Τρίτη 26 Μαίου 2020 στις 19.00

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

(Γιάννενα) Κάλεσμα στήριξης του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ . Όλοι-ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα την Τρίτη 26 Μάη στις 7 μμ μπροστά στην Ακαδημία. ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η εμμονή της εξουσίας στην αριστεία και στον άκρατο ανταγωνισμό είναι φανερή από παλιά. Κάθε πέρσι και καλύτερα μπορούμε να πούμε, αφού τα χτυπήματα που δέχεται η παιδεία, την καθιστούν όλο και πιο δυσλειτουργική, ανελεύθερη και αβάσταχτη ψυχολογικά για το σύνολο σχεδόν της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους μαθητές-φοιτητές.

Έτσι και το πολυνομοσχέδιο βάζει ένα νέο λιθαράκι ακραίας ανταγωνιστικότητας, που ευνοεί μόνο την ελίτ της κοινωνίας, ποσοτικοποιεί την εκπαίδευση και την καθιστά μόνο οικονομικώς υπολογίσιμη δύναμη, αφού πλέον πρέπει να παράγει μόνο παραγωγικούς και ευέλικτους εργαζόμενους. Μαζί με την αξιολόγηση, έρχεται τώρα και η επιτήρηση. Χρέος της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας συλλήβδην είναι να αντισταθεί στο πολυνομοσχέδιο, στην αριστεία και στην επιτήρηση. Να μην αφήσει την παιδεία να ρημάξει αλλά να ορθώσει ανάστημα για μια παιδεία ελεύθερης γνώσης και ισότητας.

Όλοι-ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα την Τρίτη 26 Μάη στις 7 μμ μπροστά στην Ακαδημία.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/xeironomiagiannena