Κυριακή 31 Μαίου 2020 στις 17.00

Γεμάτες πλατείες • Άδεια Κελιά

Όπως οι περισσότεροι/ες από εμάς γνωρίζουμε στις 16 Μάη στην πλατεία Καλλιθέας η αστυνομοκρατία έκανε αισθητή την παρουσία της. Τα ματ δεν άργησαν να προβούν σε βίαιες παρεμβάσεις, με χρήση κρότου λάμψης και ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους. Με τέλειο άλλοθι τους και υπό την καθοδήγηση των αυστηρών μέτρων πρόσληψης για την εξάπλωση της πανδημίας, η αστυνομία επιδεικνύει με χυδαίο τρόπο την κρατική εξουσία και την μεροληψία της απέναντι στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η ελευθερία και η ανθρώπινη προσέγγιση, από ότι φαίνεται, έχουν στενότερα όρια για εμάς που επιλέγουμε να συναντιόμαστε στις πλατείες μας από τις γιορτές των επισήμων.

Τα βράδια θα συχνάζουμε στην πλατεία Καλλιθέας και σε κάθε άλλη πλατεία όπου νιώθουμε ελεύθερα, θα αλληλεπιδρούμε σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, θα ζυμώνουμε το λόγο μας διαμορφώνοντας συνείδηση.

Το μοντέλο κοινής ησυχίας που τόσο βολεύει τους προστάτες του έθνους το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εξοργίζει. Όσο τα τσιράκια του κράτους προσπαθούν να καταστείλουν τις φωνές μας για να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια, εμείς θα συλλογικοποιούμε τους αγώνες μας. Όσο ποδοπατούνται οι μετανάστες στα κέντρα κράτησης και δεν ανασαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εμείς θα είμαστε στο δρόμο και τις πλατείες. Εκεί ανταμώνουμε, εκεί διεκδικούμε.

Η Room39 καλεί σε συλλογική κουζίνα στην πλατεία Καλλιθέας αυτήν την Κυριακή 31 Μάη από τις 17:00.
μαζί μας η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών, η ΒΙΟΜΕ και η Sedatephobia.

*στο χώρο θα γίνεται συλλογή τροφίμων για τα καθημερινά μαγειρέματα προς τον άστεγο πληθυσμό και συλλογή αντρικών ρούχων για τους μετανάστες στο Προ.Κε.Κα Παρανεστίου.

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Μαΐου 11h