Παρασκευή 22 Μαίου 2020 στις 19.30

Σύσκεψη σωματείων για οριζόντιο συντονισμό και κοινή δράση

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων που συντονίστηκαν για την Διακλαδική απεργία της 19ης Μάρτη, τη Δευτέρα 11/5 και με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης. Παραβρέθηκαν τα εξής σωματεία: ΣΥΒΧΨΑ, Public, Nokia, ΣΣΜ, ΣΜΤ, ΣΒΕΜΚΟ καθώς και ΣΣΜ Θεσσαλονίκης, Βιβλίου - Χάρτου Θεσσαλονίκης.

Έγινε απολογισμός για τη συγκέντρωση της 1ης Μάη στα Χαυτεία και τη διαδήλωση, όπως και αντίστοιχα για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, με την εκτίμηση ότι ήταν σε θετική κατεύθυνση….ουσιαστικά η πρώτη μαζική συγκέντρωση και παρουσία μας στο δρόμο μετά την καραντίνα. Εκφράστηκε η ανάγκη να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τη διεργασία του οριζόντιου συντονισμού των εργατικών σωματείων, πολύ περισσότερο τώρα καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας και το κόστος της κρίσης οι εργοδότες θα το φορτώσουν στις πλάτες μας.

Υπάρχει πρόταση για εργατική διαδήλωση στα μέσα Ιούνη, όπως και για τη σύνταξη ενός κειμένου καθώς και μιας αφίσας που θα συνυπογραφτούν από όλα τα σωματεία.

Επόμενη σύσκεψη: την Παρασκευή 22/5 στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία των σωματείων στη Λόντου 6 (και με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης).
Καλούμε όλα τα σωματεία που θέλουν, να παραβρεθούν στη σύσκεψη και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια οριζόντιου συντονισμού και κοινής δράσης.
Όποιο σωματείο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη, ας επικοινωνήσει μαζί μας για να του σταλεί το link.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2020/05/19/π…