφικές σχέσεις που μας ενώνουν και μας κάνουν ένα, αποτελούν σταγόνες που σαπίζουν το οικοδόμημα που με τόση βία χτίσανε. Και αυτό τους είναι αρκετό για να μας φυλακίσουν, να μας εξορίσουν, να μας απελάσουν. Θέλουν να δημιουργήσουν απόσταση φαινομενική και πρακτική ανάμεσα μας, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Ο πήχης ολοένα ανεβαίνει, τα δεδομένα διαρκώς μεταβάλλονται και πλέον δεν γλιτώνουν πολλοί από το εκδικητικό δρεπάνι. Εμείς από την πλευρά μας, όλα αυτά τα συνυπολογίζουμε και τα μετράμε - και έχουν πολύ μεγάλη σημασία από στρατηγική άποψη. Την ίδια στιγμή, βέβαια, εξακολουθούμε να βλέπουμε εχθρικά κάθε έκφανση και κάθε προσωπείο του νοσηρού θεσμού της δημοκρατίας και τίποτα δεν είναι λιγότερο άξιο του εξεγερτικού μας μένους.

Δεν κάνουμε επίκληση ούτε σε κάποια αθωότητα του συντρόφου, ούτε στα αστικά του δικαιώματα. Άλλωστε, άν οι ''αθώοι'' αξίζουν μια φορά την αλληλεγγύη μας, τότε οι ''ένοχοι'' την αξίζουν και με το παραπάνω.

Καλούμε σε πολύμορφη αλληλεγγύη με τον σύντροφο μας για να δείξουμε σε όσους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας φιμώσουν, να μας αφοπλίσουν, να μας φοβίσουν και να καθαρίσουν τον τόπο από κάθετι που θεωρούν μιασματικό, τι σημαίνει αγώνας για απελεύθερη ζωή και αυτενέργεια και τι είναι ικανός να επιφέρει.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΥΝΟΡΟΥ, ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ,ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ (ΨΥΧΟ)ΚΕΛΙΟΥ , ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Καταληψη 111


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Τον Ιούλιο του 2019, ο Ίρντι Κ. σε μία απόπειρα να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα, μέσα από μία τυπική διαδικασία που πρέπει να λαμβάνει χώρα ανά πενταετία, έρχεται αντιμέτωπος με την μη πραγματοποίηση της. Βαφτισμένος ως δημόσιος κίνδυνος λόγω της σύλληψης του κατά την διάρκεια πορείας 6ης Δεκέμβρη το 2014, απειλείται με απέλαση από τη χώρα. Μετά από αυτό, μέσα από μία σειρά εκδικητικών, εξαιτίας της πολιτικής του ταυτότητας και δράσης, απορριπτικών αποφάσεων, συνεχίζει να δέχεται την κρατική καταστολή, με τους εκπρόσωπους του δικαστικού θεσμού να είναι οι άμεσα υπεύθυνοι.

Εμείς έχουμε να πούμε πως όσοι σύντροφοι κι αν βρεθούν στο στόχαστρο του κράτους, θα στεκόμαστε πλάι τους ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο διοικητικό πρωτοδικείο στις 11/6.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΙΡΝΤΙ Κ.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.exnet

saekm.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Η υπόθεση του συντρόφου Irdi K. ξεκινά τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ίδιος καλείται να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, λόγω της αλβανικής καταγωγής του, μια διαδικασία «τυπική» που στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια. Ωστόσο, του γνωστοποιείται ότι λόγω της σύλληψής του στην πορεία της 6η Δεκέμβρη 2014 και των κατηγοριών που του αποδόθηκαν, δεν μπορεί να γίνει εφικτή η ανανέωση, με το επιχείρημα ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Αυτός ο «χαρακτηρισμός» του προσάπτεται έπειτα από το δικαστήριο στο οποίο ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στην πορεία ως αναρχικός, χωρίς να αποδέχεται τις κατηγορίες.

Οι συνεχιζόμενες απορριπτικές αποφάσεις που ακολούθησαν κάνουν σαφή την επιμονή του κράτους να καταστείλει τους συντρόφους, χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» τους νόμους που το ίδιο έχει ορίσει, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόσχημα για την απομάκρυνση από τη χώρα βασίζεται στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της εξουσίας να στοχοποιήσει αυτούς που αντιστέκονται και βρίσκονται απέναντί της. Οι εκδικητικές μεθοδεύσεις του κράτους γίνονται προφανείς, όχι μόνο από την δικαστική αυθαιρεσία και την προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ιrdi K., αλλά και από την επιλεκτική «αξιοποίηση» των κανόνων τους, εφαρμόζοντάς τους ώστε να εξυπηρετούν τη διατήρηση και τη μη αμφισβήτηση της κυριαρχίας.

Αυτή η στάση του κράτους δεν μας εκπλήσσει, αφού χρησιμοποιεί ανέκαθεν ανάλογες πρακτικές για να καταστείλει όποιον/α δε συμμορφώνεται με τους κανόνες του. Η αλληλεγγύη μας δεν προκύπτει ως συνέπεια κανενός δικαιώματος, όπως ορίζεται από την εξουσία, αλλά πηγάζει από την ανάγκη να συμμετάσχουμε στον αγώνα ενάντια στο κράτος, κομμάτι του οποίου αποτελεί και ο σύντροφος Irdi K. Δεν υπερασπιζόμαστε κανένα σύντροφο και καμία συντρόφισσα σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της αστικής δημοκρατίας σε αθώους και ενόχους, αλλά εκφράζουμε την πολιτική αλληλεγγύη μας ενάντια στην εξουσία και την κρατική καταστολή.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IRDI K

Πορεία - Δευτέρα 8/6 στις 18.00 Καμάρα

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα διοικητικά δικαστήρια - Πέμπτη 11/6 στις 9:00.

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων & διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΙΡΝΤΙ Κ.
Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα καταστολής εναντίων όσων αγωνίζονται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και όσες δεν είναι χρήσιμες σε αυτό οι μετανάστες που αποτελούν το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας υπόκεινται σε μία επιπλέον σειρά νομικών περιορισμών. Σαν να μην έφτανε η εξαίρεση όσων δεν έχουν χαρτιά από την πρόσβαση στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη νόμιμη εργασία, το κράτος έχει φροντίσει να τους στερήσει και το δικαίωμα στην αντίδραση. Ανεξάρτητα όμως από το αν κάποιος έχει χαρτιά ή όχι, σε περίπτωση που έτυχε να μη γεννηθεί εντός των συνόρων αυτό αρκεί για να βρίσκεται σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Συγκεκριμένα, υπάρχει νομοθεσία σύμφωνα με την οποία δύναται να κινηθεί διαδικασία απέλασής αλλοδαπού σε περίπτωση που καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα εφόσον πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις.

Όπως σε κάθε νόμο φυσικά οι δημιουργοί του φρόντισαν να αφήσουν ένα παραθυράκι το οποίο επιτρέπει την ερμηνεία και εφαρμογή του κατά το δοκούν. Το παραθυράκι στην προκειμένη περίπτωση είναι το αν ο αλλοδαπός που καταδικάστηκε για κάποιο αδίκημα χαρακτηρίζεται ως «δημόσιος κίνδυνος». Έτσι, όλα τα κριτήρια μπορούν να αγνοηθούν στις περιπτώσεις που επιδιώκεται η απέλαση κάποιου υιοθετώντας απλά αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Αυτό ακριβώς το παραθυράκι είναι που χρησιμοποιείται και στην περίπτωση του αναρχικού Ίρντι Κ. στον οποίον αρνήθηκαν την ανανέωση της άδειας παραμονής του εξαιτίας της σύλληψής του κατά τη διάρκεια πορείας το Δεκέμβρη του 2014.Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό της εκδικητικότητας που δείχνει το κράτος απέναντι σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν την απόλυτη κυριαρχία του. Φυσικά θα ήταν γραφικό να αναγνώσουμε αυτό το περιστατικό απλά ως ένα ακόμα καρέ εχθροπραξιών μεταξύ κράτους και αναρχικών. Αν εχθές στόχευαν τους μετανάστες και σήμερα τους αναρχικούς, σκοπός τους είναι αύριο να τσακίσουν οικονομικά αλλά και κατασταλτικά, όσους και όσες τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

Στη συνθήκη αυτή που το καθεστώς εξαίρεσης γίνεται κανόνας μόνο μία μπορεί να είναι η απάντηση. Να συνειδητοποιήσουμε πως είναι κοινή η ρίζα σε όλα μας τα προβλήματα. Να εμπιστευτούμε τη συλλογική μας δύναμη, να οργανωθούμε και να τολμήσουμε να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση & εκμετάλλευση.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΙΡΝΤΙ Κ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 12/3

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Τον Ιούλιο του 2019 ο αναρχικός σύντροφος Ίρντι Κ. πήγε για μία ακόμη φορά να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, κάτι που είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε πέντε χρόνια, αφού κατάγεται από την Αλβανία. Μόνο που αυτή τη φορά η αίτηση απορρίφθηκε από τις δικαστικές αρχές, λόγω της σύλληψης-καταδίκης του κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2014, με το πρόσχημα ότι αποτελεί "δημόσιο κίνδυνο". Μετά τη πρώτη απόρριψη ανανέωσης της άδειας παραμονής του, ακολουθούν και άλλες απορριπτικές αποφάσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα, για μία ακόμη φορά, την εκδικητικότητα του κράτους στο πρόσωπο του συντρόφου για την πολιτική του ταυτότητα και μόνο.

Το κράτος χρησιμοποιεί ως χαρτί, γι αυτή τη παράλογη δίωξη, νέους μεταναστευτικούς νόμους και πολιτικές αλλά πίσω από αυτό το παιχνίδι βλέπουμε πως χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να καταστείλει όποιον αγωνίζεται ενάντια στη κυριαρχία του. Μπάτσοι, δικαστές και εισαγγελείς, για μία ακόμη φορα με πρωτάκουστο τέχνασμα, τιμωρούν παραδειγματικά κάποιον για την πολιτική του δράση και ταυτότητα.

Η συνεχόμενη θρασύς επιβολή από το κράτος και τις αρχές αγγίζει πλέον τον απόλυτο παραλογισμό, μέσω της καταστολής με αυτοσχέδιους νόμους, με τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς, σεξιστικές παρενοχλήσεις, διώξεις βγαλμένες μέσα απο σενάριο sci. fi., επιθέσεις και κακοποίηση σε όλα τα αγωνιζόμενα και περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Όσο η κρατική εξουσία παίζει έτσι με τις ζωές συντρόφων-ισσών μας, άλλο τόσο κι εμείς θα εντείνουμε τον πόλεμο απέναντι της.Δεν θα αφεθεί κανένας-μία μόνη της στα βρωμερά χέρια των μπάτσων και των δικαστών. Η αλληλεγγύη μας, η πολιτική δράση και η διάχυση των δικών μας όρων στο κοινωνικό σύνολο θα συνεχίζει να είναι όπλο ενάντια τους.

Μέχρι τη καταστροφή και του τελευταίου κελιού/κλουβιού, κανείς/καμία δεν θα είναι ελεύθερος/η. Καταστροφή των συνόρων σε ολόκληρη τη γη.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Irdi K. που απειλείται με απέλαση

Συγκέντρωση: Πέμπτη 11/6, 09:00-Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Το καλοκαίρι του 2019 (τον Ιούλιο συγκεκριμένα) ο σύντροφος Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, στην τυπική διαδικασία να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, μια διαδικασία που γίνεται υποχρεωτικά ανά πενταετία, ώστε να μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα (όπου έχει μεγαλώσει κι έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή), πληροφορήθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης, διότι ο ίδιος αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, λόγω της σύλληψης του και της απόδοσης πλημμεληματικών κατηγοριών εναντίον του, γιατί συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014.

Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, στη συγκεκριμένη πορεία υπήρξε έντονη και ωμή αστυνομική καταστολή. Συλλήψεις στον σωρό, ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί και άλλα περιστατικά αστυνομικής βίας. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Ίρντι Κ. . Έπειτα από αρκετές αναβολές ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε την πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός, απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες που του προσάπτονταν.

Πρόκειται προφανώς για μια εκδικητικού τύπου δίωξη του συντρόφου, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κρατικής καταστολής, καθώς τις αναβολές, τη μη ανανέωση της άδειας παραμονής, τον χαρακτηρισμό του ως δημόσιου κινδύνου, το τέντωμα ή μάζεμα των ίδιων τους των νόμων συμπλήρωσε ένα ντόμινο απορρίψεων της ανανέωσης της άδειας παραμονής του.

Είναι ολοφάνερο πως όταν είσαι μετανάστης/τρια ή προέρχεσαι από οικογένεια μεταναστών και έχεις πολιτική δράση και ταυτότητα, τότε όχι μόνο δε λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά κριτήρια που είναι υπεραρκετά, για να συνεχίσεις να παραμένεις στη χώρα, αλλά απεναντίας απορρίπτονται με άκρως περιφρονητικό και ειρωνικό τρόπο από δικαστές κι εισαγγελείς.

Στην περίπτωση του Ίρντι Κ. ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πάγια πολιτική του ελληνικού κράτους που αρνείται να αναγνωρίσει πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς που ζουν και εργάζονται επί δεκαετίες στη χώρα, κρατώντας τους σε μια διαρκή κατάσταση ολοκληρωτικής επισφάλειας. Ακόμη πιο έντονα, όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εφιαλτική υπενθύμιση πως στην περίπτωση που είσαι μετανάστης/τρια, τότε εξαιρείσαι από το δικαίωμα στην αντίσταση και οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή πέρα από την πλήρη πειθάρχηση δίνει το δικαίωμα στο κράτος να σε συντρίψει μέσα από καφκικού τύπου διώξεις.

Αυτή η συνθήκη, όμως, έχει αποδέκτες και το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Κοίτα τι θα πάθεις αν αντισταθείς είναι το μήνυμα… Απέναντι σε αυτό το μήνυμα ορθώνουμε το ανάστημα μας, δεν το δεχόμαστε και δεν πρόκειται να το δεχτούμε ποτέ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 11/6, 09:00 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

libertasalonica.wordpress.com

lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ο Ιρντι Κ ήταν ένας από τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη το 2014, μια σύλληψη για την οποία θα βρεθεί ξανά υπόλογος μετά από 5 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2019, στην προσπάθεια του για ανανέωση της άδειας παραμονής του στη χώρα βρέθηκε αντιμέτωπος με την άμεση απειλή της απέλασης, καθώς αρνήθηκαν ακόμα και το αίτημα του για ανανέωση των χαρτιών του, με τη βεβαιότητα ότι θα απορριφθεί, αφού η δικαστική απόφαση που είχε παρθεί 5 χρόνια πριν τον καθιστά "δημόσιο κίνδυνο". Του ζητείται λοιπόν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να "αποχωρήσει οικειοθελώς" σε διάστημα 30 ημερών από το μέρος που έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή, με αφορμή μία εφέσιμη ποινή της οποίας το εφετείο δεν έχει καν οριστεί. Γνωρίζουμε όλοι και όλες την εκδικητικότητα του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης απέναντι στο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, ειδικά απέναντι στον α/α χώρο. Για τους μετανάστες/τριες συντρόφους/ισσες μας όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Το ελληνικό κράτος θέλει να κάνει σαφές σε αυτούς τους ανθρώπους πως από τη στιγμή που "μπαίνουν στα εδάφη του" πρέπει να υποταχθούν σε αυτό και να μη σηκώνουν κεφάλι, ακόμα κι αν η πραγματικότητα για αυτούς είναι : ρατσιστικές επιθέσεις, εργασιακός μεσαίωνας, εκμετάλλευση, αδυναμία ή καθυστέρηση απόκτησης χαρτιών. Για όποιον/α δεν συμμορφώνεται στις κρατικές υποδείξεις, η απειλή της απέλασης είναι πάντα παρούσα. Για μας "δημόσιοι κίνδυνοι" είναι τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής που ξυλοκοπούν φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, λιντσάρουν ανθρώπους και σκοτώνουν δεκαπεντάχρονα παιδιά, αλλά και οι φασίστες που επιδίδονται σε πογκρόμ ανεξέλεγκτης βίας προς ανθρώπους κυνηγημένους από τη φρίκη του πολέμου που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. (πολύ σύντομη ανάλυση για κάτι πολύ μεγάλο, μπορεί να βγει ή να αναδιατυπωθεί αν θέλετε) Απέναντι στις εντατικές προσπάθειες πειθάρχησης των μεταναστών/τριων και του κόσμου του αγώνα γενικότερα, να προβάλλουμε συλλογικές αντιστάσεις, πέρα από έθνη και σύνορα.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ. ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 9:00


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ο σύντροφος Ι.Κ., αλβανικής καταγωγής απειλείται με απέλαση από την Ελλάδα. Τον Ιούλιο του '19, όταν πήγε να πραγματοποιήσει τις τυπικές διαδικασίες για την ανανέωση της άδειας παραμονής του στην χώρα πληροφορήθηκε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρ΄ότι κατέχει όλες τις «απαραίτητες πιστοποιήσεις» και πληροί τα αντίστοιχα κριτήρια για κάτι τέτοιο, η άδεια παραμονής του δεν ανανεώθηκε. Όπως πληροφορήθηκε αργότερα, είχε δοθεί «άνωθεν εντολή».

Ο Ι.Κ. είναι γνωστός για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα. Αφορμή για την παραπάνω σκευωρία, φαίνεται να αποτελεί η σύλληψή του τον Δεκέμβρη του 2014 και η καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση εναντίον του σε 27 μήνες φυλάκισης. Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μέρα συμπλήρωσης 6 χρόνων από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και κορύφωσης της απεργίας πείνας τους Ν. Ρωμανού, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της αστυνομίας στην πορεία. Αμέσως, χαρακτηρίστηκε «δημόσιος κίνδυνος» και εκδόθηκε εντολή από την αστυνομία στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην ανανεωθεί η άδεια παραμονής του στην χωρά, όταν αυτή λήξει. Με πρωτοφανή τρόπο, κράτος - αστυνομία σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές μεθοδεύουν την απέλαση του. Μια περιπέτεια με γραφειοκρατικά εμπόδια και δικαστικές δυσκολίες έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο για τον Ι.Κ. Οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρο πως ο λόγος για την μη ανανέωση της άδειας παραμονής δεν είναι άλλος από την πολιτική του ταυτότητα. Οι ίδιοι εμμένουν στην σύλληψη και την πρωτόδικη καταδίκη του και «καταδικάζοντας» το αναρχικό κίνημα απορρίπτουν κάθε του αίτημα.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να καταστείλει όποιον διαλέγει τον δρόμο του αγώνα. Το οπλοστάσιο του είναι μεγάλο και για αυτό επιστρατεύεται κάθε δυνατό μέσο. Η κρατική καταστολή άλλοτε εκφράζεται μέσω της ωμής καταστολής των μπάτσων, τις σεξιστικές επιθέσεις, τον βασανισμό συντρόφων και τις εκκενώσεις καταλήψεων και άλλοτε λαμβάνει πιο «αναίμακτες» μορφές μέσω εξαντλητικών οικονομικών εγγυήσεων ή μεθοδεύσεις για απέλαση αγωνιστών. Από τους μετανάστες που στοιβάζονται στα κολαστήρια της Μόρια και των άλλων «κέντρων κράτησης», την κατάργηση του Ασύλου μέχρι τα τελεσίγραφα των εκκενώσεων και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον του αναρχικού κινήματος διαφαίνεται το μένος των εξουσιαστών για την ολοκληρωτική συντριβή των καταπιεσμένων και των αγωνιστών. Για μας, ο χαρακτηρισμός του συντρόφου Ι.Κ. σε «δημόσιο κίνδυνο» και η επιχειρούμενη απέλαση του, εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Η καταγωγή ενός ανθρώπου, δηλαδή, γίνεται το μέσο που το κράτος θα καταφέρει να «ξεμπερδέψει» με έναν αναρχικό. Η αλληλεγγύη μας σε όποιον χτυπιέται από το κράτος και το κεφάλαιο είναι εκτός από αυτονόητη και επιτακτική.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΠΑΤΣΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΩΝ,

ΔΥΝΑΜΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ι.Κ.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο διοικητικό πρωτοδικείο στις 11/6 στις 9:00

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», μέλος της Α.Π.Ο. - Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, στην τυπική διαδικασία ανανέωσης της άδειας παραμονής του, ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, διότι ο ίδιος αποτελεί ''δημόσιο κίνδυνο'', λόγω της σύλληψης του και της απόδοσης πλημμεληματικών κατηγοριών εναντίον του, γιατί συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014, πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρο πως ο λόγος για την μη ανανέωση της άδειας παραμονής δεν είναι άλλος από την πολιτική του ταυτότητα.

Πρόκειται προφανώς για μια εκδικητικού τύπου δίωξη. Ο Ι.Κ. είναι γνωστός για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα. Για εμάς η στάση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κρατικής καταστολής μια κρατική πολιτική εμπέδωσης του φόβου στον πληθυσμό που έχει αποδέκτες και το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μέσα από το χτύπημα του πιο ζωντανού και αγωνιστικού κομματιού της κοινωνίας. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον χτυπιέται από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΠΑΤΣΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 9:00

http://libertatiasquat.blogspot.com/2020/06/i…
Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό / μέλος της Α.Π.Ο-Ο.Σ.

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιουνίου 15h