Παρασκευή 29 Μαίου 2020 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα, παρουσιάζει ένα έγκλειστο ίδρυμα, που μοιάζει με φυλακή και έχει διάφορα επίπεδα. Συγκεκριμένα 333. Σε καθένα από αυτά υπάρχουν δύο άνθρωποι, οι οποίοι κάθε μήνα αλλάζουν επίπεδο. Στο ίδρυμα αυτό, εκτίουν την ποινή τους όσοι έχουν διαπράξει κάποια αδικία ή ακόμη και κάποιοι εθελοντές όπως ο πρωταγωνιστής μας, ο οποίος μπήκε με σκοπό να κόψει το τσιγάρο και να λάβει κάποιο "πιστοποιητικό" στο τέλος του πειράματος.

Η βασική ιδέα του πειράματος αυτού είναι πως κάθε επίπεδο τρέφεται με τα υπολειπόμενα φαγητά που έρχονται από το από πάνω τους, μέσω ενός μεγάλου τραπεζιού-πλατφόρμας. Όλοι πρέπει να φάνε ό,τι προλάβουν σε λίγα δευτερόλεπτα και αν προσπαθήσουν να φυλάξουν κάτι για αργότερα το δωμάτιο αυτόματα θα θερμανθεί ή θα παγώσει υπερβολικά. Με λίγα λόγια ο ένας τρώει τα αποφάγια του άλλου, ενώ στα χαμηλότερα επίπεδα το φαγητό είναι ανύπαρκτο αφού δεν έχει μείνει τίποτα για να φτάσει ως εκεί, μονάχα άδεια πιάτα.

Το κατειλημμένο αναψυκτήριο της ανάληψης βρίσκεται εντός του πάρκου της αναλήψης στον Βύρωνα. Η πρόσβαση είναι εφικτή με το λεωφορείο 214 (9η στάση Φορμίωνος), το τρόλεϊ 11 (24ωρο) στην στάση αγορά και τα λεωφορεία 203, 054 (στάση αγορά επίσης)

Κατάληψη Ανάληψης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82405/