Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Αθήνα] Πορεία αλληλεγγύης στους αγωνιστές της Τουρκίας

7 kişi, Dogan Duzgun dahil, yazı

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 2/6, 18:00,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 26/5

ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Στη μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσαν μάρτυρες 3 σύντροφοί μας. H Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek , μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στη 288η και 323η μέρα αντίστοιχα και ο σύντροφος Mustafa Koçak στη 297η μέρα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκηψαν ποτέ το κεφάλι και δε λύγισαν ούτε για μια στιγμή, αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαους της Τουρκίας, με πίστη και αυταπάρνηση. Γι'αυτό και το καθεστώς Ερντογάν, φοβάται τη δύναμη αυτού του αγώνα και δε δίστασε να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των μαρτύρων μας, με δακρυγόνα συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του συντρόφου İbrahim Gökçek, φτάσανε σε σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσαγάγωντας μέχρι και τον πατέρα του.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (146η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (115η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (99η μέρα) και Özgür Karakaya (99η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.

Στα ονόματά των μαρτύρων μας της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.…Η Νίκη Είναι Κοντά.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!

MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Τρίτη 2/6, 18:00, Προπύλαια

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

27/05/2020

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μαΐου 16h


1 2 3 4 5 6 7

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ 6ΜΜ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στη Συγκέντρωση της Τρίτης 2 Ιούνη στις 6μμ στα Προπύλαια και στην Πορεία που θα ακολουθήσει στην Τουρκική Πρεσβεία

Καταγγέλλουμε το Τουρκικό φασιστικό κράτος για τις δολοφονίες των Τούρκων αγωνιστών

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Τουρκικό και Κουρδικό λαό

Δυναμώνουμε τη φιλία και κοινή πάλη των λαών μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και τον εθνικισμό

uploaded document

πηγή : http://www.kkeml.gr/αθηνα-κάλεσμα-σε-συγκέντρ…


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής σε διαδήλωση προς την Τουρκική Πρεσβεία

"αγαπάμε τόσο πολύ την ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή ώστε να πεθάνουμε γι αυτήν"

Στις 02/06 το ανταγωνιστικό κίνημα καλείται να διαδηλώσει για να τιμήσει τα μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος GrupYorum, τηνHelinBölekκαι τονİbrahim Gökçekκαι το σύντροφο, μέλος του Λαϊκού Μετώπου, Mustafa Koçak, που έπεσαν μαχόμενοι στην αντίσταση με απεργία πείνας μέχρι θανάτου για 288, 323 και 297 μέρες αντίστοιχα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στην αδικία, τη φίμωση, τα βασανιστήρια, την καταπίεση, αντιστεκόμενοι μέχρι τέλους για τα δίκαια αιτήματα της απεργίας πείνας. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους απεργούς που συνεχίζουν την αντίσταση, μέσα στις φυλακές της Τουρκίας.ΣτουςΔικηγόρουςτου Λαού,Ebru TimtikκαιAytaç Ünsal,καθώς και στους πολιτικούς κρατούμενους Didem Akman και Özgür Karakaya. Να δυναμώσουμε τις φωνές τους για να ακουστούν παντού τα αιτήματα τους:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Γιατί όπως γράψανε και οι σύντροφοι μας από το Λαϊκό Μέτωπο και την Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν: "Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα των GRUP YORUMκαι για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι και δεν λύγισαν ούτε για μια στιγμή, αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαούς της Τουρκίας με πίστη και αυταπάρνηση. Γι αυτό και το Καθεστώς Ερντογάν φοβάται τη δύναμη αυτού του αγώνα και δεν δίστασε να επιτεθεί στις κηδείες των μαρτύρων μας, με δακρυγόνα συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του συντρόφου Ibrahim Cokcek φτάσανε σε σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσάγωντας μέχρι και τον πατέρα του".

Στεκόμαστε στο πλευρό τους, προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στους αγωνιστές και τους λαούς, ενάντια στο πολεμοκάπηλο κλίμα που καλλιεργείται τεχνηέντως και στις δυο πλευρές του Αιγαίου και οφείλεται στην όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις και τα κράτη Ελλάδας και Τουρκίας. Ενός ανταγωνισμού που συνδέεται με τα εμπλεκόμενα και αλληλοσυγκρουόμενα καπιταλιστικά συμφέροντα, τις πολεμικές εξελίξεις και τους ανταγωνισμούς γύρω από την αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς τόσο η ελληνική όσο και η τούρκικη άρχουσα τάξη, φιλοδοξούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μέσα σε ένα ρευστό σκηνικό ενδοκυριαρχικών αντιπαραθέσεων.

Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη όξυνσης των αστικών ανταγωνισμών, σε μια συγκυρία που οι λαοί των δύο χωρών φτωχοποιούνται και εξαθλιώνονται από τις οικονομικές επιλογές των κυβερνήσεων τους, σε μια συγκυρία που οι κυβερνήσεις μέσω εθνικιστικών και ρατσιστικών παραλληρημάτων επιχειρούν να βομβαρδίσουν τους δεσμούς της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσονται διαχρονικά μεταξύ των δύο χειμαζόμενων λαών. Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη εποχή που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και το ενδεχόμενο γενίκευσης και όξυνσης των περιφερειακών συγκρούσεων δεν αποκλείει το ξέσπασμα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου που θα επιφέρει ένα γενικευμένο αιματοκύλισμα στους λαούς για την επαναφορά της καπιταλιστικής μηχανής.

Σε αυτή την συγκυρία το Τουρκικό και Ελληνικό κράτος σαν γνήσιοι μακελάρηδες των λαών προετοιμάζουν το έδαφος για μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κρατών. Μια αναμέτρηση που απαιτεί την αποτίναξη των δεσμών διεθνιστικής αλληλεγγύης και την επιβολή ενός κλίματος αλληλοεξόντωσης και κανιβαλισμού μεταξύ των λαών προκειμένου να αποτελέσουν καύσιμη ύλη στους τυχοδιωκτικούς και πολεμοκάπηλους ανταγωνισμούς τους. Ήδη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελούν τα πρώτα θύματα της όξυνσης του ανταγωνισμών με τις δύο χώρες να επιδίδονται σε ένα ανεξάντλητο και εθνικιστικό κρεσέντο υποτίμησης και απαξίωσης των ζωών τους μέσω των εκατέρωθεν επαναπροωθήσεων και της άγριας καταστολής τους στα σύνορα του Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου.

Παρά τους αστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ των δύο κρατών, η εξέλιξη των οποίων θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την στάση των μεγάλων δυνάμεων και ειδικά του ρόλου που θα επιλέξουν να παίξουν οι ΗΠΑ στην περιοχή της Α.Μεσογείου, η συνεργασία των δύο χωρών στο επίπεδο της "αντι"τρομοκρατικής πολιτικής φαίνεται να εξελίσσεταιανεπηρέαστα. Το ελληνικό έδαφος όχι μόνο δεν αποτελεί καταφύγιο για τους αγωνιστές που διώκονται από τον φασίστα Ερντογάν αλλά φαίνεται να αποτελεί το καταλληλότερο πεδίο για τις ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να "εργαλειοποιούν" τους αγωνιστές αξιοποιώντας τους ανάλογα με την πολιτική συγκυρία για τις επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής τους.

Δεν ξεχνάμε τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Σύριζα λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν το 2017 με ανύπαρκτα στοιχεία. Τις πρόσφατες συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσών στα Σεπόλια έπειτα από την συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη και την επιθυμία που εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός για συλλήψεις μελών του ΛαϊκούΜετώπου στην Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε τις απαγωγή - εξαφάνιση του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαιλά το 2013 από το κέντρο της Αθήνας σε αυτοκίνητο που όπως αποδείχθηκε άνηκε σε όχημα της ελ.ασ. Δεν ξεχνάμε τις δηλώσεις - πιέσεις της Τουρκικής πρεσβείας κάθε φορά που ο επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας κατάφερνε το δικαίωμα στην χορήγηση άδειας από τις φυλακές.

Καλούμε στη διαδήλωση για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας που αγκομαχάνε κάτω από την καταπίεση του φασιστικού καθεστώτος του ΑΚΡ . Μα και συνάμα να στηρίξουμε έμπρακτα τόσο τα πρωτοπόρα επαναστατικά εγχειρήματα που αγωνίζονται για την ανατροπή του φασισμού και του ιμπεριαλισμού και το πέρασμα στοσοσιαλισμό, όσο και τον ανθό της νεολαίας, του πολιτισμού, της μόρφωσης, της μουσικής και της εκπαίδευσης που αργοπεθαίνει στα μπουντρούμια του Τουρκικού κράτους επειδή διεκδικεί δικαιώματα και ελευθερίες. Επειδή η ελευθερία του λόγου δεν συμβιβάζεται και δεν χωράει στις προσταγές και τους περιορισμούς μιας αστικής χούντας που ακρωτηριάζει την ελευθερία και λοβοτομεί την διαφορετικότητα.

Παραμένουμε δίπλα στους συντρόφους του ΛαϊκούΜετώπου Τουρκίας για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον αγώνα για την ανθρώπινη απελευθέρωση. Ενώνουμε τις φωνές μας με το επαναστατικό συγκρότημαGrup Yorumμέχρι οι φωνές μας να ακουστούν στους απεργούς πείνας και τους καταδικασμένους σε ισόβια στα Τουρκικά κελιά. Αρνούμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των πολέμων τους και συνεργοί στα εγκλήματα των πολεμικών τους βλέψεων. Αγωνιζόμαστε για την ενότητα της εργατικής τάξης ανεξαρτήτως έμφυλων, θρησκευτικών, εθνικών διαχωρισμών που προωθούν οι κυρίαρχοι γνωρίζοντας ότιοι η ενότητα όσων υφίστανται την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση σφυρηλατείται στους δρόμους της αντίστασης μέσα από τις επιλογές που προωθούν τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya!

HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK, İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ GRUP YORUM

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

NA ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82437/


1 2 3 4 5 6 7

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε την πορεία στην τούρκικη πρεσβεία - Τρίτη 2/6 18:00 στα Προπύλαια

Συμμετέχουμε -στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης, στους δικηγόρους του Λαού και τους πολιτικούς κρατούμενους που συνεχίζουν την απεργία πείνας και στο Grup Yorum.

Τρίτη 2 Ιουνίου, 18:00 στα Προπύλαια πορεία στην τουρκική πρεσβεία

"Τα τραγούδια δεν σιωπούν, οι χοροί συνεχίζονται"

«Είτε εκείνη θα πέθαινε, είτε εγώ, τίποτα περισσότερο από αυτό. Εκείνη είναι νεκρή, τώρα θα πεθάνω κι εγώ. Ικανοποιηθήκατε; Ό,τι κι αν κάνετε, η νίκη θα είναι δική μας, η νίκη θα είναι του Grup Yorum. Θα νικήσουμε!» { Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ, με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε τηνΧελίν Μπολέκ, λίγες ημέρες προτού πεθάνει και ο ίδιος.}

Το Grup Yorum δημιουργήθηκε το 1985 στην Κωνσταντινούπολη και αποτέλεσε ένα από τα πλέον επαναστατικά και ριζοσπαστικά συγκροτήματα της χώρας. Έγινε διάσημο στην Τουρκία και στο εξωτερικό για τα τραγούδια του, που συνδυάζουν την παράδοση με τη διαμαρτυρία και την παρότρυνση σε αγώνα. Υμνούν την ελευθερία, εναντιώνονται στην καταπίεση και καταδεικνύουντηνανισότητα και τη φτώχεια ασκώντας κριτική στο καθεστώς της Τουρκίας. Οι στίχοι είναι αφιερωμένοι στις απεργίες και τους εργάτες, στις εξεγέρσεις και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, στους νεκρούς διαδηλωτές, στους ένοπλους αντάρτες, στους πολιτικούς κρατούμενους και στους αγώνες που δίνουν μέσα στις φυλακές.

Τα μέλη του Grup Yorum δεν είναιαποστασιοποιημένοι υποστηρικτές των αγώνων, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι τους. Από το 2016 και μετά, έχουν υποστεί πολλέςεπιθέσεις,διώξεις, συλλήψεις,φυλακίσεις,απαγωγές, βασανισμούς και δολοφονίες, καθώς βρίσκονται στην «γκρίζα λίστα» της κυβέρνησης ως «υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων» και κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) την οποία το τουρκικό κράτος, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε έχουν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική. Τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 30 μέλη του Grup Yorum έχουν συλληφθεί. Η αστυνομία έχει μπει επανειλημμένα στο πολιτιστικό κέντρο, όπου δίδασκανδωρεάν μαθήματα θεάτρου και μουσικής στους φτωχούς, και τους έχει καταστρέψει τα μηχανήματα και τα όργανα μουσικής, ενώ έχουν απαγορεύσει και τις συναυλίες τους.

Μια απόφαση ζωής… αγώνας μέχρι το τέλος

Ένας μεγάλος αγώνας που έχει ωςμέσο την απεργία πείνας μέχρι θανάτου για το δίκαιο και την ελευθερία έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο στην Τουρκία και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Κατά τη διάρκεια της αντίστασης αυτής, τρεις αγωνιστές δολοφονήθηκαν ύστερα από πολύμηνες απεργίεςπείνας. Πάλεψαν με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια δίνοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη λογοκρισία που επιβάλλει στους αγωνιστές, στους εργαζόμενους, στους νέους και τους λαούς της Τουρκίας.

Χελίν Μπολέκ, 28 χρονών, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, αγωνίστρια: δολοφονήθηκε από το Τουρκικό κράτος στις 3 Απριλίου έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας. Είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας μέσα στην φυλακή με αίτημα την απελευθέρωση επτά μελών του συγκροτήματος που έχουν συλληφθεί, την απόσυρση των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον άλλων μουσικών, αλλά και για να επιτραπεί στο συγκρότημα να κάνει ξανά συναυλίες. Η Χελίν είχε αφεθεί ελεύθερη τον περασμένο Νοέμβριο αλλά συνέχιζε την απεργία πείνας μέχρι να βγουν από την φυλακή όλα τα μέλη του συγκροτήματος. Είχε συλληφθεί ξανά το 2016 και είχε αφεθεί ελεύθερη δύο χρόνια αργότερα.

Μουσταφά Κοτσάκ, 28 χρονών, μέλος του DHKP-C, αγωνιστής: δολοφονήθηκε από το Τουρκικό κράτος στις 28 Απριλίου έπειτα από 297 ημέρες απεργία πείνας. Βρισκόταν στις τουρκικές φυλακές από το 2017, καταδικάστηκε πέρυσι, χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της προμήθειας οπλισμού σε τρομοκρατική οργάνωση. Είχε ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες και παράνομες αποφάσεις εις βάρος του. Ακόμη, ζητούσε να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, αλλά και οι νόμοι που αναγνωρίζουν τις καταθέσεις των ρουφιάνων της αστυνομίας, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της "αντι"τρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μουσταφά υποβαλλόταν σε υποχρεωτική σίτιση δεμένος με οκτώ χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια καθώς και με σχοινιά από το σώμα και το κεφάλι. Επιχειρήθηκε 73 φορές η αναγκαστική σίτισή του, στην οποία αντιστάθηκε όλες τις φορές διώχνοντας τον ορό με τα δόντια του. Πέθανε στο κελί του δεμένος χειροπόδαρα και ζυγίζοντας μόλις 30 κιλά.

Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, αγωνιστής: δολοφονήθηκε από το τουρκικό κράτος έπειτα από 323 μέρες.Έγινε το τρίτο μέλος του συγκροτήματος που πέθανε, ενώ ησύζυγός του, Σουλτάν, παραμένει ακόμα φυλακισμένη. Ο Γκιοκτσέκ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν, τις διώξεις και τις φυλακίσεις μελών του συγκροτήματός Grup Yorum και αιτούμενος την απελευθέρωση των μελών και την άρση απαγόρευσης διεξαγωγής των συναυλιών.

Μέσα σ' ένα περιβάλλον βίας και τρομοκρατίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στην Τουρκία, το καθεστώς Ερντογάν δεν δίστασε να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των αγωνιστών με δακρυγόνα, συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ έφτασαν στο σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσάγονταςμέχρι και τον πατέρα του. Οι δυνάμεις καταστολής αποτελούσαν ανέκαθεν τον βασικό πυλώνα επιβολής τηςφασιστικής πολιτικής τηςΤουρκίαςπου στοχεύει, όχι μόνο στην εξόντωση των αγωνιστών του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C) και του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM, αλλά στην αδρανοποίηση και τον εκφοβισμό οποιουδήποτε τολμά να αμφισβητεί την παντοκρατορία του σουλτάνου. Στοχεύει το σύνολο του λαού της Τουρκίας, όλων εκείνων που σηκώνουν ανάστημα και σπάνε την σιωπή παλεύοντας για δικαιοσύνη, ελευθερία της έκφρασης και ισότητα.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δικηγόροι, η Ebru Timtik (132η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (101η μέρα), οι οποίοι είναι κρατούμενοι περίπου για 3 χρόνια και έχουν καταδικαστεί συνολικά σε 159 έτη, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (85η μέρα) και Özgür Karakaya (85η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους, προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης, όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πορεία αλληλεγγύης στο Grup Yorum, τους δικηγόρους του Λαού

και τους πολιτικούς κρατούμενους

Τρίτη 2 Ιουνίου, 18:00, Προπύλαια - τουρκική πρεσβεία

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605446/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στην πορεία αλληλεγγύης στο Grup Yorum και τους δικηγόρους του Λαού προς την Τουρκική Πρεσβεία

Τρίτη 2 Ιουνίου στις 6 μμ στα Προπύλαια

Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στην πορεία αλληλεγγύης στο Grup Yorum και τους δικηγόρους του Λαού προς την Τουρκική Πρεσβεία, την Τρίτη 2 Ιουνίου 18:00 στα προπύλαια

Τρεις Τούρκοι αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους στην απεργία πεινάς μέχρι θανάτου στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει. H Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek , μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στη 288η και 323η μέρα αντίστοιχα και ο Mustafa Koçak στην 297η μέρα. Βάζοντας ανάχωμα την ίδια τους τη ζωή πάλεψαν για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της απεργίας πείνας.

Η αστυνομία δε δίστασε να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των αγωνιστών με δακρυγόνα συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του İbrahim Gökçek επιτέθηκαν στους παρεβρισκόμενους, άρπαξαν το σώμα του νεκρού αγωνιστή, προσαγάγωντας μέχρι και τον πατέρα του.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι φυλακισμένοι αγωνιστές, οι δικηγόροι, η Ebru Timtik (132η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (101η μέρα) καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (85η μέρα) και Özgür Karakaya (85η μέρα), μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα στο σύνολό τους. : Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum, να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού, να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης στο grup yoroum και τους δικηγόρους του λαού προς την Τούρκικη πρεσβεία που καλεί η Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ GRUP YORUM

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605444/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία | Πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία Τρίτη 2 Ιούνη, 18:00 | Τοπικό συντονιστικό Αθήνας Α.Π.Ο.|ΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ HELİN BÖLEK, ΤΟΝ MUSTAFA KOÇAK ΚΑΙ ΤΟΝ İBRAHİM GÖKÇEK

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στις 3 Απρίλη πέθανε η 28χρονη αγωνίστρια Helin Bölek, μέλος του μουσικού συγκροτήματος GrupYorum, που διένυε την 288η μέρα απεργίας πείνας αντιστεκόμενη στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, αγωνιζόμενη για να δικαιωθούν τα αιτήματα της απεργίας του συγκροτήματος, να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών τους, να σταματήσουν οι επιθέσεις στο πολιτιστικό κέντρο Idil, να αφαιρεθούν τα μέλη του GrupYorum από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής αντιτρομοκρατικής, να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους και να αποφυλακιστούν όσα μέλη τους βρίσκονται έγκλειστα μέσα στις φυλακές. Στις 7 Μαΐου πέθανε ο σύντροφός της, Ibrahim Göckçek, ο οποίος είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από 323 μέρες, αλλά το σώμα του τελικά δεν άντεξε. Είχε προηγηθεί στις 24 Απρίλη ο θάνατος του Mustafa Koçak, μέλος του Λαϊκού Μετώπου, μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας μέσα στις τουρκικές φυλακές, την οποία και συνέχισε μετά την αποφυλάκισή του με αίτημα την κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων για τους πολιτικούς κρατούμενους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum, μέχρι η μουσική των αντιστεκόμενων, των αγωνιζόμενων, των απεργών, των διαδηλωτών να μην διώκεται από το τουρκικό κράτος, μέχρι η αφήγηση των αγώνων των καταπιεσμένων μέσα από τα τραγούδια τους να είναι ελεύθερη.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (138η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (108η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (91η μέρα) και Özgür Karakaya (91η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους για γικαίωση του Grup Yorum, για απελευθέρωση των «δικηγόρων του λαού» και για κατάργηση όλων των ειδικών και εκδικητικών πολιτικών διώξεων και ποινών.

Στην ίδια κατεύθυνση, στις 19 Μάρτη η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας και του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου στα Εξάρχεια, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε 26 προσαγωγές, από τις οποίες 11 μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις και συλλήψεις βάσει του 187Α για συγκρότηση, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και για κάποια πλημμελήματα. Οι 11 συλληφθέντες, αφού βασανίστηκαν, προφυλακίστηκαν σε διαφορετικές φυλακές ανά την Ελλάδα ώστε να καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με δικηγόρους. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί την έμπρακτη συνεισφορά του ελληνικού κράτους προς τις τουρκικές υπηρεσίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τη φίμωση, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, την εξόντωση αγωνιστών και την καταστολή των αγώνων που διεξάγονται την ίδια στιγμή στην Τουρκία. Είναι ακόμα μια επιχείρηση ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, αναδεικνύοντας πως η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δυο κρατών αποτελεί πάγια προτεραιότητά τους για το χτύπημα των αντιστεκόμενων.

Τιμούμε τη μνήμη της αγωνίστριας Helin Bölek και των αγωνιστών Ibrahim Göckçek και Mustafa Koçak, που δολοφονήθηκαν από το τούρκικο κράτος, μετά από πολύμηνες απεργίες πείνας, αγωνιζόμενοι για τη δικαίωση των αιτημάτων του συγκροτήματος Grup Yorum και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διωκόμενων αγωνιστών. Απαιτούμε την άμεση δικαίωση των απεργών πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των 11 συλληφθέντων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών από το ελληνικό κράτος, το οποίο συμβάλλει στις δολοφονικές πολιτικές των υπηρεσιών της Τουρκίας απέναντι στους αγωνιζόμενους. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όλοι όσοι αγωνίζονται, δίνουμε τις μάχες αυτές που θα οικοδομήσουν μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, μέχρι τα τραγούδια του αγώνα να ανθίσουν και να γκρεμίσουν τον χρεοκοπημένο κόσμο των κυρίαρχων.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Τοπικό συντονιστικό Αθήνας Α.Π.Ο.|ΟΣ

Τρίτη 2 Ιούνη | Πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία | Προπύλαια, 18:00

πηγή : https://kiklostisfotias.wordpress.com/2020/06…


1 2 3 4 5 6 7

Στήριξη της πορείας αλληλεγγύης στο Grup Yorum, τους δικηγόρους του Λαού και τους πολιτικούς κρατούμενους

Είναι καθήκον των επαναστατικών κινημάτων στην Τουρκία, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν με αγώνα τις πολιτικές-φρονηματικές διώξεις και το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.Ως αναρχική ομάδα Bellini στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης που καλεί η επιτροπη αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, στηρίζουμε τον αγώνα των Τούρκων επαναστατών/αγωνιστών.

Στήριξη της πορείας αλληλεγγύης στο Grup Yorum, τους δικηγόρους του Λαού και τους πολιτικούς κρατούμενους προς την Τουρκική Πρεσβεία, την Τρίτη 2/6 στις 18:00 στα προπύλαια.

Helin Bölek İbrahim Gökçek Mustafa Koçak ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Οι τρεις τούρκοι αγωνιστές/στρια δολοφονήθηκαν από το καθεστώς Ερντογάνενώ αγωνίζονταν σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου ενάντια στις πολιτικές διώξεις, ενάντια στην φίμωση της ελευθερίας του λόγου των αγωνιστών. Ο θανατός τους αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πίστης στο δίκαιο της επαναστατικής υπόθεσης, στο δίκαιο του αγώνα.

Τον αγώνα αυτον συνεχίζουν οι φυλακισμένοι αγωνιστές, δικηγόροι: η Ebru Timtik (132η μέρα), ο Aytaç Ünsal (101η μέρα) καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (85η μέρα) και Özgür Karakaya (85η μέρα), μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα στο σύνολό τους : Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum, να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού, να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

Είναι καθήκον των επαναστατικών κινημάτων στην Τουρκία, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν με αγώνα τις πολιτικές-φρονηματικές διώξεις και το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.Ως αναρχική ομάδα Bellini στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης που καλεί η επιτροπη αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, στηρίζουμε τον αγώνα των Τούρκων επαναστατών/αγωνιστών.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ GRUP YORUM

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Τρίτη 2/6 στις 18:00 στα προπύλαια.

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605460/