Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 16.00

Κινητοποίηση στο υπουργείο εργασίας

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό Τουρισμό δεν κάνουμε βήμα πίσω συνεχίζουμε τον αγώνα

Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό τόσο τις σημερινές όσο και των προηγούμενων ημερών . Η μαχητική συγκέντρωση στο σύνταγμα και η παρέμβαση μας στο Υπουργείο «εργασίας» έστειλαν το σαφές μήνυμα προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κυβέρνηση που στηρίζει τα συμφέροντα τους , ότι δεν θα κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω αν δεν γίνουν δεκτά όλα μας τα αιτήματα .

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία που θέλησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση των εργαζομένων με βία και χημικά έξω από το υπουργείο , θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μας αποθαρρύνουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας . Η ανυποχώρητη στάση των συγκεντρωμένων που παρέμειναν στο σημείο , παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα δεκάδες χημικά , τους έδωσε να καταλάβουν ότι η χρήση βίας είναι ικανή να μας σταματήσει .

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό εργασίας Ι. Βρούτση , ο οποίος εξακολουθεί να κρύβεται από τους εργαζόμενους , αρνούμενος να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των σωματείων μας , επιλέγοντας ως μοναδικό συνομιλητή τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών και του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου .

Η δέσμευση της γ.γ του Υπουργείου Εργασίας ότι θα γίνει άμεσα δεκτό το αίτημα μας για υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εποχικών στις επιχειρήσεις που εργάστηκαν την προηγούμενη σεζόν , ήταν μια μικρή νίκη η οποία έδειξε τις δυνατότητες του ταξικού κινήματος . Συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας , μέχρι να κερδίσουμε την ζωή και το μέλλον που μας ανήκει .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 16.00 στην επόμενη δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο εργασίας.

Η φλόγα του αγώνα παραμένει ζωντανή και ενισχύεται διαρκώς , συνεχίζουμε μαχητικά , ταξικά ,ενωμένοι.

πηγή : https://www.lantza.org.gr/οι-εργαζόμενοι-στον…