Τρίτη 26 Μαίου 2020 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεια για τους απεργούς πείνας μέχρι θανατου

Φωνάζουμε σε όλους (οι οργανώσεις, οι ομάδες, τα συνδικάτα, οι σύλλογοι μέχρι ατομα) από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη ...

Ένα πανό, μια ανακοίνωση, μια δράση, οι αφίσες... όλα έχει νόημα για να πάμε στη ΝΙΚΗ...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25/5

ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Τρίτη 26/5, 18:00, Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Τρίτη 26/5, 18.00

Καμάρα

Στη μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσαν μάρτυρες 3 σύντροφοί μας. H Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek , μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στη 288η και 323η μέρα αντίστοιχα και ο σύντροφος Mustafa Koçak στη 297η μέρα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκηψαν ποτέ το κεφάλι και δε λύγισαν ούτε για μια στιγμή, αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαους της Τουρκίας, με πίστη και αυταπάρνηση. Γι'αυτό και το καθεστώς Ερντογάν, φοβάται τη δύναμη αυτού του αγώνα και δε δίστασε να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των μαρτύρων μας, με δακρυγόνα συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του συντρόφου İbrahim Gökçek, φτάσανε σε σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσαγάγωντας μέχρι και τον πατέρα του.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (137η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (107η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (90η μέρα) και Özgür Karakaya (90η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.

Στα ονόματά των μαρτύρων μας της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.…

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!

MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Τρίτη 26/5, 18:00, Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Τρίτη 26/5, 18.00

Καμάρα

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Μαΐου 16h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ο αγώνας των απεργών πείνας στην Τουρκία για δικαίωση και ελευθερία, συνεχίζεται. Ένας αγώνας που έχει αφήσει πίσω του μάρτυρες, τους αδιάλλακτους αγωνιστές Helin Bölek, Ibrahim Gökçek και Mustafa Koçak. Οι απεργοί πείνας φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την δικτατορική κυβέρνηση Ερντογάν που δε δίστασε μέχρι και την τελευταία στιγμή της εξόντωσής τους, να βεβηλώσει τη μνήμη των αγωνιστών στέλνοντας στρατό κατοχής για να επιτεθεί στις κηδείες των νεκρών απεργών με αποκορύφωμα την απαγωγή του νεκρού σώματος του Ibrahim Gökçek, αρνούμενοι την ταφή του.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Τουρκίας έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια αιματηρούς αγώνες ενάντια στον αυταρχισμό και την εκμετάλλευση των κυβερνήσεων. Από τις αιματοβαμμένες απεργίες πείνας ενάντια στις φυλακές τύπου F το 2001 που άφησαν πίσω τους 122 νεκρούς εκ των οποίων δεκάδες αγωνίστριες και αγωνιστές αυτοπυρπολήθηκαν για να σταθούν εμπόδιο στη συνέχιση των βασανιστηρίων, μέχρι τις σημερινές απεργίες πείνας μέχρι θανάτου των μελών του Grup Yorum, του Mustafa Koçak και των Δικηγόρων του Λαού, το αίμα είναι το μελάνι της ιστορίας του αγώνα ενάντια στην εξουσία των εκμεταλλευτών.

Οι απεργοί πείνας βασανίστηκαν σωματικά και ψυχολογικά, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, υπεβλήθησαν στο ψυχοσωματικό βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, δολοφονήθηκαν και βεβηλώθηκαν τα νεκρά τους σώματα, όμως ακόμα και νεκροί αποτελούν απειλή για το καθεστώς Ερντογάν. Γιατί μπροστά στο μονοπώλιο της φασιστικής βίας δεν υποχώρησαν ούτε στιγμή. Γίνανε μάρτυρες και σύμβολα αντίστασης. Γιατί οι θάνατοί τους δεν θρέφουν φόβο και αναστολές. Αποτελούν έμπνευση πάλης ενάντια στην αδικία.

Στο πλάϊ τους μένουν ακόμα ζωντανοί και παρόντες στον αγώνα ακόμα 4 απεργοί. Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου που έχει ξεπεράσει τις 100 μέρες συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:

  • Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
  • Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
  • Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Πλάι τους έχει αναδειθεί ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης που έχει μετουσιώσει την διεθνιστική αλληλεγγύη σε πράξη. Σε κάθε γωνιά της γης αντηχεί η φωνή των απεργών για δικαίωση του αγώνα τους. Σε κάθε συγκέντρωση και πορεία, σε κάθε οδόφραγμα και επίθεση, σε κάθε φλόγα αντίστασης αντηχούν οι κραυγές ενάντια στη λήθη: Helin Bölek, Ibrahim Gökçek, Mustafa Koçak ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman και Özgür Karakaya

Νίκη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και την κρατική τρομοκρατία

*

Πορεία προς το Τούρκικο Προξενείο Τρίτη 26 Μάη, 18:00 Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

των αγωνιστ(ρι)ών στην Τουρκία.

Στο μεγάλο κύμα αντίστασης της τρέχουσας απεργίας πείνας στην Τουρκία έχουν πέσει νεκροί οι αγωνιστές και μέλη του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grϋp Yorum, η Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek όπως επίσης και ο αγωνιστής Mustafa Koçak. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα έχασαν την ζωή τους αντιστεκόμενοι στο καθεστώς του Τουρκικού κράτους βάζοντας τα σώματά τους ως ανάχωμα, διεκδικώντας αιτήματα που ακόμα και για τα αστικοδημοκρατικά κράτη αποτελούν -υποτίθεται- αυτονόητα δικαιώματα. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες στην γειτονική Τουρκία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν χαρίζεται από το αστικό κράτος απλόχερα, επειδή δήθεν διέπεται από κάποιες «ανθρωπιστικές αρχές». Η Τουρκία είναι μια από τις πιο ακραίες και τρανταχτές αποδείξεις, ότι τα κράτη είναι η χαρακτηριστικότερη έκφραση της βίας στην σύγχρονη ιστορία. Η εξουσία είναι έτοιμη να πνίξει στο αίμα κοινωνίες προκειμένου να επιβάλλει τα συμφέροντά της. Από την άλλη μεριά, ένα μεγάλο κομμάτι αγωνιστών και αγωνιστριών στην Τουρκία, αποτελεί παράδειγμα παγκοσμίως ότι όσο ισχυρός και αν είναι ο εχθρός, ακόμα και εαν το επαναστατικό κίνημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, η αδιάλλακτη επαναστατική στάση, η αγωνιστική μη-συμβιβαστική στάση είναι ο μόνος δρόμος για να αντισταθούμε χωρίς να παγιδεύτουμε στην φαινομενική ευκολία της ενσωμάτωσης στις επιταγές του πολιτικού συστήματος. Ένας κόσμος βίας και εκμετάλλευσης δεν αλλάζει με «συνεννόηση».

Αιτήματα της απεργίας πείνας είναι:

- Να γίνουν άμεσα δεκτά όλα τα αιτήματα του Grϋp Yorum.

- Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του λαού.

- Να αρθεί το ιδιωνυμικό καθεστώς σε σχέση με τις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Την απεργία πείνας συνεχίζουν οι δικηγόροι Ebru Timtik (140+ ημέρες) και Aytaç Ünsal (110+ ημέρες) καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya (90+ ημέρες).

Από μεριάς μας έξω από τα τουρκικά σύνορα, ρόλος μας είναι να δείξουμε διεθνιστική αλληλεγγύη στοχοποιώντας τόσο το Τουρκικό κράτος όσο και τους ντόπιους συμμάχους του. Η νίκη της απεργίας πείνας είναι υπόθεση της παγκόσμιας αντίστασης απέναντι στους κυρίαρχους.

Η Helin Bölek, ο İbrahim Gökçek και ο Mustafa Koçak είναι δικοί μας νεκροί.

Θα συνεχίζουν να ζουν μέσα στους αγώνες.

Νίκη στην απεργία πείνας

-

Αλληλεγγύη με τον αγώνα που διεξάγεται στην Τουρκία.

Πορεία Αλληλεγγύης Τρίτη 26/5, στις 18:00, Καμάρα.

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ων, συνέλευση Θεσ/νίκης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Σε σχέση με τους μάρτυρες Τούρκους απεργούς πείνας

Ξημερώματα 24 Απρίλη πέφτει νεκρός μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας ο αγωνιστής Mustafa Koçak, μέλος του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, ακολουθώντας την αγωνίστρια Helin Bölek, μέλος του Grup Yorum που έπεσε στις 3 Απρίλη μετά από 288 μέρες απεργίας. Ο Mustafa συλλαμβάνεται για την εμπλοκή του στην υπόθεση του εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz που χειριζόταν την υπόθεση του 15χρονου δολοφονημένου από την αστυνομία Berkin Elvan. Τον εισαγγελέα είχαν κρατήσει όμηρο αγωνιστές του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου, με αίτημα να δημοσιευτούν τα ονόματα των δολοφόνων του Berkin. Η ομηρία έληξε με 2 νεκρούς αγωνιστές και τον εισαγγελέα να υποκύπτει στα τραύματά του μετά την επίθεση της αστυνομίας. Μετά από μια δίκη παρωδία, στημένη στα μέτρα του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν και με μοναδικό στοιχείο την κατάθεση ενός ρουφιάνου που φέρει το όνομα Berk Ercan, ο Mustafa καταδικάζεται σε 42 χρόνια κάθειρξη. Βασανίζεται τόσο κατά τη σύλληψη του αλλά και μετά, αφού προσπάθησαν να τον υποβάλουν σε αναγκαστική σίτιση 73 φορές.

Η περίπτωση της Helin, του Ibrahim και των αγωνιστών- μελών του συγκροτήματος Grup Yorum επιβεβαιώνει πόσο ο φασισμός φοβάται την αλήθεια της εργατικής τάξης, ακόμα και όταν αυτή εκφράζεται μέσα από τραγούδια . Το ανθρωποκυνηγητό του AKP προς τα μέλη του συγκροτήματος καλύπτεται από τις κατηγορίες για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που τα ίδια τα μέλη αρνούνται, και οδηγεί σε συλλήψεις, βασανιστήρια και πολλαπλές επιθέσεις της αστυνομίας στο πολιτιστικό τους κέντρο (İdil Cultural Center στο Okmeydanı της Κωνσταντινούπολης) . Τα αιτήματα του συγκροτήματος ήταν να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος και να μπορούν να δίνουν ελεύθερα τις συναυλίες τους και να μη δέχονται πια επιθέσεις στο πολιτιστικό τους κέντρο. Ακόμη και μετά το θάνατο των αγωνιστών όμως, η επίθεση του Τουρκικού κράτους συνεχίστηκε, αφού επιτέθηκε στην κηδεία της Helin με δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος, και έφτασε στο σημείο να κλέψει το άψυχο σώμα του Ibrahim πριν την κηδεία του.

Η φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν δεν σταμάτησε να δείχνει το πρόσωπο της , φιμώνοντας στόματα με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, επικηρύσσοντας μουσικούς που χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες, μοιράζοντας καταδίκες βασισμένες σε ψευδομαρτυρίες και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι αγωνιστές, είναι γνωστά αλλά δεν έκαμψαν την αποφασιστικότητα τους. Με αυταπάρνηση και πίστη στον αγώνα, θυσίασαν τη φωνή και τη ζωή τους αντιστεκόμενοι, με μόνο όπλο τα σώματα τους, στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ.

Το πάθος για την ελευθερία δεν τιθασεύεται ούτε από τον εγκλεισμό ούτε από τα βασανιστήρια καμίας κυβέρνησης. Ο δίκαιος αγώνας μας απέναντι στους κανίβαλους αυτού του κόσμου θα συνεχιστεί και τίποτα δεν θα μπορέσει να κατευνάσει τον θυμό μας.

Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη δεν θα σταματήσει, όσο υπάρχουν άνθρωποι να μας δείχνουν το δρόμο ακόμα και με τίμημα την ίδια τους τη ζωή.

Είμαστε οργισμένοι. Έχουμε δίκιο. Θα νικήσουμε.

HELIN BÖLEK / MUSTAFA KOÇAK/ ΙBRAHIM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας.

Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα τους.

Ebru Timtik / Aytaç Ünsal (Δικηγόροι του Λαού)

Didem Akman

Özgür Karakaya

Πορεία 18:00 Καμάρα

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται ακόμα μια πράξη του πολυετούς αγώνα που δίνεται στην Τουρκία, ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, τον αυταρχισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση. Εδώ και πολλούς μήνες αρκετοί αγωνιστές βρίσκονται σε απεργία πείνας, προσπαθώντας να θέσουν ένα ανάχωμα στην άγρια καταστολή των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, ειδικά των αγωνιζόμενων κομματιών τους, η οποία εκφράζεται με αμέτρητες δολοφονίες, εκτελέσεις, απαγωγές, βασανιστήρια, φυλακίσεις και διώξεις.

Κάποια από τα αιτήματα των απεργών αφορούν την καταστολή του συγκροτήματος Grup Yorum, που δέχεται την επίθεση του καθεστώτος επειδή τα τραγούδια του στέκονται με το μέρος των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Πιο συγκεκριμένα, διεκδικείται η άρση της απαγόρευσης συναυλιών για το Grup Yorum, το σταμάτημα των αστυνομικών εφόδων στο πολιτιστικό κέντρο Idil, η παύση των διώξεων και των επικηρύξεων καθώς και η απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών του συγκροτήματος.

Ένα άλλο αίτημα είναι η απελευθέρωση των «δικηγόρων του λαού» οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης για τρομοκρατία χωρίς κανένα στοιχείο, με αίολες καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων. Οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ανήκαν σε δικηγορικές ενώσεις που στήριζαν το δικαίωμα όλων στη ζωή, τη μόρφωση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπερασπίζονταν τους πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους, τις οικογένειες των «αγνοούμενων» αγωνιστών.

Κάποιες ακόμα διεκδικήσεις είναι η αναίρεση άδικων δικαστικών αποφάσεων και η κατάργηση των πρακτικών που τις στηρίζουν και τις καλύπτουν, όπως η δίκη μέσω τηλεδιάσκεψης ή η χρήση προστατευόμενων «κρυφών» μαρτύρων που στην ουσία είναι είτε αστυνομικοί είτε άνθρωποι που αναγκάστηκαν να πουν ψέματα μέσω εκβιασμών, απειλών, βασανιστηρίων και δωροδοκίας. Οι απεργοί αγωνίζονται επίσης για την παύση των ειδικών δικαστηρίων και του καθεστώτος απομόνωσης που ισχύει για τους πολιτικούς κρατούμενους, καθώς και την κατάργηση της «λίστας τρομοκρατών» που βαφτίζει τρομοκράτες όσους αγωνίζονται και προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις χιλιάδων ανθρώπων.

Σε αυτό τον ανυποχώρητο αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία δώσανε την ζωή τους τα μέλη του Grup Yorum Helin Bölek και İbrahim Gökçek, καθώς και ο φυλακισμένος αγωνιστής Mustafa Koçak μετά από 288, 323 και 297 ημέρες απεργίας πείνας αντίστοιχα. Το απολυταρχικό καθεστώς του ΑΚP πριν δολοφονήσει τους απεργούς πείνας τους βασάνισε και προσπάθησε ή και κατάφερε να τους υποβάλλει στο μαρτύριο της αναγκαστικής σίτισης, ενώ μπροστά στο φόβο που του προκαλεί το παράδειγμά τους, δε δίστασε να επιτεθεί βίαια στις κηδείες τους με δακρυγόνα, ξύλο και συλλήψεις, φτάνοντας ακόμα και στην αρπαγή της σορού του İbrahim Gökçek.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν η Ebru Timtik (από αρχές Γενάρη) και ο Aytaç Ünsal (από αρχές Φλεβάρη), που είναι φυλακισμένοι δικηγόροι, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya (από μέσα Φλεβάρη) διεκδικώντας:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης, όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Ο αγώνας των Τούρκων αγωνιστ(ρι)ών δεν μπορεί να μην αγκαλιαστεί σαν ένας αγώνας που αφορά τους καταπιεσμένους και τις εκμεταλλευόμενες όλου του κόσμου, από όποια πλευρά των συνόρων κι αν βρίσκονται. Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη ξεπερνά την κρατική τρομοκρατία και τον ρατσισμό που καλλιεργούν τα κράτη και το κεφάλαιο, και θέλουν να εντείνουν εν μέσω της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και των ανταγωνισμών μεταξύ των αστικών τάξεων των δύο χωρών. Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman και Özgür Karakaya

Πορεία προς το τούρκικο προξενείο Τρίτη 26/5, 18.00, Καμάρα

Συλλογικότητα αναρχικών απο τα ανατολικά /

anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝHELİN BÖLEK,ΤΟΝ MUSTAFA KOÇAK ΚΑΙ ΤΟΝ İBRAHİM GÖKÇEK

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στις 3 Απρίλη πέθανε η 28χρονη αγωνίστρια Helin Bölek, μέλος του μουσικού συγκροτήματος GrupYorum, που διένυε την 288η μέρα απεργίας πείνας αντιστεκόμενη στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, αγωνιζόμενη για να δικαιωθούν τα αιτήματα της απεργίας του συγκροτήματος, να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών τους, να σταματήσουν οι επιθέσεις στο πολιτιστικό κέντρο Idil, να αφαιρεθούν τα μέλη του GrupYorum από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής αντιτρομοκρατικής, να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους και να αποφυλακιστούν όσα μέλη τους βρίσκονται έγκλειστα μέσα στις φυλακές. Στις 7 Μαΐου πέθανε ο σύντροφός της, Ibrahim Göckçek, ο οποίος είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από 323 μέρες, αλλά το σώμα του τελικά δεν άντεξε. Είχε προηγηθεί στις 24 Απρίλη ο θάνατος του Mustafa Koçak, μέλος του Λαϊκού Μετώπου, μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας μέσα στις τουρκικές φυλακές, την οποία και συνέχισε μετά την αποφυλάκισή του με αίτημα την κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων για τους πολιτικούς κρατούμενους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum, μέχρι η μουσική των αντιστεκόμενων, των αγωνιζόμενων, των απεργών, των διαδηλωτών να μην διώκεται από το τουρκικό κράτος, μέχρι η αφήγηση των αγώνων των καταπιεσμένων μέσα από τα τραγούδια τους να είναι ελεύθερη.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (138η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (108η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (91η μέρα) και Özgür Karakaya (91η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους για γικαίωση του Grup Yorum, για απελευθέρωση των «δικηγόρων του λαού» και για κατάργηση όλων των ειδικών και εκδικητικών πολιτικών διώξεων και ποινών.

Στην ίδια κατεύθυνση, στις 19 Μάρτη η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας και του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου στα Εξάρχεια, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε 26 προσαγωγές, από τις οποίες 11 μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις και συλλήψεις βάσει του 187Α για συγκρότηση, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και για κάποια πλημμελήματα. Οι 11 συλληφθέντες, αφού βασανίστηκαν, προφυλακίστηκαν σε διαφορετικές φυλακές ανά την Ελλάδα ώστε να καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με δικηγόρους. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί την έμπρακτη συνεισφορά του ελληνικού κράτος προς τις τουρκικές υπηρεσίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τη φίμωση, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, την εξόντωση αγωνιστών και την καταστολή των αγώνων που διεξάγονται την ίδια στιγμή στην Τουρκία. Είναι ακόμα μια επιχείρηση ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, αναδεικνύοντας πως η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δυο κρατών αποτελεί πάγια προτεραιότητά τους για το χτύπημα των αντιστεκόμενων.

Τιμούμε τη μνήμη της αγωνίστριας Helin Bölek και των αγωνιστών Ibrahim Göckçek και Mustafa Koçak, που δολοφονήθηκαν από το τούρκικο κράτος, μετά από πολύμηνες απεργίες πείνας, αγωνιζόμενοι για τη δικαίωση των αιτημάτων του συγκροτήματος Grup Yorum και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διωκόμενων αγωνιστών. Απαιτούμε την άμεση δικαίωση των απεργών πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των 11 συλληφθέντων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών από το ελληνικό κράτος, το οποίο συμβάλλει στις δολοφονικές πολιτικές των υπηρεσιών της Τουρκίας απέναντι στους αγωνιζόμενους. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όλοι όσοι αγωνίζονται, δίνουμε τις μάχες αυτές που θα οικοδομήσουν μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, μέχρι τα τραγούδια του αγώνα να ανθίσουν και να γκρεμίσουν τον χρεοκοπημένο κόσμο των κυρίαρχων.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΗ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, 18:00, KAMAΡΑ

ΠΑΤΡΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 18.00, ΕΣΠΕΡΟΣ (ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μαΐου 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αλληλεγγύη στους Τούρκους απεργούς πείνας | Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 βρίσκεται σε πλήρη ισχύ. Το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να καθαρίσει με τους εσωτερικούς εχθρούς. Εκτός όμως από τους ανταγωνιστές του στο στρατόπεδο της κυριαρχίας, επιτίθεται σφοδρά στην κοινωνική βάση, στους λαούς της Τουρκίας και στις οργανώσεις τους. Ωστόσο αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για το κίνημα αντίστασης στην Τουρκία. Αν κι ο Ερντογάν επιθυμεί το ξεπέρασμα του κεμαλισμού, ακολουθεί τις χειρότερες παραδόσεις αυτού όσον αφορά την αντιμετώπιση της αριστεράς στη χώρα. Κομμάτι αυτής της επίθεσης είναι κι η περίπτωση του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum και των "Δικηγόρων του Λαού".

Τους τελευταίους μήνες 3 αγωνιστές έπεσαν νεκροί μετά από εξαντλητική απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Η Helin Bölek, τραγουδίστρια του Grup Yorum έπεσε μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας. Την ακολούθησε ο αγωνιστής Mustafa Koçak έπειτα από 297 μέρες απεργίας πείνας ενώ τελευταίος πέθανε ο μπασίστας του Grup Yorum, İbrahim Gökçek στις 323 μέρες. Όλοι τους είχαν φυλακιστεί με ψευδείς κατηγορίες και βασανίστηκαν πολλές φορές ενώ το τουρκικό κράτος προσπάθησε να τους υποβάλλει και σε αναγκαστική σίτιση, μια πρακτική που από τις διεθνείς συμβάσεις θεωρείται επίσης βασανιστήριο. Κανείς τους όμως δε λύγισε, μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμειναν αταλάντευτα αφοσιωμένοι στην υπόθεσης της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και των λαών της Τουρκίας, μη διστάζοντας ούτε στιγμή να δώσουν τη ζωή τους για αυτόν τον σκοπό. Το μένος του τουρκικού κράτους εναντίον τους είναι τόσο που επιτέθηκε με την αστυνομία και με παρακρατικά καθάρματα στις κηδείες των συντρόφων ενώ έφτασε στο σημείο να αρπάξει το νεκρό σώμα του İbrahim Gökçek για να μη μετατραπεί η κηδεία του σε διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς. Πλέον και οι τρεις είναι σύμβολα αντίστασης που με τη θυσία τους εμπνέουν τους αγωνιζόμενους λαούς σε όλον τον πλανήτη.

Η απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 100 μέρες οι δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal κι οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya. Τα αιτήματά τους είναι:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Στεκόμαστε ολόψυχα αλληλέγγυοι στον δύσκολο αγώνα των συντρόφων/ισσών στην Τουρκία. Η διεθνιστική αλληλεγγύη ενδυναμώνει τον αγώνα τους και μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια του καθεστώτος Ερντογάν για ολοκληρωτική εξόντωση των κινημάτων στην Τουρκία. Ο αγώνας μας δε γνωρίζει σύνορα. Είναι κοινός κι όταν χτυπιέται ένας από εμάς οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, χτυπιόμαστε όλοι.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK, İBRAHİM GÖKÇEK

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ - ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΗ, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_exthess@hoextmail.coexm

https://libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Νίκη στους αγωνιστές απεργούς πείνας στην Τουρκία. Διαδηλώσεις αλληλεγγύης Τρίτη 26/5

Κυριακή, 24 Μαΐου, 2020

Τούρκοι εργάτες, αδέλφια μας!

Helin Bölek - Ibrahim Gökçek - Mustafa Koçak ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στο GRUP YORUM και τους Δικηγόρους του Λαού

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

-

Όλοι στις διαδηλώσεις που καλεί η «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από Τουρκία και Κουρδιστάν» την Τρίτη 26 Μάη

Αθήνα: 6μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 6μμ Καμάρα

-

Συνεχίζεται στην Τουρκία η εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων και αντιφρονούντων. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Helin Bölek (τραγουδίστρια του συγκροτήματος Yorum που η κυβέρνηση επικήρυξε ως τρομοκράτες) η οποία κατέληξε μετά από 288 ημέρες απεργία πείνας, ο 28χρονος πολιτικός κρατούμενος Mustafa Koçak (M.K.) οδηγήθηκε στο θάνατο κατά την 297η μέρα απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές ζητώντας μια δίκαιη δίκη και τώρα δολοφονήθηκε ο απεργός πείνας Ibrahim Gokcek μέλος του GRUP YORUM μετά από 323 ημέρες απεργίας. Οι Τούρκοι αγωνιστές οδηγούνται στις φυλακές με τους «τρομονόμους» του Ερντογκάν και μαρτυρίες κουκουλοφόρων πληροφοριοδοτών. Αντιμετωπίζουν με σθένος απίστευτα βασανιστήρια και στέκονται όρθιοι στον Αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, μέχρι τέλους. Το μένος αλλά και ο φόβος του καθεστώτος για αυτούς τους αγωνιστές και ειδικά για τα μέλη του GRUP YORUM, το οδήγησαν να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των αγωνιστών.

Προσχηματικά, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Τουρκία λόγω κορωνοϊού, επιτράπηκε μόνο στο στενό οικογενειακό κύκλο να παρευρεθεί στη κηδεία του Μ.Κ. Η αστυνομία δεν δίστασε να πολιορκήσει την περιοχή και να κλείσει τους δρόμους απαγορεύοντας την είσοδο στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον Μ.Κ. και προέβη σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων. Μετά τη κηδεία, η αστυνομική καταστολή συνεχίστηκε προπηλακίζοντας τον κόσμο που ακολούθησε τη σορό του νεκρού στο κοιμητήριο, ενώ μέλη της οικογένειας του δέχθηκαν επίθεση από θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας! Στην κηδεία του Ibrahim Gökçek επιτέθηκαν και απήγαγαν το νεκρό σώμα του, ενώ συνέλαβαν τον πατέρα του και διέλυσαν την τελετή!

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ το τουρκικό κράτος αποφάσισε να δώσει αμνηστία στο 1/3 των φυλακισμένων της χώρας ώστε να αποσυμφορήσει τις φυλακές εν μέσω πανδημίας, εξαίρεσε τους χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους. Φυλακισμένοι στις φυλακές ειδικού σκοπού, οι αγωνιστές χρησιμοποίησαν το μοναδικό μέσο που τους είχε απομείνει για να ακουστούν τα αιτήματά τους, για να αντισταθούν στις πολιτικές που δολοφονούν χιλιάδες αγωνιστές, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην απάνθρωπη καταστολή και φίμωση που εφαρμόζει το καθεστώς στην Τουρκία. Τα κύρια αιτήματά τους είναι: κλείσιμο όλων των ειδικών δικαστηρίων για τους πολιτικούς κρατουμένους, κατάργηση των νόμων που αναγνωρίζουν καταθέσεις καταδοτών, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, να ακυρωθούν οι παράνομες ποινές με τις οποίες τους καταδίκασαν, να γίνουν από την αρχή νόμιμα δικαστήρια και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος τους και εις βάρος όλου του λαού. Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου και τον αγώνα για ικανοποίηση των αιτημάτων τους συνεχίζουν οι δύο «Δικηγόροι του Λαού» Ebru Timtik και Aytaç Ünsal και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya. Το φωτεινό παράδειγμα όλων αυτών των αγωνιστών θα γεννήσει ατρόμητους νέους επαναστάτες που θα καταλύσουν την τρομοκρατία του τούρκικου καθεστώτος και θα οδηγήσουν στην νίκη τους εργάτες και νεολαίους της Τουρκίας.

Ενάντια στο τουρκικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και πολιτική ελευθερία, σε Ελλάδα και Τουρκία να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στην εξόντωση των αγωνιστών και την κρατική καταστολή. Οι φωνές των νεκρών πια αγωνιστών αλλά και χιλιάδων άλλων πολιτικών κρατουμένων και αγωνιστών μέσα και έξω από τις φυλακές μας αφορούν όλους. Είναι φωνές που υψώνονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την άγρια ταξική εκμετάλλευση. Ενάντια στον πόλεμο που εξαπολύουν κυβερνήσεις και καπιταλιστές ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς, χρειάζεται να απαντήσουμε με τον δικό μας ταξικό πόλεμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/11719


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

Ο κρατούμενος των ελληνικών φυλακών Βασίλης Δημάκης, αφού κατάφερε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του και ως εκ τούτου, των κοινώς παραδεκτών αντίπαλων συνθηκών, να περαιώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αφού συμμετείχε στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, να εισαχθεί στο τμήμα Πολιτικών επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κέρδισε το δικαίωμα του να διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον για τον εαυτό του έξω από τα κάγκελα της φυλακής. Τα κάγκελα αυτά, πέρα από τη φυσική απόσταση που δημιουργούν ανάμεσα στον κρατούμενο και την κοινωνία, στόχο έχουν να αποκόψουν ισοβίως ψυχικά, κάθε άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτά. Να τον καταστήσουν ανήμπορο να επανακτήσει την αξία του, αδιαπραγμάτευτη κατά τ΄άλλα σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα για όλους τους πολίτες και να επιβεβαιώσουν την ιστορία του περιθωριοποιημένου και ανένταχτου εγκληματία που αξίζει τιμωρητικά, να βιώσει το βασανιστήριο του αποκλεισμού. Όπως λέει και ο Σωφρονιστικός Κώδικας και αυτό είναι το πιο φανερό ψέμα, κανένα ατομικό δικαίωμα δε στερείται σε όποιον φυλακίζεται πέραν αυτού της φυσικής του ελευθερίας, ενώ η πρόσβαση στην εκπαίδευση ορίζεται μέσω χορήγησης ειδικών αδειών από το νόμο (άρθρα 35 και 58 του ΣωφρΚωδ). Κατά τη μεταχείριση των κρατουμένων διασφαλίζεται υποτίθεται, «ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενισχύεται ο αυτοσεβασμός και η συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης» ( άρθρο 2 του ΣωφρΚωδ).

Και τώρα στην πραγματικότητα. Αφού ο Βασίλης Δημάκης έδωσε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων που ζητούσαν μέτρα για να διαφυλάξουν την υγεία τους έναντι του ιού covid-19, μετήχθη εκδικητικά στις 17-4-2020, από τη φυλακή του Κορυδαλλού στη φυλακή των Γρεβενών! καθιστώντας αδύνατη με τον τρόπο αυτό, τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την παρακολούθηση των μαθημάτων του στο πανεπιστήμιο, μέσω χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών. Μετά από την απεργία πείνας που διεξήγαγε ζητώντας την επιστροφή του, επαναμετήχθη στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά μεταφέρθηκε όχι στο κελί του, αλλά στα κάτεργα της υπόγειας πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Μέσα από τη διαταγή αυτή, ο στόχος των εκπροσώπων του Υπουργείου Προ.Πο, δεν ήταν παρά να τον ταπεινώσουν και να τον εκδικηθούν για τη συνέπεια του να διεκδικήσει τα δικαιώματα του! Για τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου, η πολιτική της εκδικητικής καταστολής που υπηρετεί με σθένος ενάντια στον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη, φάνηκε αρκετή για να ξεπεράσει όποια προσχήματα συνέπειας στα λόγια και στα έργα. Αφού διαβεβαίωσε πως τα αιτήματα του κρατουμένου ικανοποιήθηκαν, ο Βασίλης Δημάκης εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε υπολογιστή και επομένως δυνατότητα παρακολούθησης των πανεπιστημιακών μαθημάτων.

Ο κρατούμενος και αγωνιστής της ζωής και της αξίας Βασίλης Δημάκης, αποφάσισε λοιπόν, με μοναδικό όπλο την ίδια τη ζωή και την υγεία του, να διεκδικήσει εκ νέου με απεργία πείνας και δίψας το αίτημα του για πρόσβαση στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από τις 23 Μαΐου. Η απεργία πείνας και δίψας είναι το έσχατο μέσο αγώνα το οποίο μετρά απώλειες από τη πρώτη στιγμή διεξαγωγής. Είναι ένα σημαντικά φθοροποιό βίωμα για τον αγωνιστή και η περιφρόνηση του κινδύνου ζωής και μόνιμης βλάβης της υγείας του, ξεγυμνώνει όχι μόνο αδιαφορία αλλά και εκδικητική μανία του κράτους να τιμωρεί έναν άνθρωπο που ζητά να πάρει πίσω όσα του ανήκουν.

Είναι πρόσφατη η μνήμη της απώλειας ζωής των απεργών πείνας İBRAHİM GÖKÇEK, HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK, μελών της μουσικής κολεκτίβας Grup Yorum που πέθαναν αγωνιζόμενοι για το δικαίωμα τους να εκφράζονται μέσα από τη μουσική τους. Η απεργία πείνας δεν ήταν που τους οδήγησε στο θάνατο αλλά η δολοφονία τους από το φασιστικό τουρκικό καθεστώς. Ένα καθεστώς που τους φυλάκισε επειδή αγωνίζονταν μέσα από τα τραγούδια τους να διαδώσουν την ιστορία και το παράδειγμα των αγώνων των λαών της Τουρκίας και να καταγγείλουν τα κρατικά εγκλήματα!

Εμείς είμαστε μαζί με τους αγωνιστές της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ İBRAHİM GÖKÇEK, HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ Grup Yorum ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Νίκη στους/στις απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία

Πορεία Αλληλεγγύης Τρίτη 26/5, στις 18:00, Καμάρα

Η Helin Bölek, ο İbrahim Gökçek και ο Mustafa Koçak, ζουν στους αγώνες.

Ο αγώνας στην Τουρκία για τα στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα συνεχίζεται. Χιλιάδες αγωνίστριες δίνουν καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες με το βαθύτατα αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν που έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγούμενο πογκρόμ ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους στο εσωτερικό. Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει μέχρι σήμερα τον ανελέητο πόλεμο στους λαούς της Τουρκίας και στις οργανώσεις της αριστεράς, στο στόχαστρο βρίσκονται το επαναστατικό μουσικού συγκροτήματος Grϋp Yorum και οι Δικηγόροι του Λαού.

Στο πιο πρόσφατο κύμα αντίστασης έπεσαν στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία η Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek, μέλη του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grϋp Yorum, και ο αγωνιστής Mustafa Koçak. Μάλιστα το καθεστώς Ερντογάν δεν δίστασε να επιτεθεί στην κηδεία και να απαγάγει το νεκρό σώμα του Ibrahim Gökçek. Την απεργία πείνας συνεχίζουν οι δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya.

Ο αγώνας στη Τουρκία είναι αγώνας όλων μας, ενάντια στον αυταρχισμό, στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σε Ελλάδα και Τουρκία οι εκμεταλλευόμενες και οι καταπιεσμένοι παλεύουμε μαζί να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Πολεμάμε και τραγουδάμε!

- Να γίνουν άμεσα δεκτά όλα τα αιτήματα του Grϋp Yorum.

- Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του λαού.

- Να αρθεί το ειδικό καθεστώς σε σχέση με τις πολιτικές διώξεις.

- Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά - Συνέλευση Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μαΐου 15h