Δευτέρα 25 Μαίου 2020 στις 17.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον απεργό Β. Δημάκη

Ο εμπαιγμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τον φοιτητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Βασίλη Δημάκη, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Μέχρι και σήμερα, ο συνάδελφος μας δεν έχει πρόσβαση στα βιβλία του, ούτε σε κάποιον υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις. Δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις που του δόθηκαν. Το Σάββατο 23/5 ήταν η ημερομηνία λήξης της υποτιθέμενης καραντίνας στην οποία βρίσκονταν λόγω της μεταγωγής του. Όλο αυτό το διάστημα δεν πληρούνταν κανένας από τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, δείχνοντας με τον πιο άμεσο τρόπο πως η «καραντίνα» ήταν στην πραγματικότητα ένα πρόσχημα ώστε ο συνάδελφος μας να μην επιστρέψει στο γενικό πληθυσμό, μαζί με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους του.

Το Σάββατο 23/5 λοιπόν, δεν υπήρξε απολύτως καμία κίνηση επιστροφής του Δημάκη στο κελί του, ούτε φυσικά του δόθηκε ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για να ξεκινήσει -έστω καθυστερημένα- να παρακολουθεί τις διαλέξεις. Έτσι, ο Βασίλης Δημάκης κατέφυγε ξανά στο μόνο όπλο που έχει απέναντι στην εκδικητικότητα -σε σημείο βασανισμού πλέον- του λεγόμενου σωφρονιστικού συστήματος: ανακοίνωσε εκ νέου απεργία πείνας και δίψας, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη κατάσταση και τη ζωή του να κινδυνεύει. Η επίσημη απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν «να περιμένει να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή μεταγωγών στο τέλος της εβδομάδας»(!) όταν, δηλαδή, θα έχουν τελειώσει και οι τελευταίες ηλεκτρονικές παραδόσεις πριν την εξεταστική. Φυσικά η γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής απέφυγε να αναφέρει πως η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών παρακάμφθηκε πλήρως όταν αποφασίστηκε η παράνομη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στα Γρεβενά. Απέφυγε επίσης κάθε αναφορά στο γεγονός πως δεν έχει δοθεί πρόσβαση στις διαλέξεις στον Δημάκη. Απέναντι στη περιφρόνηση και τον εμπαιγμό που δείχνουν οι αρχές προς τον συνάδελφο μας, εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα αυτονόητα.

- Ο Βασίλης Δημάκης ανήκει στο Πολιτικό

- Όχι στην εκδικητική μεταχείριση του Βασίλη Δημάκη

-Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του. Άμεση επιστροφή στο γενικό πληθυσμό και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Μαΐου 01h


1 2 3

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17:30 (στην Καμάρα) ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε τρίτη απεργία πείνας και δίψας μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Ο λόγος; Η συνέχιση του αποκλεισμού του από την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω "αδυναμίας" εύρεσης ενός υπολογιστή και σύνδεσης στο διαδίκτυο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του όπως όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές και η μη μεταγωγή του στην Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού παρά το γεγονός ότι πέρασε το 14ήμερο της καραντίνας. Αυτή τη φορά ο Δημάκης, κουρασμένος και απογοητευμένος από τους εμπαιγμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις του υπουργείου προστασίας του πολίτη αλλά και από την εκδικητικοτητα της Γ. Γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, δήλωσε μάλιστα ότι παραιτείται από την εκπαιδευτική διαδικασία και διακόπτει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Εμείς δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη που το μόνο που έκανε ήταν να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα του για πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και συνάντησε το σαδισμό της κρατικής εξουσίας που αντιμετωπίζει τους/ις κρατούμενους/ες ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΆΚΗ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΤΟ ΠΆΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Παρακάτω η δήλωση του Βασίλη Δημάκη:

Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29 ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου.

Κοροϊδεύοντας πρώτα απ' όλα εμένα κι έπειτα όσους-ες στήριξαν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση κατά την κράτηση.

Όπως είναι γνωστό σε καμία καραντίνα δεν ήμουν σε αυτές τις 15 μέρες , όπως ακριβώς συμβαίνει με την ανοχή της εδώ διευθύντριας του Κ2 αφού έχει καταγγελθεί πλέον επίσημα και στην κ. Νικολάου αλλά και στην επόπτρια του συγκροτήματος Κορυδαλλού Κα. Νταγιάντα εγγράφως, όπως ακριβώς συμβαίνει, συνεχίζω, και στις γυναικείες φυλακές ακριβώς από πάνω μας αφού σε ένα κελί καραντίνας τοποθετούνται καθημερινά νέες κρατούμενες στον ίδιο χώρο με τις ήδη υπάρχουσες.

Με λίγα λόγια στοιβάζονται σε ένα χώρο χωρίς την τήρηση των γνωστών σε όλους μας πια υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οπότε Κύριε Τσιόδρα, τι έχετε να πείτε για τα παραπάνω;

Που έχετε πετσοκόψει τον ήδη εξουθενωμένο λαό στα πρόστιμα των 150 ευρώ; Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίδια, δεν διαφοροποιείται εκ της ιδιότητας που έκαστος φέρει.

Όλα τα παραπάνω, με μια επίσκεψη ενός άμεμπτου εισαγγελέα, είναι άμεσα διαπιστώσιμα.

Επειδή από πάντα ένα κι ένα ίσον δύο ή μας δουλεύετε όλους τους πολίτες ψιλό γαζί ή η αξία της ζωής των κρατουμένων δεν εξισώνεται επ' ουδενί με των υπολοίπων πολιτών.

Τα παραπάνω θεωρήστε τα ως «κύκνειο άσμα» από τον γράφοντα…

Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ' τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την Γ.Γ Εγκληματικής πολιτικής με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνση μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ' όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της.

Αρνούμαι ως βαθιά Δημοκράτης να γίνω μέρος των σαδιστικών της σχεδίων.

Ο άνθρωπος, κυρία Νικολάου, πεθαίνει μια φορά και όχι δύο-τρείς-τέσσερις και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα εσείς σχεδιάζετε. Δεν θα σας δώσω τη χαρά. Με τις φασιστικές σας Γκεμπελικού περιεχομένου μεθόδους εκτελέσατε οτιδήποτε δημοκρατικό ζούσε μέσα μου, κι όπως σας έχω πει και παλαιότερα για κανένα λόγο δεν θα με μετατρέψετε - και ειδικά εσείς που δεν σας υπολήπτομαι - σε κάτι που εσείς θα θέλατε προς επίρρωση των κατάπτυστων προηγούμενων και ενίοτε ανορθόγραφων δελτίων τύπου του Υ.Π.Π. σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπος που η Σοφία Νικολάου (ή πινόκιο) θα βγάλει όλα τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματα της επάνω μου, είμαι πολύ λεύτερος παρά την μακρόν κράτηση μου για να δεχτώ και δη μάλιστα σε δημόσια θέα κάτι τέτοιο, είμαι φύσει ελεύθερο ον και τηρώ το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. Από τα προρρηθέντα συμφραζόμενα, παραιτούμαι από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί κουράστηκα, απηύδησα και απογοητεύτηκα παντελώς. Σοφία Νικολάου είσαι ένας παλιάνθρωπος!

Θέλω να ευχαριστήσω τον καλύτερο υπερασπιστή που θα μπορούσα ποτέ να έχω, τον κύριο Θ. Καμπαγιάννη που έκανε τα πάντα αλλά ο φασισμός με όρους βιολογίας

είναι καρκίνος και δεν νικιέται εύκολα. Τον Κύριο Πέτρο Δαμιανό, πρώτο μου δάσκαλο και υπέροχο άνθρωπο και να τους ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να ακολουθήσω όσα τότε στη συνάντηση μας εδώ εκατέρωθεν συμφωνήσαμε, αλλά ειλικρινά με ξεπερνάει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και κοντά 40 μέρες…

Έλενα μου εσένα για τα πάντα!

Όπως επίσης κάθε έναν ξεχωριστά για την στήριξη του!

Εύχομαι με την ίδια θέρμη να στηρίξετε την κοινωνία να απαλλαγή από τους φασίστες και τα ορφανά του Γκέμπελς που κατατρώγουν σα σαράκι τον θεσμικό κορμό του κράτους

αποδομώντας κάθε θεσμικό πυλώνα στήριξης της Δημοκρατίας.

Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός γιατ' αυτονόητο.»

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους!!!

Υ.Γ.: Άι στο γεροδιάολο κυρά μου! Μπράβο σου, τα κατάφερες…

Μετά τιμής,

Δημάκης Βασίλειος.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη μάθηση της Ελευθερίας


1 2 3

Αλληλεγγύη στον αγώνα του Βασίλη Δημάκη

«ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός γιατ' αυτονόητο»

Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε στις 23/05, την τρίτη απεργία πείνας και δίψας για φέτος διεκδικώντας το στοιχειώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση, τον εκδημοκρατισμό και την επανεξέταση βασικών θεσμών σχετικά με τις ποινές, την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη εντός των φυλακών. Οι δεσμεύσεις απέναντι στον Β. Δημάκη από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με την εκπλήρωση των αιτημάτων του κρατουμένου, δεν ήταν παρά περιφρόνηση στον αγώνα του μιας και δεν υλοποιήθηκαν.

Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, όπου βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου υγειονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, καθίσταται ακόμη πιο σαφές το αδιέξοδο και η αντικοινωνική φύση του κρατικού και καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης της κοινωνίας. Οι εξουσιαστές, προσπαθώντας να διαφυλάξουν αλλά και να διευρύνουν τα προνόμια τους εν μέσω της πανδημικής κρίσης, εκμεταλλεύονται και επιβάλλονται στην κοινωνική βάση, στα φτωχά και εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα καταδικάζοντας τους ακόμη και σε θάνατο. Το βάρος της κρίσης προσπαθούν να το μετακυλήσουν στις πλάτες των εργαζόμενων και της κοινωνικής ταξικής βάσης. Ενώ για τους έγκλειστους και τις έγκλειστες σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης η κρατική διαχείριση δεν έδωσε τίποτα, παρά βία κι εξαίρεση.

Στην εγκληματική πολιτική του Κράτους, που αδιαφορεί για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές καθώς δε παρείχε κανένα μέτρο προστασίας από τον ιό, οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και απεργίες των εργασιών της φυλακής για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η απάντηση στον αγώνα των κρατούμενων ήταν η εισβολή δυνάμεων ΕΚΑΜ και ΜΑΤ στις φυλακές Κορυδαλλού, η απαγωγή του Βασίλη Δημάκη και η βίαιη μεταγωγή του στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών στα κελιά πειθαρχικής απομόνωσης, χωρίς να έχει κατηγορηθεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Απέναντι στην εκδικητική στάση της εξουσίας η οποία συνεχίζει να χτυπά τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους, καταπατώντας όλα τα δικαιώματα και τους αγώνες που έχουν κερδηθεί από τις αντιστάσεις των κινημάτων. Στη βαρβαρότητα του εγκλεισμού, τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα εμείς:

Δεν ξεχνάμε την Αζιζέλ Ντενιρόγλου, που βρέθηκε νεκρή στις 9/4 με υψηλό πυρετό στο κελί της στις φυλακές Θήβας, τον Σελίμ Ζερολάρι που πέθανε από έντονη φλεγμονή στο δόντι στις 23/4 στις Φυλακές Μαλανδρινού

Απαιτούμε:

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του Βασίλη Δημάκη. Άμεση επιστροφή στο γενικό πληθυσμό και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Να αποφυλακιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι, οι μωρομάνες με τα παιδιά τους και όσοι θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικά το 1/3 των κρατουμένων.

Να αποφυλακιστούν ΤΩΡΑ όλες/όλοι οι κρατούμενες/οι που έχουν εκτίσει τα 2/5 μικτής ποινής.

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριων Quieta Movere