Σάββατο 23 Μαίου 2020 στις 13.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική για τους απεργούς πείνας μέχρι θανατου

Φωνάζουμε σε όλους (οι οργανώσεις, οι ομάδες, τα συνδικάτα, οι σύλλογοι μέχρι ατομα) από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη ...
Ένα πανό, μια ανακοίνωση, μια δράση, οι αφίσες... όλα έχει νόημα για να πάμε στη ΝΙΚΗ...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25/5
ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ
Μικραφωνικη Συγκέντρωση

21.05- 20.00 Άγαλμα Βενιζέλου

Στη μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσαν μάρτυρες 3 σύντροφοί μας. H Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek , μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στη 288η και 323η μέρα αντίστοιχα και ο σύντροφος Mustafa Koçak στη 297η μέρα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκηψαν ποτέ το κεφάλι και δε λύγισαν ούτε για μια στιγμή, αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαους της Τουρκίας, με πίστη και αυταπάρνηση. Γι'αυτό και το καθεστώς Ερντογάν, φοβάται τη δύναμη αυτού του αγώνα και δε δίστασε να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των μαρτύρων μας, με δακρυγόνα συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του συντρόφου İbrahim Gökçek, φτάσανε σε σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσαγάγωντας μέχρι και τον πατέρα του.
Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (137η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (107η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (90η μέρα) και Özgür Karakaya (90η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:
-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.
-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.

Στα ονόματά των μαρτύρων μας της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.…

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!
MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Μαΐου 17h


1 2 3

Ο αγώνας των απεργών πείνας στην Τουρκία για δικαίωση και ελευθερία, συνεχίζεται. Ένας αγώνας που έχει αφήσει πίσω του μάρτυρες, τους αδιάλλακτους αγωνιστές Helin Bölek, Ibrahim Gökçek και Mustafa Koçak. Οι απεργοί πείνας φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την δικτατορική κυβέρνηση Ερντογάν που δε δίστασε μέχρι και την τελευταία στιγμή της εξόντωσής τους, να βεβηλώσει τη μνήμη των αγωνιστών στέλνοντας στρατό κατοχής για να επιτεθεί στις κηδείες των νεκρών απεργών με αποκορύφωμα την απαγωγή του νεκρού σώματος του Ibrahim Gökçek, αρνούμενοι την ταφή του.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Τουρκίας έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια αιματηρούς αγώνες ενάντια στον αυταρχισμό και την εκμετάλλευση των κυβερνήσεων. Από τις αιματοβαμμένες απεργίες πείνας ενάντια στις φυλακές τύπου F το 2001 που άφησαν πίσω τους 122 νεκρούς εκ των οποίων δεκάδες αγωνίστριες και αγωνιστές αυτοπυρπολήθηκαν για να σταθούν εμπόδιο στη συνέχιση των βασανιστηρίων, μέχρι τις σημερινές απεργίες πείνας μέχρι θανάτου των μελών του Grup Yorum, του Mustafa Koçak και των Δικηγόρων του Λαού, το αίμα είναι το μελάνι της ιστορίας του αγώνα ενάντια στην εξουσία των εκμεταλλευτών.

Οι απεργοί πείνας βασανίστηκαν σωματικά και ψυχολογικά, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, υπεβλήθησαν στο ψυχοσωματικό βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, δολοφονήθηκαν και βεβηλώθηκαν τα νεκρά τους σώματα, όμως ακόμα και νεκροί αποτελούν απειλή για το καθεστώς Ερντογάν. Γιατί μπροστά στο μονοπώλιο της φασιστικής βίας δεν υποχώρησαν ούτε στιγμή. Γίνανε μάρτυρες και σύμβολα αντίστασης. Γιατί οι θάνατοί τους δεν θρέφουν φόβο και αναστολές. Αποτελούν έμπνευση πάλης ενάντια στην αδικία.

Στο πλάϊ τους μένουν ακόμα ζωντανοί και παρόντες στον αγώνα ακόμα 4 απεργοί. Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου που έχει ξεπεράσει τις 100 μέρες συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:

  • Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
  • Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
  • Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Πλάι τους έχει αναδειθεί ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης που έχει μετουσιώσει την διεθνιστική αλληλεγγύη σε πράξη. Σε κάθε γωνιά της γης αντηχεί η φωνή των απεργών για δικαίωση του αγώνα τους. Σε κάθε συγκέντρωση και πορεία, σε κάθε οδόφραγμα και επίθεση, σε κάθε φλόγα αντίστασης αντηχούν οι κραυγές ενάντια στη λήθη: Helin Bölek, Ibrahim Gökçek, Mustafa Koçak ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman και Özgür Karakaya

Νίκη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και την κρατική τρομοκρατία

*

Μικροφωνική αλληλεγγύης: Σάββατο 23 Μάη, 13:00 Άγαλμα Βενιζέλου

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
των αγωνιστ(ρι)ών στην Τουρκία.

Στο μεγάλο κύμα αντίστασης της τρέχουσας απεργίας πείνας στην Τουρκία έχουν πέσει νεκροί οι αγωνιστές και μέλη του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grϋp Yorum, η Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek όπως επίσης και ο αγωνιστής Mustafa Koçak. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα έχασαν την ζωή τους αντιστεκόμενοι στο καθεστώς του Τουρκικού κράτους βάζοντας τα σώματά τους ως ανάχωμα, διεκδικώντας αιτήματα που ακόμα και για τα αστικοδημοκρατικά κράτη αποτελούν -υποτίθεται- αυτονόητα δικαιώματα. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες στην γειτονική Τουρκία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν χαρίζεται από το αστικό κράτος απλόχερα, επειδή δήθεν διέπεται από κάποιες «ανθρωπιστικές αρχές». Η Τουρκία είναι μια από τις πιο ακραίες και τρανταχτές αποδείξεις, ότι τα κράτη είναι η χαρακτηριστικότερη έκφραση της βίας στην σύγχρονη ιστορία. Η εξουσία είναι έτοιμη να πνίξει στο αίμα κοινωνίες προκειμένου να επιβάλλει τα συμφέροντά της. Από την άλλη μεριά, ένα μεγάλο κομμάτι αγωνιστών και αγωνιστριών στην Τουρκία, αποτελεί παράδειγμα παγκοσμίως ότι όσο ισχυρός και αν είναι ο εχθρός, ακόμα και εαν το επαναστατικό κίνημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, η αδιάλλακτη επαναστατική στάση, η αγωνιστική μη-συμβιβαστική στάση είναι ο μόνος δρόμος για να αντισταθούμε χωρίς να παγιδεύτουμε στην φαινομενική ευκολία της ενσωμάτωσης στις επιταγές του πολιτικού συστήματος. Ένας κόσμος βίας και εκμετάλλευσης δεν αλλάζει με «συνεννόηση».

Αιτήματα της απεργίας πείνας είναι:
- Να γίνουν άμεσα δεκτά όλα τα αιτήματα του Grϋp Yorum.

- Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του λαού.

- Να αρθεί το ιδιωνυμικό καθεστώς σε σχέση με τις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Την απεργία πείνας συνεχίζουν οι δικηγόροι Ebru Timtik (140+ ημέρες) και Aytaç Ünsal (110+ ημέρες) καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya (90+ ημέρες).

Από μεριάς μας έξω από τα τουρκικά σύνορα, ρόλος μας είναι να δείξουμε διεθνιστική αλληλεγγύη στοχοποιώντας τόσο το Τουρκικό κράτος όσο και τους ντόπιους συμμάχους του. Η νίκη της απεργίας πείνας είναι υπόθεση της παγκόσμιας αντίστασης απέναντι στους κυρίαρχους.

Η Helin Bölek, ο İbrahim Gökçek και ο Mustafa Koçak είναι δικοί μας νεκροί.
Θα συνεχίζουν να ζουν μέσα στους αγώνες.

Νίκη στην απεργία πείνας

-
Αλληλεγγύη με τον αγώνα που διεξάγεται στην Τουρκία.

Μικροφωνική Σάββατο 23/5, στη 13:00, Αριστοτέλους.

-

Πορεία Αλληλεγγύης Τρίτη 26/5, στις 18:00, Καμάρα.

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ων, συνέλευση Θεσ/νίκης